[Eski] Miksere bu prosesör nasıl bağlanır ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

interm20-5

Yeni üye
Arkadaşlar bu vocal prosesörünün üzerinde iki adet TRS out var ama hangi jak ı kullanacağımı bilmediğim için nasıl bağlayacağımı bilmiyoum,TRS jak stereo mu olur mono mu olur? ...Bu aleti mixere bağlarken bir tarafta stereo gitar jak kullanıp öbrü uçta mixere XLR jak ile mi giriş yapmam lazım ?,yoksa org bağlar gibi iki tarafıda mono olan jaklar mı kullanmam lazım ? TRS BALANCED OUT YAZIYOR özelliklerde..(aşağıda yazılı) Mono jak ile bağlarım fakat canlı perform da sesler düşük kalabilir diye çekiniyorum ...

Uploaded with ImageShack.us

TEKNİK ÖZELLİKLER

Çıkışlar:
Konnektör: Balanslı TRS 1/4" Jack
Çıkış empedansı: 40 Ohm
Çıkış seviyesi +14 dBu @ 0 dBFS
Giriş/Çıkış arası Analog Performans:
Dinamik Alan, mikrofon min. kazançta: >108 dB, 20 Hz - 20 kHz (A-weighted)
Dinamik Alan, mikrofon @ -18dBu: > 104dB, 20hz – 20kHz (A-weighted)
THD +N: < -90 dB
Frekans Cevabı: -1.5 dB @ 40 Hz, +0/-0.3 dB (200 Hz ila 20 kHz)

trs jak diyor ama stereo jak ile XLR ye bağlayıp balanced girişmi yapmak lazım acaba ? Özelliklerdeki 'balanced trs' ne demek oluyor tam olarak ? :roll:

resimden gördüğüm kadarıyla balanslı trs sadece girişinde var. L ve R out larını kullanacaksın mikserin için. İki adet mono jack ile.

Mikrofon girişindeki konnektor balanslı trs değilde xlr diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin... cihazı dediğiniz gibi (iki mono balanssız kablo/jak ile)bağlayacağım fakat,sesler canlı performansta düşür çıkar mı acaba diye düşünüyorum .. Cevaplar için teşekkür ederim.

interm20-5' Alıntı:
Mikrofon girişindeki konnektor balanslı trs değilde xlr diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin... cihazı dediğiniz gibi (iki mono balanssız kablo/jak ile)bağlayacağım fakat,sesler canlı performansta düşür çıkar mı acaba diye düşünüyorum .. Cevaplar için teşekkür ederim.

kusuruma bakmayın, mesai bitimine az kala yazdım kafa dağınık ve yorgun karışıklık olmuş terimlerde :)

Neticede cihazın bu şekilde dizayn edilmiş, hani XLR çıkışları olsa ona rağmen jackla bağlasan böyle bişiy söz konusu olabilirdi ama dediğim gibi başka bir seçeneğin yok, sorun olacağını sanmıyorum.

Çıkışlar:
Konnektör: Balanslı TRS 1/4" Jack
Anladığım kadarı ile çıkışlarda dengeli(balanced yani) ,girişi dengeli bir mikser ise (genelde mono kanallardaki TRS girişler dengeli oluyor),dengeli kablo ile ayrı ayrı kanala bağlamanızı tavsiye edebilirim...

Aslında interm20-5'in dediği gibi kablo yaptırıp , bir ucu xlr diger ucunda kablo ikiye ayrılıp iki adet ts jack olsa, jacklardan ikisinin de aktif uclarını xlr kablonun 2 ve 3 nolu pinlerine lehimlesek , şasi uclarını da birleştirip 1 nolu pine lehimlesek ve masaya bu şekilde göndersek kullanımı daha kolay olmazmı? Masadaki abimizin de hiç ayarı bozulmadan sahnedeki stage boxda vokal kısmına girse? Bunun herhangi bir sıkıntısı olabilir mi acaba?

kiwircik' Alıntı:
Aslında interm20-5'in dediği gibi kablo yaptırıp , bir ucu xlr diger ucunda kablo ikiye ayrılıp iki adet ts jack olsa, jacklardan ikisinin de aktif uclarını xlr kablonun 2 ve 3 nolu pinlerine lehimlesek , şasi uclarını da birleştirip 1 nolu pine lehimlesek ve masaya bu şekilde göndersek kullanımı daha kolay olmazmı? Masadaki abimizin de hiç ayarı bozulmadan sahnedeki stage boxda vokal kısmına girse? Bunun herhangi bir sıkıntısı olabilir mi acaba?

Masadaki abi keyif yapmak icin orada degil, ayari bozulsun onemli degil. Stereo efekti, monoya indirgeyemezsin. Boyle bir mantik yok. Iki tane TS kablo alinir, LR out iki tane DI-Box'dan gecirilir, XLR olarak stageboxa girilir ve kullanilir. Eger bu sekilde sorun oluyorsa,(ki hic zannetmiyorum olsun) TRS to XLR adaptor ile hemen XLR e cevirilir cikislar, XLR kablo ile stageboxa girilir. Hemen cevirim yapmanin sebebi, kimsede 10 metre TRS-XLR kablo yoktur, ama 10 metre XLR kablo herkeste vardir. Benim 10 metre TRS-XLR kablom var derseniz, onu da kullanin olur.

Burada marka modeli dahi belli olmayan bir prosesorun arkasina bakip yorum yaptiracaginiza, iki tane kablo alip deneseydiniz daha kolay ve hizli cevap alirdiniz gibi geliyor :)

Verdiğiniz cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim.

''Burada marka modeli dahi belli olmayan bir prosesorun arkasina bakip yorum yaptiracaginiza, iki tane kablo alip deneseydiniz daha kolay ve hizli cevap alirdiniz gibi geliyor :) '' (buraya güldüm çok doğru, fakat cihaz şu an elimde değil )

Bu cihaz 'TC Helicon 'un klavyeciler için geliştiliren midi arabirimi kontrollü vocal prosesörü ve şu an elimde değil. İşin açığı 650 tl gibi bir fiyatı olduğu için almadan önce mikserime uygunluğunu,anlamak istedim.Çıkış jakları XLR olmadığı için kafam karıştı,enstruman girişine gireresem düşük ses alırım diye düşünüyorum buda işime gelmez sahnede...
Dediklerini gayet iyi anladım grego. Önce TS iki kablo ile iki ayrı dı-box a girip( yani balanssız bağlantıyı balanslı yapıp !) Dı-box tan çıkıp XLR ile mixer e girmek..Yanlış bilmiyorsam dı -box lar balanssız TS leri, balanslı XLR lere çevirmek içindi. Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir şey var; zaten cihazın özelliklerinde çıkışlar balanslı TRS yazıyor...(yani dı-box a gerek kalmıyor sanırım ?? )

Bu durumda kullanmam gereken kablo aşağı linkteki ise mikrofon girişine bağlayıp yüksek ses alacağımdan dolayı çok iyi olacak benim için :)

http://www.linhawstore.com/images/products/rc161.jpg

Geri