[Eski] Macbook Pro HD yükseltme: Siz ne kullandınız?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

SSD bolumu kullanici erisimine kapali, disk yoneticisinde de gozukmuyor. Yogun kullanilan dosyalari disk kendisi SSD bolumune atiyor. Bu islem diskin uzerinde, donanim katmaninda gerceklesiyor. Isletim sisteminden bagimsiz.

Ilk taktigimda masaustu 40-45 saniye civarinda geliyordu. Pespese 6-7 kez restart ettigimde bu sure 30 saniyeye kadar dustu ve artik 30 saniye fix. Ayni sey uygulamalar icin de gecerli. Mail (OS X ile gelen), browser (Chrome) ve diger ofis uygulamalari eskisine gore cok daha hizli tepki veriyor. Tabi 5400 rpmden yukseltmis olmamin da bunda etkisi buyuk. :D Buyuk boyutlu dosya kopyalamalari da oldukca hizlandi.

Yapi olarak 4 GB'lik SSD haricinde 7200.4 ile tamamen ayni disk Mahcem abi. Okuma-yazma performanslarinda cok cok kucuk bir fark var, pek kayda deger degil. Oradan oraya surekli dosya kopyalamadigimiza gore o tarafta pek sikinti yok. Ancak uygulamalar cabuk acilsin, acil restart gerektiginde hemen yol alabileyim dersen Momentus XT'yi bir sonraki diskin olarak onerebilirim.

Ses konusunda nasil peki Momentus ve Momentus XL? Ben de macbookpro icin bir degisim dusunuyorum bu aralar fakat daha onceden kullandigim bir Seagate (modelini hatirlamiyorum) cirt cirt ses yapiyordu surekli. Western Digital ile degistirmek zorunda kalmistim bu ses beni delirttigi icin. Aslinda memnundum o WD'nin performansindan yine aynisini almayi planliyordum ama simdi bu SSD bolumlu olay baya aklima yatti.

Geri