[Eski] (MBOX2) ÖNERİLERİNİZ!!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Barış diğer kartları denediğinde çok büyük fark mı duyuyorsun? Belki kartın soundu değil senin kendi soundun sana sıkıcı gelmeye başlamış olabilir.
Evet belli bir fark duyuyorum. Digi002R ile çalışıyorum stüdyoda. Onda daha keskin ve berrak bir sound var. Tabii o sounda etken olan Dynaudio BM5A var. O yüzden bir gün her zaman çalıştığım kulaklığımı götürdüm yanımda. Fakat sonuç aynıydı.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bir işin m-audio ile yapıldığını anlıyorsan seni ilahım ilan etmek istiyorum. :)
Tabii yanılma şansım var ama %85 anlarım. :D

%85 ilahım olman için yeterli yüzde. Çok iddialısın, bir ara test edelim bunu. Bende m-audio, creamware ve motu var. Bu farklı kartlarda yapılmış şeyler asayım sen de söyle bana.

Barış Mert' Alıntı:
Ben de de Audiophile 192 var. Fiyatına göre kuşkusuz harika bir kart ama artık yetersiz kalmaya başladı. Özellikle soundunu acayip kanıksadım. Bir iş dinleyince M-Audio ile yapılanları anlayabiliyorum, o derece. :) Ama gerçekten kaliteli bir kart diyemeyeceğim. Ha yeni başlayanlar için ideal olabilir..

Barış haklısın , fiyatına göre iyi kartlar diyebiliriz m-audio için. Belli bir yerden sonra yetersiz kalacağı doğrudur. Ev için veya ikinci bir bilgisayar için iyidir. Bence de yeni başlayanlar için ideal olacaktır. Aynı zamanda pro-tools'a kısıtlı bir bütçeyle adım atmak isteyen ve mbox2'den çekinenler için de ideal olabilir :wink:

Barış,
Eğer kulaklığın referans kulaklığı değilse, hatta referans kulaklığı olsa bile, kulaklık ile tam aynı sonucu alamayabilirsin diye düşünüyorum. Aradaki farklılığın nedeni olarak; Dynaudiolarınla odandaki akustik faktörünü de yabana atmamak gerekir.

Doğrudur, her elektronik aleti kendine özgü bir soundu olmasına karşılık iki kart arasında o kadar dramatik bir fark beklemiyorum açıkçası. Diğer kartını da aynı akustik ile aynı monitörler ile denedin mi?

dreaministanbul,
Maudio en kaliteli kart değildir, evet. Digi serisi de. Ama bu dünya çapında hitler çıkaramamaya yetecek bir fark değildir. Yani elbette ki imkanınız varsa rme alın, hatta apogee alın, lavry alın. Fakat ne yaptığını bilen için maudionun özellikle üst serileri yeteri kadar iyi kartlardır. Bu kadar alet çılgını olmamak lazım. Sinyal zincirinde interfacelerden başka bir sürü kritik nokta daha var.

Reason live vs LE versiyonlar mudio ile de geliyor. Ama mbox ile çok daha fazla program geliyor. Ancak maudio ile protools sisteme sahip olma maliyetin de seçeceğin karta bağlı olarak epey düşebiliyor. Hele bir de öğrenciysen...

Diğer taraftan mbox da yeteri kadar iyi bir kart olmakla beraber, USB farktörü biraz soğuk bakmama yol açıyor. Sorunsuz çalışanları da biliyorum, tuhaf sorunlar çıkaranları da. Asio desteği var ama akadaşların da dediği gibi bazı programlarda sorun çıkarabiliyor. ve sadece 48 khz izin vermesi de cabası.

Kendi adıma aranjelerle mixi farklı programlarda yapmak istemem doğrusu... Hem ekonomik külfetinden dolayı, hem de pratik olmamasından dolayı. Cubase logic protols karşılaştırması her yerde yapılır. muhtelif yerlerden bunları takip edebilirsin. midi+audio kullanacaksan cubase ya da logic, eğer audio çalışacaksan protools kullanman mantıklı olabilir.

