Adamin biri: "ben Michael Jackson'dan cok etkilendim, vokal produksiyonu ve performansi olarak onu ornek almis ya da etkilenmis olmam dogaldir. Bir de o, super bir dansci. Ama onun yaptiklarini yapmak biraz zor

", digeri de "Michael Jackson ile calismak cok istedim, su anda Billboard No.1 olan parcayi
filanca yerine MJJ soyluyor olabilirdi, ama o istemedi. Ben parcayi yaparken bile MJJ soylesin diye yapiyordum, cunku o benim genclik ilahim" diyorsa, ve bu 2 kisi piyasayi kasip kavuruyorsa, ben buna "akim yaratmak" bile derim Doruk.
O isimleri duymaman cok dogal. Cunku senin ilgi alanin degil. Bunlari bilmen mumkun degil, cunku pop muzik piyasasini yakindan takip etmiyorsun.
Elvis'i, Robert Plant'i, Freddie Mercury'yi bilmen dogal; cunku senin keyfin eski populer muziklerde, ve muzik produksiyonunu takip etmek senin mesleginle yakindan alakali degil.
Ama Justin Timberlake'in herhangi bir albumunu alirsan, ve dikkatli dinlersen, Michael Jackson'in izini duymaman mumkun degil.
Su anda dinledigimiz yogun vokalli ne kadar produksiyonlarin sorumlusu, produktorlerdir. Endustrideki produktorlerin alayi, bu isi Michael Jackson'dan dinledikten sonra kesfetmeye basladi. MJ'den once, bu tip bir produksiyon duymak mumkun degil.
En Vogue, TLC ya da Destiny's Child'i bilir misin? Hah iste bu gruplarin produktorleri, Michael Jackson'dan dinledi/ogrendi, neden ve nasil 32 kanal vokal kaydedilip mikslenecegini. Cunku daha once kimse boyle bir ise kalkismamisti.
"...yapımcılar Michael Jackson'dan etkileniyorsa bile bunu bilmek mümkün değil." cumleni es gecmek istemedim, tum bunlari da ondan yazdim.

Adamin kendisi bunu roportajda soyluyor yahu, benim adamin beynini okuyacak halim yok ya...
Diyelim adamin tarzi da, muzigi de, roportaji da ilgini cekmiyor, umurunda degil... Mesela, google'a yaz:
"Justin Timberlake and Michael Jackson" diye,
karsina cikan ilk sayfada J.Timberlake'in agzindan soyle yazar: "As far as music is concerned; Michael Jackson, Prince, Stevie Wonder's had a huge influence on me"
Ornegin The Neptunes gibi produksiyon takimlari ve multi-milyon satmis produktorlerin aciklamalarina bak, karsina ilk olarak Michael Jackson adi cikar. Bazen de Prince

10-15 yildir dinle(me)digimiz muzigin uzerinde, korkunc bir MJ etkisi var, istersen muzik produksiyonu acisindan detayli aciklamasini da yapabilirim, ama gerek yok.
Not. Sana yeni olan Justin Timberlake ismi, bana eski bir isimdir. Pop muzik ve calisanlari cok hizli degisir. Onun icin Justin Timberlake ismini verdim. Belki daha kolay yakalanir diye :twisted: