[Eski] Mbox 2 hakkında bilgi sahibi olan?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

noyan' Alıntı:
Fiyatlamalar konusunda ise;
M-Powered da düşüneblirsin belki. Fiyatı 327$ . Eğer öğrenciysen 195$ .
Ne şekilde belirlenmekte?Daha doğrusu bu bir compelin artısımıdır?ilk kez duydum..öğrenci indirimini..Compel'e gidip öğrenci kartını göstermek yeterlimi?..prosedür hakkında bilgilendirirseniz sevinirim..

teşekkürler.

Öğrenci Belgesi almak yeterli Noyan , müzik eğitimi olması da şart değil. M-Powered akademik versiyon olarak satılıyor. Yurtdışında da var satışı , Compel'in yaptığı özel bir uygulama olduğunu sanmıyorum. İskender bey daha iyi bilgiler verebilir.

dreaministanbul' Alıntı:
M-Powered akademik versiyon olarak satılıyor. Yurtdışında da var satışı , Compel'in yaptığı özel bir uygulama olduğunu sanmıyorum.

Akademik versiyonun genel özelliği nedir bu durumda?
örneğin;6.9LE den,,,7.0dan farkı;kullanılan aletin M-audio ürünü olacağındanmı kaynaklanmaktadır yanlızca...

Forumda shewchat'ın yazılarını okudum bayağı korktum açıkcası mbox2'den....siz ne düşünüyorsunuz?? m-audio fw410 cinsi alet alıp kalan parayla M-Powered almak daha mı mantıklı bu durumda?

iyi çalışmalar..

Akademik versiyon sadece M-powered için geçerli , LE için akademik lisans yok. M-powered yalnızca m-audio ses kartları ile çalışıyor ve LE ile aynı özelliklere sahip , ancak birkaç nokta var farklı. LE beraberinde ''Ignition pack''adli bir setle geliyor. Bu setin içinde ; Ableton Live , Reason , Sample Tank , Amplitube , T-racks , Celemony Melodyne gibi programların daha kısıtlı özel sürümleri var. Beraberinde gelen Plug-in paketi de M-Powered'a göre daha fazla. Bir de DV Toolkit adında film ve video uygulamaları için özel bir genişleme paketi var ayrı satılıyor. LE ile kullanılabiliyor , M-Powered için geçerli değil bu paket. Elinde m-audio ses kartı olanlar için M-Powered almak mantıklı olabilir başlangıç için. Sonuçta program temel özellikleri bakımından LE ile aynı..Ben Compel'e sormuştum M-Powered ile M-Powered akademik arasında bir fark var mı diye ? Yokmuş , tamamen aynı dediler.

Bilgi için teşekkürler..Belirli bir mbox2 araştırmasından sonra cok sorun ile karşı karşıya kalırsam m-audio ürünü alırım ozaman en azından kalan para ile M-Powered alırım...

İyi çalışmalar..
noyan.

Noyan, ciddiyim simdi..

"...USB-powered..."

Bu kadar yahu...

Abicim sen bilmiyor musun, burdaki hemen hemen herkes USB'den kacmaya calisiyor? Guclu bir kayit arayuzu istiyorsan ilk onerilen PCI, daha sonra da firewire?
Eyvallah, canli calmak icin USB de idare eder, ama evde kayit yapmak icin, nedir bu M-Box sevdasi? Ulen alet, enerjisini USB portundan aliyor bir kere! ("Sakat" demek istiyorum yani).
USB portuna mouse baglanir, printer baglanir. Ben oraya sahsen ses karti baglamam.

Ustelik M-Box'la problem yasayan cok gordum.

Noyan sonunda "Ağzına ettiğimin herifleri kafamı karıştırdınız iyice eeea!" diye sinirlenip gidip tüm parasıyla patlamış mısır, bira ve DVD alacak.

Yalnız bu işler böyle. Trilyoner olmadıktan sonra her aletin artısını eksisini hesaba katıp, sabahlara kadar düşünüp sonunda bir alet alınıyor. Ben geçen günkü aleti alana kadar akla karayı seçtim.

(Şimdi gelir İlter bey, karayı seçmişsin diye ama haydi oradan. Haydi...) Ahea.

Dogru Onur yav.