Mbox bilindiği gibi 1.1 usb...ki kaldı ki masaüstü bir bilgisayar için en iyisi denilemeyecek nitelikte..evet amaç bir protools ise Digi002R ((rack versiyon)) göz atmalısın evet tuzlu fakat şunu unutmaki mbox2 elektriği usb hattı üzerinden almakta sistem ne kadar jilet niteliğinde de olsa bilgisayarın ilk açılışta masaüstündeyken dahi cpu oranı %30 oranlarında..öncelikle alt kısımdaki linkteki yazıyı bir baştan sona okumanı öneririm kesinlikle..

iyi çalışmalar..

noyan.
http://www.muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6726

azgeliyo' Alıntı:
dreaministanbul,
Maudio en kaliteli kart değildir, evet. Digi serisi de. Ama bu dünya çapında hitler çıkaramamaya yetecek bir fark değildir. Yani elbette ki imkanınız varsa rme alın, hatta apogee alın, lavry alın. Fakat ne yaptığını bilen için maudionun özellikle üst serileri yeteri kadar iyi kartlardır. Bu kadar alet çılgını olmamak lazım. Sinyal zincirinde interfacelerden başka bir sürü kritik nokta daha var.

Çok doğru , katılıyorum.

arkadaşlar sorduğum konu ile ilgili bir çok insan bilgi ve deneyimlerini yazmış paylaşmış öncelikle ilgi ve alakanıza teşekkür ediyorum.şuan kafam karışık ne alacağıma karar veremedim hala. çünkü çok farklı fikirler var kimi iyi kimi kötü diye yorumlar yazmış.şuan 9 gün oldu hala ses kartım yok ve çalışamıyorum bütçede biraz kısıtlı olunca fazla açılmakta yersiz diye düşünüyorum.mbox2 bana cubase sx.. wavelab..vs.. programlarla çalışırken sorun çıkarmasın ve tabi protols ta ben başka bişey istemiyorum çünkü sonuçta bütün m-maudio kartların soundları hemen hemen aynı işin gerçeği bu bence öyle aralarında aman aman dedirtecek bi fark yok zaten özellik açısındanda bu böyle.digi00..tabi bende isterim ama dediğim gibi maddi durum kısıtlı; ya m-audio herhangi bir kartla m powered alıp çalışacağım yada mbox2 alıp çalışacağım.bana program tanıma driver vs.. konusunda sorun çıkarmasında sound birazda insanın kendi elinde ve yeteneğiyle ilgi bir kavram diye düşünüyorum kötü bir tonmaister yada aranjörün 1000 dolarlık bir sistemle alacağı sounddan işini iyi bilen bir adamın 2000 dolarlık sistem le alacağı soundun daha iyi olacağı kanısındayım galiba lafı çok uzattım herkese iyi çalışmalar saygılar.

azgeliyo' Alıntı:
Barış,
Eğer kulaklığın referans kulaklığı değilse, hatta referans kulaklığı olsa bile, kulaklık ile tam aynı sonucu alamayabilirsin diye düşünüyorum. Aradaki farklılığın nedeni olarak; Dynaudiolarınla odandaki akustik faktörünü de yabana atmamak gerekir.

Doğrudur, her elektronik aleti kendine özgü bir soundu olmasına karşılık iki kart arasında o kadar dramatik bir fark beklemiyorum açıkçası. Diğer kartını da aynı akustik ile aynı monitörler ile denedin mi?
Kulaklığım referans kulaklığı. Roland RH-200. Evde dinlediğim albümleri götürüp denedim. Yani her zamanki bildiğim parçaları ve farkı duymak mümkündü. Ancak RME Fireface 800'ün soundu Pro Tools HD3 ile bile karşılaştırılıyor. Yani M-Audio ile arasında dağlar var. Tabii fiyat olarak da dağlar var ama o fiyatın değdiğine inanıyorum..

Barış Mert' Alıntı:
RME Fireface 800'ün soundu Pro Tools HD3 ile bile karşılaştırılıyor. Yani M-Audio ile arasında dağlar var. Tabii fiyat olarak da dağlar var ama o fiyatın değdiğine inanıyorum..

digi 002 - mbox lar ile rme- protools 192i/o - apogee arasında da dağlar kadar fark var. Bu farkları ortaya çıkarabilecek kadar güçlü bir zincirin varsa, bu aletleri alacak paran da varsa ne mutlu sana. Ama biri digi 002 alacak kadar açılamıyorum dediğinde ona rme önermek yanlış bence. İşini bilen uygun fiyatlı aletlerle de harikalar yaratır.

Forumda yapılan en büyük yanlışalardan birisi de bu. Azgeliyo sana katılıyorum. Başlığı açan arkadaşta sonunda tepkisini dile getirmiş. Burada öneri yaparken biraz dikkat etmek lazım.

