[Eski] Monitorler ( referans lar degil )

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

pretioza

Yeni üye
Mac te lcd monitor kullanin varmidir..
Vardir elbette ..Aslinda aradaki fark nedir bunu ogrenmek isterim..Yani bir lcd monitoru mac e baglamakla bir mac monitru baglamak arasindaki fark..Zannimca yoktur ama yinede burada kullananlarin nasil bir gorusu vardir bu konuda..

2.Mini dv olayi cikti ...
Bu kablolarin Turkiye de satista oldugunu gordunuz mu?

Selam. Ben MacBook Pro'mu Samsung T260 26.5 inç'lik lcd monitöre bağlayarak kullanıyorum. Bu monitörü almadan önce araştırdım. Aslında Apple'ın 30 inç'lik monitörünü almayı düşünüyordum. Apple'daki bir yetkili ile konuştum; laptoplarda hiçbir zaman desktoptaki randımanı alamazsınız dediler. Mac Pro'da tam randıman alınabilirmiş fakat MacBook Pro ennihayetinde bir laptop olduğu için az da olsa bir kalite kaybı olurmuş. Ben de aradaki bu fiyat farkını da hesaba katınca Samsung'u almaya karar verdim. Eğer bir gün Mac Pro'm olursa o zaman belki düşünebilirim.

Şu anda MacBook Pro ve Samsung ile problemsiz çalışıyorum ama MacPro ve Apple monitör kullanan tanıdıklarımın yanına gidince o farkı anlıyorum. Bi'kere kafadan renkler capcanlı ve şu anda tarif edemeyeceğim görsel bir güzellik/kalite var. Hemen farkediyorsunuz zaten. Ama tabi o görüntüleri gördükten sonra eve gelip Samsung'a bakınca "bu ne yaa üff" demiyorsunuz. Yani en azından ben demiyorum :d. Çok abartı olmasa da fark var..

Kabloların nerede satıldığı hakkında pek bir fikrim yok. Apple Store'dan öğrenilebilir belki.

tatmin edici bir cevap..
bende mac book pro kullaniyorum :)
Pek arastirmadim aslinda nasil olur diye..Aslinda cift monitor kullanmak istiyorum..

Ben geçenlerde Elmasepeti.com'dan ' Apple Mini DVI to DVI ' kablo.Bu siteye bakabilirsin.Güvenilir bir adrestir.

MacBook Pro'da sanırım çift monitör kullanamıyoruz. Yani birinci monitör MBP'nun kendi monitörü, ikinci monitör de işte düz normal taktığımız monitör şeklinde kullanılabiliyor sadece herhalde kesin yani galiba :d

Matrox'un Triplehead2go ya da Dualhead2go urunleri ile 2 ya da 3 monitor kullanabiliyorsunuz. Bu arkadaslarin yaptigi olay masaustunu yaymak seklinde. Bildigimiz ekstra monitor gorevi gormuyor 2 monitorde. Istediginiz cozunurluk oluyor ama tam anlamiyla iki monitor kullanmiyorsunuz. Bir baska cozumde Expresscard girisine taktiginiz bir kart ile ekstra bir kasa alip onun icine PCI-Express kart takarak, herhangi bir ekran karti ile istediginiz goruntu cikisina sahip olmak. Bir arkadasim o sekilde denedi, gayet guzel bir cozum aldi fakat maddi olarak biraz zorluyor. Sadece donusturucuye 500 kusur dolar para verdigini hatirliyorum. Ustune ekran karti, iki tane LCD fiyati binince dunya para. Bu kadar para varsa biraz daha ekleyip bir Mac Pro almak daha mantikli bir noktada.

mac book pro da kullanamiyormuyuz :( cok aci
sayin orcun bey siz logic kullaniyorsunuzdur buyuk ihtimal..herseyi buyuk ekrandami hallediyorsunuz ve yahut yayiyormusunuz minik ekranada..

Pretioza, macbook pronun ekraný + bir ekran daha þeklinde kullanmak istiyorsan tabii ki mümkün. Þu anda ben ikinci ekrandan yazýyorum, öyle diyeyim.

Aslýnda Apple'ýn 30 inç'lik monitörünü almayý düþünüyordum. Apple'daki bir yetkili ile konuþtum; laptoplarda hiçbir zaman desktoptaki randýmaný alamazsýnýz dediler. Mac Pro'da tam randýman alýnabilirmiþ fakat MacBook Pro ennihayetinde bir laptop olduðu için az da olsa bir kalite kaybý olurmuþ.