Haklisin. Sabirsizlaniyoz iste... Elalem aliyo ne guzel ciciler biciler, bize de burdan bakmasi, kizmasi kaliyor.

(Simdi Onur burda benden yine bir espri bekliyor, ama avucunu yalayacak. Hatta tahmin edebiliyorum, su anda şokta...)

Onur Erbaş' Alıntı:
tüm parasıyla patlamış mısır, bira ve DVD alacak.

paramın tamamı olmasa da geç kaldın onur cünkü bu zevki sefayı pazar yaşadım.. :wink:

herşey bir yana mbox'tan git gide soğudum devamlı bir olumsuzluktur gidiyor...İlterin dediği gibi usb den elektrik alması vs transferlerde pek akıl karı değil bir de üzerine 500 küsür dolar ++Ülkemin vergisi hiç mi hiç artık cazip durmuyor....

Bu yüzden merhaba M-Audio :oops:

Şu akademik M-Powered konusunu araştırayım o zaman...

Teşekkürler.

ilterocktive' Alıntı:
Dogru Onur yav.

Haklisin. Sabirsizlaniyoz iste... Elalem aliyo ne guzel ciciler biciler, bize de burdan bakmasi, kizmasi kaliyor.

(Simdi Onur burda benden yine bir espri bekliyor, ama avucunu yalayacak. Hatta tahmin edebiliyorum, su anda şokta...)

Cimcime İlter. Küstüm.

Digidesign'ın yuvasından (Pinewood - Londra) MBox2 ile ilgili bir kaç bilgi:

- Preampler Focusrite değil. Ama eski Mbox'takilerden daha yüksek kaliteliler. (Made in Digidesign)

- Mic preampler için gerekli olan +48 volt ve diğer devreler için gerekli olan akımları stabil ve her koşulda kararlı kılmak için özellikle tasarlanmış güç kaynağı. (USB kaynaklı)
USB üzerinden beslenen ses kartlarının karşılaştığı en büyük problemlerden biri USB standardının asıl amacının ses kartları gibi (özellikle mikrofon preamp içeren) yüksek akım çekebilen cihazlar için tasarlanmış olmaması. Bu yüzden MBox2'de özellikle bu besleme sorununda özel özen gösterilmiş ve görldüğü kadarı ilede başarı ile çözülmüştür.

Muhtemelen M-Box2, bulabilecegin en iyi USB arayuzudur. Benim tahminim odur. :D

Sonucta tabii ki Digidesign kalitesi baska... USB Digidesign... :p :twisted:

noyan, ben 2 senedir m-box (1) kullaniyorum usb-powered olasi konusunda bir sorun yasamadim. m-box 1`lerde sadece pre`ler focusrite degildi, aletin kendisini de focusrite yapiyordu (trivia). ben sahsen pro-tools ogrenmek icin m-box almistim, sorunsuz hala kullaniyorum. m-box 2 shewcat`un canini oldukca sikmisti, evet hatirliyorum :) m-box 2 nin avantajalri midi in/out, ayrica 4 audio in (2 analog + 2 dijital). bir de m-box factory bundle`larinin icinden cikan software paketleri oldukca saglam oluyor, m-box`u baglayip software`leri install ettikten sonra dogrudan calismaya basliyorsun. m-box 2 ile bir de bildigim kadariyla melodyne, BFD (lite) gibi extra plug-in`ler de geliyor. teker teker almaya calissan kac bin dolar eder beli degil.

ve tabi yanında sanırsam 6.9le geliyordu..Diğer arkadaşın tüm yazılarını okudum mbox2 yere göğe sığdıramamış :wink: yanındaki programlar gerçekten yenir yutulur değil..çünkü 500 dolar veriyorsun tüm herşey lisansıda dahil kurup hazırlıyorsun fakat birde 500 dolar verip sorun almak gibi bir ihtimalde oluyor..sanırım biraz da sistem stabil çalışma şekline bağlı..Biraz da şans olsa gerek :cry:

Teşekkürler.

noyan

Al Noyan al. Garantör devlet de bulacağım sana ben söz. L.E 7.0 ile geliyor ve 7.1'e ücretsiz yükseltmen de mümkün, belki de yeni sevkiyatlarda 7.1 geliyordur pakette bilmiyorum. Ayrıca Ignition Pack var yanında artık ki sadece içindeki BFD Light için bile değer derim; ama Sampletank, Reason adapted, Ableton Live Lite, Amplitube ohooo. Bomb Factory pluginleri de var ayrıca. O fiyata ses kartı artı tüm bu yazılımları başka şekilde temin etmen imkansız.