Zaten parası olsa Digi002 alır bakar keyfine. Sanırım fiyat aralığı 500-600 dolar arası. Bu aralıkta cihazlar önerilse çok daha iyi olur. Öneri isteyen arkadaşta bunu dikkate alacaktır. Bunun dışında burada bilgi satmak onun akabindede birbirimizin bilgisini sınamak çok anlamlı olmuyor. O zaman bende Protools HD 1 al derim :) Anneannem bu gibi durumlarda şöyle derdi BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY GELİR büyük kadındı. :)

Bence arkadaşın bu fiyat aralığında alabileceği cihazlar belli

Mbox2 - Focusrite Safire (Firewire400) - M-audio FireWire410 (Yada 1814) - Bir kaçtane daha vardır ilk aklıma gelenler bunlar oldu.

Şimdi bunları inceleyecek bir karar verecek. Diğer link'te İlter'in dediği gibi bu kartlar çalışsın diye üretilmişler. Dünyanın yatırımını yapmışlar. Düzgün bir bilgisayar lisanslı programlar ve aşırı zorlamadığınız takdirde hiç bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. Yoksa bu ürünler satılmazdı. Üretilmezdi.

dreaministanbul' Alıntı:
Ancak M-audio da yabana atılacak bir kart değil , ben çok iyi performans aldım bugüne kadar. Pro-tools ile tanışmak isteyenler için de M-Powered fırsatı sunuyor M-audio.

Arranger23 , forumda mbox2 ile ilgili birçok yorum yapıldı bugüne kadar. Memnun olan da var olmayan da. Pro-tools harici programlarda sorun yaşama ihtimalin var gibi gözüküyor , pro tools ile sağlıklı çalışır izlenimi bırakıyor bende. Sana tavsiyem git Compel'e , nasıl çalıştığını gözlerinle gör. İçine sinerse alırsın.

dreaministanbul' Alıntı:
Barış haklısın , fiyatına göre iyi kartlar diyebiliriz m-audio için.Aynı zamanda pro-tools'a kısıtlı bir bütçeyle adım atmak isteyen ve mbox2'den çekinenler için de ideal olabilir.

Başlığı açan arkadaşımız için tekrarlama ihtiyacı duydum. Kafası çok karışmasın , bütçesi kıstlıysa seçenekler belli. Mbox2 alacak kadar parası varsa ancak güvenemiyorsa , gönül rahatlığıyla bütçesine uygun olan bir m-audio alsın ve M-Powered ile pro tools'a merhaba desin.

azgeliyo' Alıntı:
İşini bilen uygun fiyatlı aletlerle de harikalar yaratır.
Zaten yaratıyorum. :p Ama onun da sınırı var..
Levent Uslu' Alıntı:
Forumda yapılan en büyük yanlışalardan birisi de bu. Azgeliyo sana katılıyorum. Başlığı açan arkadaşta sonunda tepkisini dile getirmiş. Burada öneri yaparken biraz dikkat etmek lazım.

Zaten parası olsa Digi002 alır bakar keyfine. Sanırım fiyat aralığı 500-600 dolar arası. Bu aralıkta cihazlar önerilse çok daha iyi olur. Öneri isteyen arkadaşta bunu dikkate alacaktır. Bunun dışında burada bilgi satmak onun akabindede birbirimizin bilgisini sınamak çok anlamlı olmuyor. O zaman bende Protools HD 1 al derim :)
Birbirimizin bilgisini falan sınadığımız yok. Herkes kendi deneyimlerini yazıyor ve bundan daha normal birşey yok. Artı olarak zaten arkadaşın bütçesi belli. Tutup ta bahsettiğim kartları almaya çalışacak değil ya? Tabiki düşük fiyatlı kartlara bakacak. Ben de zaten başlangıç seviyesi için M-Audio'nun ürünleri güzel dedim. Ama arkadaşın MBox 2 alabilecek durumu varsa onu alsa tabiki daha iyi olur.. :)

Sonuç:

Arranger23

Hem protools kullanmak istiyorsan hemde uygun fiyat isitiyorsa. M-audio içinden bütçesinin yetebildiğini alacaksın. Konuyu abartmamak kaydı ile hiç bir sorun yaşamazsın.

sevgili levent kardeşim ve diğer tüm arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler ilginiz ve alakanız için kararımı verdim. mbox 2 alıyorum iyi çalışmalar saygılar.

