[Eski] O/She

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Karatasa

Yeni üye
Merhaba,

Stop motion tekniğiyle çektiğimiz son kısa filmimi sizinle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık saniye başına 10 fotoğraf kullandık. Dijital amatör bir fotoğraf makinesiyle fotoğrafları çekip, adobe premiere programında montajladık. Ardından son haline getirebilmek için After Effects programında bazı işlemler uyguladık. Umarım beğenerek izlersiniz. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.

http://vimeo.com/958991

Çok güzel olmuş. Hele ki amatör dijital kamera ile yapıldığını düşünürsek, gayet iyi bir sonuç çıkmış seyirlik.

Teşekkürler beğendiğinize sevindim. Bu arada bir önceki mesajımda yazmayı unutmuşum. Filmi paylaşmanız beni çok sevindirir. Bu konuda şöyle bir sıkıntım var. Filmi izletmek yapmaktan daha zor. Eğer izlenmeye değer görürseniz sizde çevrenizle veya internet sitelerinizde paylaşabilirsiniz.

Öf kiskandim :D Elinize saglik, CEYO reklaminda da sanirim ayni teknik kullanilmisti. Oda baya basariliydi. Ama sadece dijital amator fotograf makinasiysa mukemmel.

Basarilarinizin devamini dilerim.

Öncelikle Ahmet, seni burada görmek çok güzel. Filmini daha önce de izlemiştim, daha önce de beğenmiştim. :D

İzmirSinek' e selamlar. :D

Sorgu'yu izlemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar gerçekten çok sevindim yorumları okuyunca :) Umarım buradaki değerli müzisyen arkadaşlarla çalışma fırsatımız olur. Şu sıralar Hayatın Ritmi isimli bir animasyon projesi hazırlıyorum. Projenin şekli itibariyle ritmi ön planda yüksek bir şarkıya klip olmaya müsait.

turkishstyle, elinize sağlık. Hayatın Ritmini'de merakla bekliyoruz. Bu projeyi bitirmeniz (o/she) ne kadar vaktinizi aldı. Merak ettim.

Hayatın Ritmi kaç dakikalık bir animasyon olacak?

Filmin çekimlerini bir günde bitirmemiz gerekiyordu aksi tektirde ;

Işık Devamlılığı, hava değişimi, ekipten birilerinin gelmemesi vs.. gibi ihtimaller projeyi iptal etmemize yol açabilirdi. Bir günde bitirebilmek iiçin epey çalışıp gördüğünüz tüm planları tek tek hesap ettim ve sadece kullandıklarımızı çektim. Yani klasik montaj mantığıyla çekelim bilgisayarda montajlarız olmadı. Tüm çektiklerimiz izlediğiniz videoda bulunan görüntüler bunun haricinde görüntü almadık. Çok iyi hazırlanılmış projelerde bile 1/4 yani normal filmin 4 katı görüntü alındığını göz önünde bulundurursak iyi iş çıkarmış olduğumuzu söyleyebilirim.

Ardından kare/saniye ayarları için biraz kafa yormamız gerekti. Bu işler için kullanılan profesyonel ekipmanlara sahip olmadığımızdan her planı tek tek ayarladık. Ardından renk düzenlemesi ve final efektini uyguladık. Son olarak müzik için Hakan Bey'e yolladım. 5 farklı parça sonunda şu anda kullandığımız müziği elde ettik.

Bunların hepsinin ücret beklentisi olmayan gönüllü insanlar tarafından yapıldığını söylemek isterim. Belki ücret ödeyerek çalıştırsak daha hızlı biterdi. Gönüllü çalışmanında etksiyle 3 ay gibi bir sürede çalışmayı tamamlayabildik. Gerçi hala bir afişi yok ama bence çalışma tamamlanmıştır.

Eğer direk 3 ay sürdü deseydim bu kadar zamanı nasıl geçirdin diyebilirdiniz. Bende sorulması muhtemel soruların cevaplarını vereyim dedim.

Hayatın Ritmi projesi için 3 dakikalık bir animasyon düşünüyorum. Kafamda siyah beyaz içi bir çizgi film tekniği canlandırdım. Tabi bu teknik animasyonu yapacak arkadaşın fikriyle değişebilir ve gelişebilir. Doğum ve ölüm zaman aralığındaki bir insanın hikayesini bir durumu baz alarak anlatacağız.

Ahmet, elinize sağlık. Güzel bir fikri kaydemişsiniz.

Bence, müzik daha "garip" olabilirdi. Bu sanki, gerçek olmayan bir düzlemin yansıtıldığı bir stop motiona yakışır bir müzik olmuş.

Burada boyut gerçek, öğeler gerçek, ortam gerçek. Belki müzik o gerçekçi olmayan kontrastı yaratmak için kullanılabilirdi.

Bir de direk kalp kullanmak yerine başka bir alt metin üzerinden hareket edilebilirdi. Bu iki öğe biraz sıradanlaştırmış gibi geldi bana.

Tekrar tebrik ederim.

Paylaşmaktan bahsetmişsin..deviantart.com'a üye misin bilmiyorum lakin değilsen üye olursan iyi edersin.Bu sitede Dünya çapında (Türkler de dahil) amatör,profesyonel sanatla ilgilenen İnsanların çalışmaları yer alıyor,yorumlar yapılıyor vs.

@ Berkay

Tam anlayamadım. Biraz daha açabilir misin ?

@ otante

Deviantart'ta paylaşım nasıl oluyor ? Kısa filmlerin paylaşıldığı bölümler var mı yoksa kendi sayfama koyup birilerinin keşfetmesini mi bekliyoruz ?

Çok güzelmiş, eline sağlık. Diğer çalışmalarını da beğendim.

Bunları daha ticari olabilecek bir formata sokma çalışmaların var mı? Bence senin bu işten para kazanma vaktin gelmiş. Bizim de bir Tim Burton'ımız olsun artık :)

M.

Yakinlarda reflektor kullanmissiniz sanirim.. genellerde yok.. buda isik devamliligi konusunda sikinti yaratiyor.. onun disinda cok basarili tebrik ederim,

Mahcem' Alıntı:
Çok güzelmiş, eline sağlık. Diğer çalışmalarını da beğendim.

Bunları daha ticari olabilecek bir formata sokma çalışmaların var mı? Bence senin bu işten para kazanma vaktin gelmiş. Bizim de bir Tim Burton'ımız olsun artık :)

M.

Şimdiye kadar aldığım en cürretkar yorum buydu. Beğenmenize çok sevindim gerçekten Tim Burton tarzında işler yapmayacak olsam da hayal gücümün geniş olmasının ortak noktamız olduğunu düşünebilirim. Başarı birine benzetildiğime gerçekten çok sevindim. Hayata geçirmeye çalıştığımız bir proje daha var. Oldukça özgün bir film çıkacak eğer başarabilirsek. Filmdeki en önemli noktalardan birini müzik oluşturuyor zaten projenin ismide " Hayatın Ritmi " eğer projeye katkıda bulunmak isteyen olursa çok memnun olurum. Ayrıntıları isteyenlerle paylaşabilirim. Yorumlar için teşekkürler.

Geri