Al yahu. Ahıa.

Yalnız bir tane de firewire hard disk al kendine.

Sana alırsak bir ses kartı, rahatça gözlerimi yumabilirim ben. Önce yemek yemem lazım ama. Aç açına yola çıkmak istemiyorum. Ehi.

Onur

Noyan, bence isletim sistemini temiz kullanirsan, anakartin da cok eski degilse, sorunla karsilasma ihtimalin oldukca duser.

Her ses karti, calissin diye uretilir :p ve bircok testten gecer. Dolayisiyla benim USB konusunda soylediklerime cok fazla aldirma. Kisisel bir nahosluktur bendeki. USB konusunda.

Onun disinda, M-Box2'nin taş gibi bir alet olma ihtimali oldukca yuksek.

Noyan , elimde Future Music dergisinin 2006 yılı için özel bir sayısı var. ( Music Gear Of The Year ) Burada MBox2 ile ilgili 4 sayfalık güzel bir inceleme yapmışlar. Özel mesajdan adresini yazarsan sana bir kopyasını yollayabilirim. Örneğin şöyle bir bilgi var dikkatimi çeken. İntel 915G , 915P ve 925X çipsetli kartlarda , Mbox2 kullanırken Usb ile ilgili Latency problemi varmış. Ancak bu Mbox2'den kaynaklanan bir problem değilmiş , İntel'in bu üç modeldeki Usb işleyişinden doğan bir sorun. Ve sanırım düzeltilmesiyle ilgili çalışmalar var. Sonuçta Mbox'un Usb ile ilgili kendine ait bir sorunu yok. Okuyup , kendin değerlendirirsin. Güzel bir yazı , fotograflar da var , kafandaki soru işaretlerini giderebilir.

alet; HP Pavilion dv4289 var...1,86ghz 1gb ram,100hdd dizüstü...

Shewcat ulaştı bana özelden...usb den girdiğin için heleki 1.1 bilgisayarı açar açmaz %30işlemci yediğini söyledi...cubase açınca gecikmeler dur durak bilmiyormuş dedi...Pro tools ta fazla bir sorun yaşamamış ama g5 verseler yanında pek bakma diyor çünkü artık cinnet geçirip satmış..

acaba düşünüyorum hakikaten bu mbox2nin bir şey olmadığını kendileride biliyor ve bunu yazılım ve plug larla destekleyip((süsleyip püsleyip))iyi hoş olsun diyemi piyasaya sürüyorlar sizce??bana cok ali cengiz vakası geldiği gibi fiyatıda az buz değil..

Teşekkürler

Noyan sen birkac gun daha bir bekle kararini vermeden. Ben dun aksam Mbox 1.0 + PT LE 7.0 (debug versiyon) ile SynthMaster'i test etmeye calisiyordum, alet tum networku kapatmama ragmen arada hatalar verdi durdu 2 track'i dogru durust kaydedemedim.

Aksam bir de Cubase LE + M-Audio firewire solo ile deneyecegim. Sonucu buraya yazarim.

Selam
4 senedir Mbox i, field de ve studio da kullaniyorum. hic bir sekilde bir problemle karsilasmadim. Kullandigim bilgisayar, Toshiba A20 ve Texas chipli PCI firewire karti, versionlar PT 6.1-6.4-6.7
Sana bir tavsiye hic bir zaman bir prg nin ilk versionuna atlama IE PT 7.0-7.1 gibi. kisisel tercihim .3 ten sonrasini kullanmak.

PS: laptoplarda CPU nun %100 yapmasi bir bug tir. DUC de yazilmistir, yetkilelerin bakicagi cozu alinmisti, ama bu bayagi once belki bir sene once ki bir olay. ben %100 CPU ile calisiyorum hic bir prb cikmadi suana kadar. laptopumda PT den baska birsey olmadigini eklerim.

bolsans

berk

Geri