[Eski] Maffoldum-bestelerim gidiyor.......hal.dll kayıp veya bozuk

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hdd'im 80gb ikiye bölünmüş halde 5gb ve 75gb olarak.ve NTFS olarak kurulu.5gb lık kısımda windows kurulu idi.75gb lık kısım arşiv ve programlar ile dolu.
Winxp cd sini koydum, c klasorunu seçerek forma attım sonra yeni den olusturdum ntfs olarak ve basladım yuklemeye.kontrol edip dosyaları yukledikten sonra restart istiyor malum esas kurulum ekanın gemek için ancak restart attıktan sonra birsüre bekledigim siyah ekranın ardından, <windows root>system32/hal.dll kayıp veya bozuk diyor neyaptıysam ustesinden gelemedim..simdi butun sesbankalarım bestelerim muallakta kaldı..Lütfen yardım edebilirmisinz?
not:birşekilde dostan ulaştım hal.dll duruyor ve baska sistemden de yukledim baska bir hal.dll yinede umursamadı..

Windows XP kolayına çökmez, çökerse de tam çöker. Boot hatasını eskiden bir yerlerden dosya bulup...vb düzeltilebiliyordu, XP bana mısın demiyor. Benim bir kere başıma geldi. Ama arşivine bir şey olmamıştır.. En risksizi,sistem disketiyle (NTFS'te çalışabilen bir sistem disketi, olmadı CD) açıp sakin sakin, uğraşmadan c'ye quick format çekip XP'yi sıfırdan kurmak. NTFS uyumu önemlidir ama, sorun çıkarabilir. XP seçenek sunuyordu yanılmıyorsam... Arşivin başı yanmasın sonra.
Zaten HD oldukça büyük, ben olsam biraz vakte kıyıp arşivi backup'lardım, ne olur ne olmaz....

Ona da gerek yok.. XPyi CDden boot edip Repair (R) opsiyonunu seciyorsun,sonra tamir etmek istedigin system partition'u seciyorsun, sonra "bootcfg /repair" yaziyorsun, is bitiyor.. Ama problem boot.ini mi yoksa diskte kaka sektor mu var, o konuda ilgili kisi bilgi donmeden ezbere isler olur bu isler ;) Diger partisyona bir sey olmaz, partition magic gibi ne "yaptigini bilmediginde tehlike arzeden" programlar marifetiyle partition table ile cebellesmedikten sonra

Evet Mulderýn söylediði þekilde çözmen mümkün. Diskinde bad sector olduðunu sanmýyorum, þu veya bu sebeple windows kurulumlarýnda böyle sorunlar çýkabiliyor. Google da hal.dll missing diye bir arama yapýnca çýkan sayfa adým adým anlatmýþ, sýrayla türkçeleþtireyim, mulderin söylediði þey ile ayný, iþe yarar belki yine de:

:arrow: Windows XP Cdsini koyup cd ile bilgisayarý açýn
:arrow: Ýlk ekranda R ye basýp repair moduna geçin
:arrow: Repair etmek istediðiniz Windowsu seçin(tek windows için 1 olacaktýr haliyle)
:arrow: bootcfg /list yazýp boot.ini içeriðine bakýn(þart deðil tabi merak ederseniz:) )
:arrow: bootcfg /rebuild yazýp tamir edin
:arrow: CD yi çýkarýp, exit yazýn

Oldu da bitti maþallah. :D

ya da hardiskini bi arkadaşına felan götür, seninkini slave yapıp bilgilerini arkadaşına yedekleyebilirsin. sonra bakarsın bi çaresine . ben de de bi ara o olay olduydu ben internetten bedava indirilen partisyon kurtarma muhabbetlerini denedim ama beceremedim.

Hepsini denedim banamısın demedi :( ne yapıcam bilmiyorum!!
bir program easyrecovery adında dosyalarımı kurtarıyor fakat isimsiz birşekilde sadece formatları belli olarak cok sinir oldum kafayı yicem :(
sadece belli bir kısmı kurtarmak istiyorum aslında içinden..

Abicim, al harddiskini dosyalarını yedekliyebileceğin kadar büyük harddiski olan başka bir arkadaşına git onun makinasında kendi harddiskini ikincil olarak göster dosyalarını yedekle bas formatı bitsin bu kadar basit yada

2. şık, bu daha kolay..ama senin yaptığına benziyor
harddiskin zaten bölünmüş ve sen işletim sisteminin olmadığı diskte dosyalarını yedeklemişsin.Tak xp cdni direk 5 gb olan bölüme bas formatı başka bir xp cdsi ile boot edip taze taze xp kur. tahminimce sen arşiv yaptığın diske programları kurmuşsun bundan kaynaklanıyor olabilir.

3. şık bu biraz masraflı, yeni bir tane harddisk al kendine, eski harddiskin power kablosunu sök yeni aldığın harddiski birincil(master) olarak ayarla sistem kur.sonra eski hddnin poweri bağla, ikincil olarak ayarla (slave) sistemi yeni harddiskten açacağı için hiçbir sorun çıkmasına imkan yok.

4. şık Eğer istanbuldaysan sök harddiskini gel bi hafta sonu yapıverim, insanlık öldümü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri