[Eski] Midi Klavye Tuşe

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ben bu CME'ye 420 verene kadar, Yamaha alsaymışım dedim.

Bir de Akalın 270 liralık fatura kesip göndermiş. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum.

:evil:

Berkay' Alıntı:
Ben bu CME'ye 420 verene kadar, Yamaha alsaymışım dedim.

Memnun değilmisin CME'den , Yamaha'da 4-5 tane atanabilcek button olsaymış harika olurmuş..

Laptop ekranıyla temasa geçmeden , patchler arası geçişi Yamaha'da nasıl yapabiliriz acaba,mümkünmü?

cicihost' Alıntı:
Laptop ekranıyla temasa geçmeden , patchler arası geçişi Yamaha'da nasıl yapabiliriz acaba,mümkünmü?

Bu dediğin E-Mu da çok rahat yapılabiliyor.

Bu arada 600ytl bana da pahalı gelmişti (ki benim aldığım zamanlar 540ytl idi ama o da pahalı gelmişti) O yüzden E-Mu X board 49 almıştım. Ama alınacaksa 61 alınmasından yanayım tecrübelerime dayanarak, o 16 tane button çok işe yarayacağı kanaatindeyim. Sadece 16 knob yetmiyor, insan button da istiyor :)

E-Mu da olduğu gibi Yamaha'dada yapılabiliyormu acaba,Youtube da videosunu izlemiştim Yamaha'nın üzerindeki Daw Remote kısmından Patchler arası geçiş yapılıyordu ama ekrana bakarak yapıyordu geçişleri eleman :)

Sanırım E-Mu alcam , E-Mu da bayağ beğeniliyor,tuşe si nasıl acaba onun?

cicihost' Alıntı:
Sanırım E-Mu alcam , E-Mu da bayağ beğeniliyor,tuşe si nasıl acaba onun?

Yukarıdaki yazılarımda sürekli belirttim, bi daha oku istersen tüm başlıktaki yazıları. Bütünüyle ozaman kesin kararını verirsin. Sürekli aynı soruları soruyorsun.

Tebrim ederim en sonunda :) şimdiden hayırlı olsun, ben bir X board 49 kullacısı olarak söylüyorum, pişman olmayacaksın :)

Alet ulasti elime bugun , sorunsuz calisiyor gibi..

Brainspawn ile kullanamadim , kanalin sesi geliyor ancak bus dan cikis alamiyorum..Mecburen route etmem gerekiyor , Reapera route edince sorunsuz cikiş aliyorum..Bu forteyi nasil programliyoruz?Bu aletin uzerindeki patch kisayollarini nasil devreye sokariz?

Hayırlı olsun...

Peki tuşesi nasıl konuşulduğu gibi kaliteli mi?

Ayrıca herkese soruyorum şuanda piyasada alıncak en kaliteli tuşeli klavye hangisi Ediroller hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben anlamıyorum bu tuşe kalitesinden ama önceki çocukluk orguma 100 basar :)

Aletten memnunum sevdim yani aleti,birde şu patch tuşları ve knobları görevlendirebilsem harika olacak..

cicihost' Alıntı:
Ben anlamıyorum bu tuşe kalitesinden.

Anlamanın en güzel yolu bir sürü klavyeye dokunmak. Tek tecrübem çeşitli M-Audio klavyeleri iken, U-key'e dokundum; farkı anladım. Sonra UF serilerine dokundum, daha da iyi anladım. :)

Evet haklısın Berkay,karşılaştırcam en kısa zamanda CME lere bakıp :)

Hala çözemedim bu patch değiştirme olaylarını,knobları ve patch buttonlarını görevlendiremedim..

cicihost' Alıntı:
Evet haklısın Berkay,karşılaştırcam en kısa zamanda CME lere bakıp :)

Karşılaştırmamalısın belki de, bak ben hiç başka klavyeye dokunmadım ve 49 tuşlu M-Audio gayet güzel bir alet bence... =)

İçinden çıkan Proteus X2 yi çalıştıramadım bir türlü,hep aynı hatayı veriyor..

"Please unload your debugger..."

cicihost, aradan 2 yıla yakın zaman geçmiş. aletten memnun musun? :)
ne diyorsun?

bu arada başka aletleri deneme şansın oldu mu? denediysen, karşılaştırma yaparsan ne dersin?

arkadaşlar, ben de 61 tuşlu bir midi klavye alma arefesindeyim.
okuduğum kadarıyla e-mu xboard'un tuşesi cme uf 6'dan daha iyiymiş. ikisinde de aftertouch özelliği var. cme uf 6 için akalın müzik'in sitesinde yarım-ağırlıklı denmiş. sanırım e-mu yarım ağırlıklı değil. bunun ne gibi bir dezavantajı veya avantajı olabilir?

cme uf 6'da 9 tane atanabilir fader var; fakat xboard'da fader yok. bunun ne avantajı/dezavantajı olabilir?

yani xboard'da hem fader yok, hem de tuşlar yarım ağırlıklı değil. xboard'u seçmem için bir sebep arıyorum :)

e-mu longboard 61 deneme şansım olmuştu, tuşesi fena değildi; ama tuşları ufaktı. uf ile longboard karşılaştırabilecek biri var mı?

şu anda m-audio axiom 61'den vazgeçme aşamasındayım.

kafam iyice karıştı :)

ama isteklerim belli; 61 tuşlu olsun, tuşlar ufak olmasın, hassasiyeti iyi olsun, kontrol düğme/fader/knob sayısı yeterli olsun, başlıca müzik programlarıyla uyumlu olsun, fiyatı 750 TL'yi geçmesin.

yorumlarınızı bekliyorum.

Dream_Gypsy' Alıntı:
Buna baktın mı ?

http://www.akalinmuzik.com/content.php?id=713

Fiyatı biraz problem olabilir sadece.

şimdi baktım. VMK 161 Plus Organ.
bununla VMK 161 Plus arasındaki tek fark sanırım VMK 161 Plus Organ'da WATERFALL TOUCH tuş takımı varken VMK 161 Plus'ta GRAND TOUCH var.

bu ikisi tuş takımı arasında ne gibi farklar var? bilgisi olan var mı?

VMK 161 Plus'ın sayfası:
http://www.akalinmuzik.com/content.php?id=712

NOT: ayrıca akalın'ın sitesinde VMK 161 Plus Organ'ın fiyatı 359 EUR iken VMK 161 Plus'ın fiyatı 419 EUR olarak gözüküyor.

Geri