[Eski] Macbook Pro Kullanicilarina Firewire Uyarisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

grego

Yeni üye
Eger elinizde iki adet Firewire portu bulunan modellerden mevcut ise (Firewire 400 ve 800, yani Unibody olmayan eski model) ve bu iki portu birbirinden bagimsiz olarak kullanabileceginizi dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz.

Ilk olarak bilmeniz gereken sorun eger iki porta iki ayri cihaz bagli olarak kullaniyorsaniz, ve bunlardan biri Firewire 400, digeri Firewire 800 ise, iki cihaz da Firewire400 hizinda calisacaktir. Herseyden once ikisini ayni anda kullanmak sart ise Daisy Chain olarak kullanma imkaniniz var ise o sekilde kullanmanizi, yok ise baska secenekleri (USB2, eSATA) denemenizi tavsiye ederim.

Benim senaryomda bu Firewire 800 HDD ve Firewire 400 Mbox2 Pro idi.
Yasadigim buyuk bir problem, MBox2 Pro takili ve sorunsuz olarak calisiyorken, HDD yi taktigimda veya cikardigimda, Mbox2 Pro ile bilgisayarin butun baglantisi gidiyordu. Pro Tools u acip kapatirsam geri geliyordu. Ayni sekilde HDD ye ulasim varken, Mbox2 Pro yu takip cikartirsam, dosya kopyalama islemi duruyor, yeniden baslatmam gerekiyordu. Hatta bazen Unmount edip tekrar Mount etmem gerekiyordu Benim secmis oldugum cozum, (HDD de butun Sample kutuphanelerim ve Loop arsivim oldugu icin hizdan fedakarlik edemedim) ExpressCard eSATA yonunde oldu. Eger boyle bir imkaniniz yok ise USB2.0 u denemenizi tavsiye ederim.

Eger ki FW400 bir ses kartiniz var ise, (ki neredeyse butun Firewire ses kartlari FW400) HDD alirken FW800 icin ekstra para odemek yerine, ya FW400 ile idare edin ya da eSATA olanlara yonelin. Ben yandim siz yanmayin : )

Uzunca bir süredir MacBook Pro'm ile Digi 003 (console) ile WD MyBook kullanıyorum; aynen bahsedilen şekilde harddiski FW 800, Digi 003'ü ise FW 400 portlarına bağlıyorum, (aynı buss'ın paylaşıldığını biliyorum) şimdiye kadar bahsedilenler gibi bir sorunum olmadı. Aksine ben daisy chain yaptığımda bir takım problemlerle karşılaşmıştım. Acaba daha ziyade MBox ile ilgili veya harddisk ile ilgili bir sorun olabilir mi bu?

In theory the FW800 and FW400 should coexist and your are correct the FW800 "SHOULD" step down. However, in reality, there seem to be a problem with having FW800 and FW400 devices on the same firewire buss. Users here have reported that it does NOT always work. Expecially with the newer IMac computers and with the Mbox2Pro interfaces. Some folks with MacBook Pros are also have a lot of similar problems.

Digidesign DUC forumlarinda arastirma sonucu bulmus oldugum bir cok entry'den biri. Genel olarak bir problem oldugu kanisina bundan sonra vardim. Cunku sorunu yasadigim bilgisayar pek gordu gecirdi, iki kere LCD degisti, kasa degisti filan. Hani acaba artik omrunu doldurdu sacmaliyor mu diye dusundum ilk basta. Sonrasinda Apple Store'a goturdum derdimi anlattim. Bir kac gun deneyelim, sorunu tekrar uretmeye calisalim dediler. Firewire 400 HDD ile Firewire 800 HDD takildiginda 'bazen' sorunlar olduguna sahit olmuslar. Fakat bunu baska Macbook Pro'larda da oldugunu Apple'a bildireceklerini, bilgisayara has sorun olmadigini soylediler.

Bu arada isin ilginc tarafi bende de WD MyBook Studio Edition II var. Sorun bu HDD ve MBox2 Pro ile oluyor. Dikkat etmeni tavsiye edebilecegim baska bir husus, bu model(butun MyBook serisi) duzgun havalandirma olmadigi icin asiri isiniyor. Iyi havalandirilmamis ortamlarda HDD nin iflas etmesi an meselesi. Ben 500 GB kaybettim, aman diyeyim.

Geri