Tebrik ediyorum kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan.

Şimdi yapılacak iş protoolsta yada mBox ta takıldığın noktada tekrar buraya yazıp kullananların bilgisinden faydalanmak.

BeatMaster' Alıntı:
\ mbox en iyisi ve yanında gelen programlarda belli süre sonra canımı sıkıyo varmı itirazı olan...

beatmaster, fazla iddali konusmussun. itirazi olan da var. birincisi o yaninda gelen programlari teker teker almsya kalksan zaten alamazsin.

ikincisi canimi sikiyo demissin ve reason`dan bahsetmissin: demek ki sen tam verim almayi bilmiyorsun, ozellikle reason (LE olsa bile) icindeki 2 synth ile (kullanmayi bilen icin) canavar`a donusuyor. millet neler yapiyor o senin sikildigin reason`la, sadece bir drum machine`den ibaret degil o plug-in (sadece reason`dan bahsettin dikkat cekerim).

ucuncusu ise mbox en iyisi diye bir laf etmissin. degil. in/out`larindan mi bahsediyim sana, MIDI port`larindan mi :) meshur pre`lerinden mi?

noyan' Alıntı:
Mbox bilindiği gibi 1.1 usb...ki kaldı ki masaüstü bir bilgisayar için en iyisi denilemeyecek nitelikte..evet amaç bir protools ise Digi002R ((rack versiyon)) göz atmalısın evet tuzlu fakat şunu unutmaki mbox2 elektriği usb hattı üzerinden almakta sistem ne kadar jilet niteliğinde de olsa bilgisayarın ilk açılışta masaüstündeyken dahi cpu oranı %30 oranlarında..öncelikle alt kısımdaki linkteki yazıyı bir baştan sona okumanı öneririm kesinlikle..

iyi çalışmalar..

noyan.
http://www.muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6726

arkadaslar ne kadar kesin konusuluyor boyle, ben 2 senedir mbox kullaniyorum, bilgisayari actigimda hic cpu %30`a vurmadi bugune kadar. digidesign`in web sitesindeki compatibility sayfasini iyi inceleyin derim.

BeatMaster' Alıntı:
bence benim düşünceme göre mbox en iyisi ve yanında gelen programlarda belli süre sonra canımı sıkıyo varmı itirazı olan...

jumping_cat_music alıntının doğrusu budur lütfen yanlış anlaşılmalara sebep olma, belkide ben yanlış düşünüyorumdur olamazmı, yanlış yada doğru herkezin kendine göre çok düşünceleri vardır, senin düşüncelerinde belki kendine doğru gelebilir ama başkası bunlardan hoşlanmaz aynı burdada olduğu gibi....

Saygılar...
Emre...

BeatMaster' Alıntı:
BeatMaster' Alıntı:
bence benim düşünceme göre mbox en iyisi ve yanında gelen programlarda belli süre sonra canımı sıkıyo varmı itirazı olan...

jumping_cat_music alıntının doğrusu budur lütfen yanlış anlaşılmalara sebep olma, belkide ben yanlış düşünüyorumdur olamazmı, yanlış yada doğru herkezin kendine göre çok düşünceleri vardır, senin düşüncelerinde belki kendine doğru gelebilir ama başkası bunlardan hoşlanmaz aynı burdada olduğu gibi....

Saygılar...
Emre...

Yoruma açık fikirler tartışılabilir. "Bu böyledir, tartışılamaz" dersen komik durum düşersin.

Yoruma açık olmayan gerçeklerin ise "böyle olduğunu düşünmüyorum" dediğinde...

"al da gör" tarzı sert bir yorum yaptığında birileri senden bunun açıklamasını ister doğal olarak.

Bu durum sadece söyleyeni ilgilendirdiğinde kimsenin diyecek bir sözü olmaz. Ama başkasını yanlış bilgilendirme noktasında böyle düzeyli bir forumda yanlışlar düzeltilir. Bundan daha normal bir şey yok. Uzatmanın, gereksiz can sıkıntısından başka bişey getirmeyeceğini düşünüyorum.

Yani eğer sen "Ben kendime kart alıcam, siz karışmayın! ben canımın istediğini almak istiyorum deseydin kimse karışmazdı. Ama başka birisi bir konuda yardım isterse ve eğer başka birisi onu yanlış bilgilendirirse, yanlışı düzeltildiğinde, düzeltilenin teşekkür etmesi daha hoş olurdu.

Geri