[Eski] mboxla ilgili 1 soru daha

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Onursal

Yeni üye
herkese iyi calismalar!benim sorunum cubase ile ilgiliydi aslinda.cok vst actigim zaman cizirtilar geliyor!bu durum cpu ile ilgili sanirim.arap bi arkadasimla gorustum ismini tam hatirlayamadigim bir ses karti tavsiye etti dsp destekli dedi.fiyati 900 euro civarlarindaydi!mbox alsam bu sorun ortadan kalkar mi acaba?

Onursal
bilgisayarinin configurasyonunu yazarmisin? cevap vermek daha kolay olur. Cizirtiyi ses kartinin yaptigini nerden biliyosun?

pc im soyle
pentium 4 2.1
2X512 ddram
windows xp
emu 0404 ses karti
dedigim gibi cok vst actigimda cizirtilar geliyor.arap arkadasin bilgisayari benimkiyle ayni ama onda dspli bi ses karti var hic sorun olmuyor.diger bir arkadasimda motu ses karti var onda da ayni problem var o da dspli ses karti almam gerek diyordu!ben alacaktim fakat dedim mboxda oyle bir problem olmazsa mboz alayimki pro tools u da ogrenmeye baslayayim dedim!cizirti latencyi dusurdukce artiyor!latency dustukce sanirim cpu zorlaniyor degilmi?

latency dustukce, islemciye binen yuk artar, evet.
Ama bunun Cubase ile alakasi yok.
Cizirti yanlis bilgisayar konfigurasyonundan da kaynaklanabilir. Sabit disk, IRQ paylasimi vs vs...
DSP kartlari da kendi efektleriyle gelir. Ve o efektleri kullanirsan, DSP kartlari, bu efektlere ait islemleri kendi ustunde gerceklestirir, ana bilgisayarin islemcisine daha az yuk biner (duzenlemedeki ses kanallari, ve DSPde bulunmayan efekt ve VSTi'lar vs vs).
Ama kendi istedigin VST efektini kullanmak istersen ve bu DSP kart bu efekti desteklemiyorsa, yine ana islemcin calisacak demektir.

Guclu bir islemci oneririm :lol:
Ben hala 1.46 GHz Athlon ile calisiyorum, bana gore hemen hepsi cumbo cet gibi zaten. Yani ben bu islemciyle is yapiyorsam, senin-sizin haydi haydi is yapabiliyor olmaniz lazim.
Su anda satin almak icin, 2.8 Pentium 4'ler kelepir, diye biliyorum, ama yasliyim, cok yakindan takip edemiyorum 8)

bence dual core (cift cekirdek) bir islemciye yatirim yapin bundan sonra arkadaslar. ProTools 7.0 eylul ortasi cikacak ve cok islemci destegi olacak :) Ayrica Logic ve Sonar'da da var galiba cok islemci destegi. Gelecek cok islemcili / multithreading sistemlerde.

bulent biyikoglu' Alıntı:
bence dual core (cift cekirdek) bir islemciye yatirim yapin bundan sonra arkadaslar. ProTools 7.0 eylul ortasi cikacak ve cok islemci destegi olacak :) Ayrica Logic ve Sonar'da da var galiba cok islemci destegi. Gelecek cok islemcili / multithreading sistemlerde.

AMD Athlon 64 X2 4800+ ? :)

mboxu aldim.henuz kurmadim.cunku cok yogunum ve 1 hafta sonra trye gidecegim.insallah isin icinden cikarim!yoksa burda cok soru sorarim herkesin kafasi agrir!!!! :(

Geri