Bu yanlýþ yönlendirme, ya yanlýþ bir þey söylemiþler ya da yanlýþ anlamýþsýn, herhangi bir kalite kaybý söz konusu olamaz. Digital baðlantýlarda baðlantý digital olduðundan zaten kaynaktan bagýmsýz bir durum var. Analog baglantýlarda da çeviricin hallediyor, bende mini-dvi çýkýþ var (macbook pro), ikinci ekraným VGA giriþi aldýðý için apple'ýn mini-dvi çeviricisini kullanýyorum (çevirici türkiyede satýlýyor ama biraz pahalýydý sanýrým. ben yurtdýþýndan almýþ birinden aldým, yanlýþlýkla almýþ denk geldi).

Apple 30" Cinema Display i direkt olarak Macbook Pro'ya DVI ile baglarsaniz goruntu kaybi oluyor, daha once MediaMarkt'ta gormustum, goruntu baya kotu idi. Sonrasinda iki tane harici ekran nasil kullanilir diye arastirirken ogrenmistim sebebini. 30" Cinema Display icin normal MiniDisplayPort - DVI donusturucusu yerine MiniDisplay Port - Dual DVI donusturucu almak gerekiyormus. O yuzden boyle bir problem olusuyormus. Apple Store'larda yardimci olurlar. Burada da pek ucuz degil fiyatlari. 45$ Apple Store'da. eBay uzerinde Hong Kong saticilari 15$'a shipping dahil satiyorlar. Dunya capina da gonderiyorlar. 2-3 hafta suruyor gelmesi ama sorunsuz calisiyor. Urun orjinal Apple degil, 'yan sanayi' diye tabir edilen bir urun. Ama sonucta sadece bir adaptor.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Pretioza, macbook pronun ekranı + bir ekran daha şeklinde kullanmak istiyorsan tabii ki mümkün. Şu anda ben ikinci ekrandan yazıyorum, öyle diyeyim.

Aslýnda Apple'ýn 30 inç'lik monitörünü almayý düþünüyordum. Apple'daki bir yetkili ile konuþtum; laptoplarda hiçbir zaman desktoptaki randýmaný alamazsýnýz dediler. Mac Pro'da tam randýman alýnabilirmiþ fakat MacBook Pro ennihayetinde bir laptop olduðu için az da olsa bir kalite kaybý olurmuþ.

Bu yanlış yönlendirme, ya yanlış bir şey söylemişler ya da yanlış anlamışsın, herhangi bir kalite kaybı söz konusu olamaz. Digital bağlantılarda bağlantı digital olduğundan zaten kaynaktan bagımsız bir durum var. Analog baglantılarda da çeviricin hallediyor, bende mini-dvi çıkış var (macbook pro), ikinci ekranım VGA girişi aldığı için apple'ın mini-dvi çeviricisini kullanıyorum (çevirici türkiyede satılıyor ama biraz pahalıydı sanırım. ben yurtdışından almış birinden aldım, yanlışlıkla almış denk geldi).

Aslinda bir baslik yakistirmak gerekirse "Apple kullaniyorum illa apple lcd mi kullanayim" olabilirdi..Sanirim hayir..Bunu normal lcd lerlede yapabiliyoruz..lcd sonucta..

Ama tek monitor kullanabiliyoruz bunu anladim..Ama cift e nedemeli..kullanabilyoruz mu ?

Bende Honk kong saticilarindan aldim adaptoru gelir heralde bir gun :)

pretioza' Alıntı:
mac book pro da kullanamiyormuyuz :( cok aci
sayin orcun bey siz logic kullaniyorsunuzdur buyuk ihtimal..herseyi buyuk ekrandami hallediyorsunuz ve yahut yayiyormusunuz minik ekranada..

Evet ben herşeyi tek ekranda yapıyorum. Zaten çözünürlük 1900 küsürlerde olduğu için 26.5 inç ekranda pek dert olmuyor. Ha tabi "ben öteki ekrana illa ki mixeri ve plug in pencerelerini atıcam" diyorsan ayrı.. Ben her daim mixeri ve başka pencereleri görmeye ihtiyaç duymuyorum. Ara ara açıyorum, yine bile birçok şey sığıyor görüntüye.. Tercih meselesi tabi, herkes farklı kullanır aletleri.. Bu şekil benim işimi görüyor.

Ben MacPro ile 24" Apple displayi 24" HP ile birlikte kullanıyorum.

Verilen paraya değecek bir fark yok. Yine Apple efsanesi.

Geri