[Eski] MacBook Pro'nun ekranı gitti

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Merhaba. İnternette gezinirken, şarj %90'lardayken kendi kendine ekran karardı. Ne yaparsam yapayım ekranda herhangi birşey belirmiyor. Yalnızca F1-F2 tuşlarıyla ekran parlaklığı fonksiyonları çalışıyor. Yani dikkatli bakınca ekran ışığının fazlalaşıp azaldığını anlıyorum ama herhangi bir görüntü neyin yok.

Şarjının tamamen bitmesini bekleyip, sıfırdan şarj ettim ve tekrar açtım ama yine görüntü gelmedi. Pili çıkar tak, defalarca kapat-aç vs. fayda etmedi. Aletin açık olup olmadığını ekrandan anlayabiliyorum. Karanlık ta olsa bir siyah ışık var yani kapalıykenki gibi değil. Ve arkasındaki elma ışığı da yanıyor açıkken.

Harici monitöre bağlayınca görüntü geliyor. Fakat laptopun kendi ekranında kesinlikle görüntü yok. Tuşlara rastgele basarak iTunes'u açıp müzik dinleyebiliyorum. Ama tatmin etmiyor :D Servise götürmeden önce buraya bir sorayım dedim. Daha önce böyle birşey yaşayanınız oldu mu?

Nasıl yâni?

Benimkinin de garantisi yok ABD'den getirdiğim için. Şu an İstanbul'daki bir Apple yetkili servisine götürürsem hiçbir ücret almadan anakartımı mı değiştirecekler? :| Yani güzel bir temenni tabi, inşallah öyle olur :)

Acaba neden böyle oluyor, almadan önce o kadar araştırdık hiç böyle şeylerle karşılaşmadık.. Ben hiç anlam veremediğim için sıcaklara bağlayabildim en fazla..

Orçun merhaba, öncelikle bir yetkili servise götür; geçerli bir garantin var mı ve arızan garanti kapsamına giriyor mu öğren. Eğer garanti kapsamına girmiyorsa emin ol senden bir dünya para isteyeceklerdir. Sorun muhtemelen anakart yada LCD ekranın kendisinde. Dediğim gibi garanti ile çözemezsen, sana istiyecekleri fiyatın yarısına hatta altına arızalı parçanın yenisini tedarik edebilirim. Kazıkçı apple servislerinde paranı çarçur etme.

Servis garanti kapsamına girmiyor derse, getir bi de ben bakayım İstanbuldaysan.

Tamam anladım

groovy; garantisi kesinlikle yok. Yukarıda yazmıştım, kalın puntolarla tekrar mı yazayım! :p valla biriniz 1 dünya para isterler, biriniz ben beleşe yaptırdım diyor.. Ben n'apayım? :p

Sen parçaların yenisini nasıl daha ucuza vereceksin abi? Bu arada inşallah hangi parçaya ihtiyacım olduğunu söylerler.. LCD'nin kendisinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran çalışıyor. Işığı açıp kapatabiliyorum. Dolayısıyla işletim sistemi de çalışıyor. Neyse bakalım, şu sınavlarım bitsin direk teknik servise götüreceğim. Durumu rapor ederim buraya, çok sağolun..

Ekranın backlight'ının inverter yanmış olabilir.
Ya da içerdeki oynak kısımdan geçen kablolarda zarar var.

Eğer ekranın arkasındaki elma işiği yanmıyorsa
sevgili Mundox un dediği gibi inverter gitmiştir
elma işiği yanıyorsa ekran ram i gitmiştir 100-150 euro tutar
umarım olmaz ama bidefa ram gittiyse inverter in yanması yakındır.

Hmmm inverter ne? Evet elma ışığı yanıyor. Ekranın parlaklığını da kısıp açabiliyorum ama herhangi bi görüntü yok. Ekranın rami olduğunu da yeni öğreniyorum.. Neyse, inşallah 100-150 euro ile yırtabilirim. Çok teşekkür ederim abiler..

(not: ola ki inverter yanarsa harici monitöre bağlayarak kullanmaya devam edebilir miyim, yoksa artık o da mı imkansız olur?)

Devam edebilirsin. Ben benim eski laptopun kapağını kaldırıp bir süre harici mönitörle kullanmıştım. Değişik oluyor. :lol:

Heyooooo ! :D :D birkaç saniye önce düğmesine bastım ve normal şekilde açıldı. Ekran kendi kendine düzelmiş :D Şu an ilk günkü gibi yani 8)

Bu durum ram veya inverterın yanmamış olduğunu gösteriyor değil mi? Yani o inverter ara ara gidip gelebilen birşeyse yine problem olabilir..

Geçen yaz da kendi kendine fanı bozulmuş, sonra yine kendi kendine tamir olmuştu. Apple işte ya onu bile kendisi yapıyor :D Çok mutlu oldum :mrgreen:

Daha once 3-4 kere degistirdim ben Macbook Pro LCD. Biraz eliniz yatkin ise, ifixit.com gibi sitelerdeki Guide'lar ile cok rahat sokup takilabiliyor. LCD veya baska parca ihtiyaci olan varsa, eBay ya da bir kac Hong Kong firmasi var ucuza satan, onlarin adreslerini verebilirim. Guvenilir firmalar, daha once alisveris yaptim. Dunyanin bir ucuna geldiler. Super paketlenmisti filan, cok memnun kaldim. Aslinda parcalarin isimlerini bilirseniz eBay'den hepsini bulabiliyorsunuz. Yalniz ilk gordugunuz parcayi almayin, bir sure arastirin. Mesela ben Macbook Pro icin bottom case aldim 40$ a. Ilk bulduklarim 200 kusurdu, 1 ay boyunca her gun kontrol ettim eBay'de, bir gun 40$ lik bir tane denk geldi, aldim.

Geri