[Eski] Macbook pro hakkında sorularım.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Selamlar. Uzun süredir macbook pro sahibi olmayı düşünüyorum. Uygun fiyata core 2 duo 2.53 ghz, 4gb ddr3 1067 mhz ram, 250 gb 5400 rpm macbook pro buldum (yeni kasa olanlardan) Mevcut notebookum da yaklaşık bu özelliklerde fakat kayıt konusunda bana kafayı yedirttiği için optimizasyon sorunu olmayan macbook prolar ilgimi çekti. Bir yandan da i5 işlemcili modellere ağzım sulanıyor. Bir süre bekleyip (bu süre uzun bir süre olabilir) i5 işlemcili modellerden edinmemi mi önerirsiniz. Müzik prodüksiyon konusunda extreme işler yapmadığım için çift çekirdekli macbook pro; 10-15 kanal midi çalışabileceğim, düşük latency ile rahatça davul-gitar çalıp kaydedebileceğim bir sistem olur mu? O kadar da uçmama gerek yok mu (i5 işlemcili modeller bütçemin bir hayli üzerinde olacak) Bir de ikinci el alabilirim ürünü görmeye gittiğim de ilk bakmam gereken şeyler neler olabilir? Mac kullanıcılarının önerileri benim derdime deva olacaktır.

bence yeterince işini görecektir dostum. evladiyelik bir p4 üm var. zamanında ne işler çıkardım onunla.. mühim olan mevcut sistemi optimum kullanabilmek. c2d bir macbookada ben sahibim banamısın demiyor gık çıkarmıyor...

Yorumun için teşekkürler dostum. Benim notebookta 20 ms de bile kanser oluyorum adeta. (4 kanal nexus, 1 kanal superior drummer) cızırtı manyağı oldum :shock: son zamanlarda midilerin wav çıktısını alıyordum fakat bu da proje esnasında değişiklik yaptığımda herşeyi sil baştan almama sebep oluyordu. midi tetikleyerek davul çalmaya çalıştığımda ise davuldan soğudum vs... Macbook proların derdime deva olacağını düşünüyorum. Logic kullanma merakımda cabası...

serkancinioglu' Alıntı:
Yorumun için teşekkürler dostum. Benim notebookta 20 ms de bile kanser oluyorum adeta. (4 kanal nexus, 1 kanal superior drummer) cızırtı manyağı oldum :shock: son zamanlarda midilerin wav çıktısını alıyordum fakat bu da proje esnasında değişiklik yaptığımda herşeyi sil baştan almama sebep oluyordu. midi tetikleyerek davul çalmaya çalıştığımda ise davuldan soğudum vs... Macbook proların derdime deva olacağını düşünüyorum. Logic kullanma merakımda cabası...

bence deneyip görmeye değer, müptelası oluyor insan yahu :D

Bahsettigin plug-inler Rompler. Yani hem yuksek RAM ihtiyacin var, hem de 7200 RPM hdd alman lazim. Macbook Pro kullaniyorum, 5400 Rpm HDD ile ayni sorunlar yine mevcuttu, 7200 rpm HDD ye gectim baya rahatladi. Bir de harici harddisklerini FW800 veya e-SATA kullanirsan hiz konusunda sorun yasamassin. Fakat yeni MBP lerde Expresscard slotu yok. (Bendeki de Unibody ama Express Card olan son seri) O yuzden e-SATA ihtimalin yok, FW800 kullan. Tabi kullanacagin FW800 HDD nin de 7200 RPM olmasina dikkat et. Lacie d2, Western Digital MyBook Studio 2nd Edition tavsiye edebilecegim marka modeller.
Yoksa Mac veya Windows konusu degil olay. Efekt kullaniyorsan da DSP alacaksin, SSL Duende, TC Powercore X8 o konuda tavsiye edebileceklerim.

Birde şöyle bir seçeneğim var 21'' imac gibi. Fakat öğrenci olduğum için ve ailemden ayrı yaşadığım için taşınabilir bir bilgisayar düşünüyorum sürekli gelip giderken yanımda taşıyabileceğim bir makina olmalı. 21'' imac lerin taşınabilirliği ne derece acaba? Ayrıyetten core2duo 3 ghz işlemcili imacler de ekran kartını upgrade edebilirmiyim? Görüldüğü üzre aşırı kararsızım :|

Gayet tasinabilir aslinda iMacler. Bir arkadasim resmen laptop gibi tasiyor sagdan sola. Cantasi var.Biraz buyuk boyutlu tabi, hani laptopu cantana koyarsin filan, iMac'te oyle bir sansin yok.

Sevgili dostum Serkan. Bende Mac Book Pro kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum. Eminim aldığında neden daha önce almadım diyeceksin. Sana önerim alacağın Mac Book Pro ise eğer işlemciden çok cache belleğe dikkat etmen olacaktır. I mac lerde zaten oldukça yüksek. En önemli avantajlarından biriside stabil çalışmak...

Geri