[Eski] MM6 kullanıcısıyım.Merak edilenleri cevaplayabilirm

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Hmm, eğer cevap gelmezse MM6'nın kullanım kılavuzunu indirip bir bak istersen, belki orada yazıyordur sorularının cevabı. Almayı düşünürsen de haberim olsun, gerçi benim almama 2-3 ay gibi bir zaman var ama dediğin gibi indirim mümkün olursa o süreyi seve seve öne çekerim. :)

Valla hemşo gün içinde aldım bir MM6.. Biraz aciliyet söz konusu oldu kusura bakma..

Damper settings'i var mı bu aletin? Sustain + olarak ayarlı fabrika çıkışı.. Yani pedala basınca sesler susuyor, bırakınca uzuyor.. Utility'de bulamadım..

Sağolasın toprak.. Yani memnunum şimdilik.. Pratik alet.. DX Rhodes'ları şaşırtıyor..

Bu arada başlığı açan arkadaş çok iddialı açmış ama ortalıkta yok :D

Valla bu başlık uzun zamandır sahipsiz zaten. Eee artık senin ellerinden öper Orçun :)

Ben şahsen kullanımdan ziyade seslerini çok merak ediyorum. Youtube'da bakıyorum da anca piyano ve synth sesleriyle ilgili videolar var, diğer pek çok kategori hakkında bilgim yok. Sence sesler harbiden Motif'ten çıkmış gibiler mi?

Hehe yok canım.. :D

Ya sesleri iyi fakat tabi ki Motif serisi gibi olamaz. Bin liralık alette aynı sesler olsa zaten pahalı olanları satılmaz.. Bunu cünyır motif gibi nitelendirebiliriz.. Sesleri tabi ki kötü değil, çok güzel. Fakat Motif'in aynısı diyenlere pek aldırış etme.. Ha bu arada şöyle de birşey var, bazı sesleri o kadar iyi ki Motif'te yok mesela.. Bir tane DX piyano var, değil motif es, xs'te bile yok..

Aleti alma nedeninle alakalı.. Bende hem Motif XS, hem de M3 var. Bunu sadece çıtır çerez işler için aldım. Ucuz, hafif ve esnaf olduğu için. Bu bağlamda çok doğru bir tercih. Ama tek klavyem olacak o da MM6 olacak diyorsan, kullanım amacına göre; Tatmin etmeyebilir..

Yok tabii Motif Jr. (MM6'dan daha güzel durdu sanki) babasına hatta dedesine kafa tutamaz ses bakımından da hani seslerin Motif'ten alındığını okuyunca insan merak ediyor yine de. O yüzden aynı zamanda bir Motif kullanıcısı olduğun için yorumların önemliydi, sağolasın.

Benim kullanım amacım zaten evde hobi olarak ilgilenmek. Daha önce de Casio org dahi çalmışlığım yok. Ama yine de insan elinin altında zevkle çalabileceği sesler istiyor işte. MM6 da özellikle fiyatına göre gayet güzel gibi geldi, hele €'nun da düşmesiyle çok daha cazip bir hale geldi. Senin de yorumlarından sonra MM6 benim işimi en azından başlangıçta fazlasıyla görür gibi geliyor. Bakalım, hele bir alayım da eğer yetenek varsa ve ileride daha gelişmiş bir şeylere terfi etme ihtiyacı duyarsam yaparım kendime bir güzellik. :)

Bana kalırsa MM6'nın en büyük eksiği (yine bana göre) kötü dizayn edilmiş bir kasaya sahip olması. Yamaha oldukça iyi cihazlar üretmesine rağmen MM6'nın da, MO6'nın da kasasında kullanılan materyal çizilmeye çok müsait. Bir de MM6'nın düğmeleri çok oyuncak gibi duruyor. MM6'nın bir sonra çıkacak olan emsali daha şık dizayn edilmiş bir kasaya, ucuz oyuncak gibi durmayan düğmelere sahip olursa daha çok tutulabileceğini düşünüyorum. Mesela görüntüsü ve kasası, düğmeleri en azından bir CS1x gibi olsaydı çok daha iyi olurdu.

Bu arada MM6'nın tanıtım videosunu yapan adını hatırlamadığım Bart isimli kişi cihazı gerçekten iyi tanıtıyor. Dikkat ettiyseniz kendisi de İngilizce olarak "ne yaptığımı bilmiyorum ama bunu çalmak çok eğlenceli" gibi bir şey söylüyordu :)

Orcunn' Alıntı:
Yahu herşey tamam da şu damper + - ayarını hala bulamadım :s delirezeğum..

Abi ben MM6'larda polarity değiştiremiyosun diye biliyorum, sen de bir araştır. Hatta bendeki ES6'da da görmedim öyle bir seçenek, bana lazım olmuyor gerçi de. Ya yamaha sustain pedalı alman gerekicek, ya üzerinde polarity switch olan bir pedal, ya da pedalını açıp polarity'yi değişteceksin-ki nasıl yapılıyor bilmiyorum.

Abi zaten pedal Yamaha marka.. Bu arada ES serisinde var diye biliyorum.. Bunda da olmalı, çok saçma.. En kötü dediğin gibi, içini açıp + +,- - şeklinde bağlantı yapıcam :s

Abi ben hallettim mevzuyu. Bu arada ES6 da olması lazım ama nereden yapıltığını tam hatırlayamadım.. Neyse şu şekilde hallettim, önce pedalı takıp sonra aleti açmak gerekiyormuş. Biz roman gibi direk aleti açtıktan sonra pedalı takıyomuşuz :)

Sonunda Müziktek'in enstrümansız tek üyesi olan ben de enstrümanıma kavuşmuş bulunuyorum. Vatana, millete hayırlı olsun. :)

Ben MM6'yı adam gibi öğrendikten sonra sorularınız itinayla cevaplanacaktır. Ama pedalım yok şimdiden söyleyeyim, almayı da düşünmüyorum.

Sağolasın hemşom. Valla orada burada canlı çalmayacağım için pedala ihtiyacım olacağını sanmıyorum pek. Belki piyanoyu ilerletirsem ileride bir sustain pedalı olabilir. Yalnız piyanoları harbiden güzelmiş hee, keman ve çello da aynı şekilde olsa tadından yenmezmiş kerata. :)

Geri