[Eski] Oem parça uyumunu test eden bir site var mı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Harun bende sana katılıyorum :) Zaten kararımı da değiştirdim. Her 2 yılda bir upgrade etmektense 4-5 yıl sonra sistemi satıp yeni bir mimari almak daha mantıklı geliyor. Tıpkı şu an ki P4 sistemimi satmaya kalkmam gibi. 7 yıl boyunca hiç güncelleme de yapmadım gayet iyi götürdü beni. Hem DDR3 diyoruz da 3 yıl sonra DD6-7-8 çıkmayacağı ne malüm. O zaman i değil w işlemciler de çıkabilir :roll:

Sistem olarak şuna karar verdim;

Asus P5QC Intel P45 ICH10R DDR2/DDR3 1600FSB ANAKART 258 TL

Thermaltake VJ45021W2E V9 500W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA 227 TL

Saphire HD4670 GDDR3 1GB 128Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı 155 TL
(Yukarıdaki yoksa HD4670 ICEQ GDDR3 1GB 128BIT EKRAN KARTI) 155 TL

Kingston 4 GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT Ram (KVR1333D3N9K2/4G) 199 TL

Intel Core2 Quad Q8200 2.33GHz 4MB Cache 1333FSB 45nm İşlemci 302 TL

Seagate 500GB 16MB SATA2 Barracuda 7200.12 Harddisk 106 TL

LG DVD DL Writer 58 TL

Toplam 1.305 TL

Bu hali ile sorunlu bir parça yok sanıyorum, ayrıca hız çakışması (desteklememesi) de yok değil mi?

Son bir soru (bu biraz acaip gelebilir) şimdi işlemcim C2Quad 2,33 Ghz olacak. Bendeki şu anki sistem P4 3,0 Ghz işlemci.

Bu 4 çekirdeğin çalışma prensibi şu değil mi? Tek çekirdeğin kaldıramayacağı ağırlığı diğer çekirdekler de devreye girerek paylaşır ve performans artar.

Şimdi, tek çekirdek gerektiren programlar ve işlemlerim için eski P4 ümün performansı daha iyi olabilir mi?

Test yapıyoruz diyelim ve tek çekirdeğin kaldırabileceği aynı programı açtık 2 makinede de. 2 makinede tek çekirdek kullanılacak ve 2. 3. çekirdek devreye girmeyeceğine göre. Çalışacak olan tek çekirdek koşulu sabitlendiğinde P4 3,0 Ghz işlemci C2Q 2,33 Ghz işlemciden daha mı hızlıdır?

Yoksa ben uçtum mu? Ne bileyim biri 3,0 işlemci diğeri 2,33 ya ondan yani :)

aristo' Alıntı:
...P4 3,0 Ghz işlemci C2Q 2,33 Ghz işlemciden daha mı hızlıdır?
Teknolojisi farklı olduğu için, yeni çekirdeğin eski çekirdeğe göre daha verimli çalışacağı kesin gibi.
"Clock speed" konusuna takılma, çünkü senin işin onunla ilgili değil.

1.5 GHz Core 2 Duo bile, senin o P4 3.0 GHz'den daha iyi performans sağlar.

Ki burada biz, Core 2 Quad'tan bahsediyoruz. Takılma sen o konuya.

Ghz olayı eskiden olduğu gibi büyük ölçüde belirleyici özelliğe sahip değil artık. Çalışma frekansından ayrı olarak işlemci mimarisi, veriyolu genişliği, önbellek boyutu gibi bir çok etken var. Detaylandırmadan istediğin cevabı vermek gerekirse, yeni alacağın 2 küsür Ghzlik işlemci senin eski 3.0 Ghz işlemciden daha hızlı çalışacaktır.

HarunCAN' Alıntı:
... "ilerde işlemcimi yenilerim." fikri bana çok da olası gelmiyor. Bu güne kadar kendime ve çeşitli dostlarıma pek çok makine kurdum. İşlemci yenileme peşinde koşan görmedim...
Görmenin zamanı geldi demek ki :)

Ben önceki anakartta 2 kere, şu anki kartta da 3 kere işlemci yenilemesi yaptım.

Çok parası olan, bu işten anlamayan, ya da Mac kullananlar* tabii ki her daha hızlı işlemci gerektiğinde yeni bilgisayar alacak. Ama biz PC'den bahsediyoruz... bunların en büyük avantajı zaten upgrade yapabiliyor olmak.

_____
* Bu lafla "Mac'e upgrade olmaz" demek istemedim tabii. Zıplamayın hemen.

Cevaplar için herkese teşekkürler kafamda netleşti akşam alıyorum sistemimi :)

Son birşey daha sorayım; İşlemciler de OEM ve BOX ayrımı sadece garanti süresi ile mi ilgilidir? OEM 1 yıl, BOX lar 3 yıl garantili, bir de box seçeneğinde 3-5 tane CD de program ve demolar gelir beraberinde.

50 TL fark var aralarında, bu paraya ekstradan 2 yıl daha garanti alıyorsunuz demek. Bir nevi sigorta primi gibi..

Başka farkları var mı bu bildiklerim dışında?

Ben hala 4-5 sene götürsün diye aldýðin bir sisteme neden eski nesil bir CPU aldýðýný anlayamadým. Bu sistem daha çok (dahil olmak istemediðin) "iki senedir bir update ederim bir eski ucuzlayan teknolojiye" mantýðýna uygun. Uzun süre kullanmak istiyorsan geçmiþte kalmýþ parçalarý 200-300 liranýn hesabýný yaparak almayý pek doðu bulmuyorum. Ama makina senin, hayýrlý olsun. :)

Batuhan, bunlar aristo'da bir işe yaramıyor. Çok önce anladım ben bunu. Anlatıyorsun anlatıyorsun, o yine bir punduna getirip kendi kafasında doğru olarak kabul ettiği şeyleri yapıyor. :)

Yani "bu işi bilenlere danışayım, onların dediğini yapayım"dan ziyade, "bilenlerin fikrini alayım da, ben yine kendi bildiğimi yapayım" tarzında bir yaklaşım var aristo'da.

Onun için bırakalım, aristo kendi kafasına ve bütçesine uyan sistemi alsın. Hakikaten de herkes için en iyisi bu. ;)

Sevgili İlter, o tip insan profilinde değilim. Olanları bilirim onlar sabit fikirlidir, onlarla beni karıştırma :) Ben sabit bir fikirle çıkmadım yola, herkesin fikrini aldım ve bana mantıklı gelen bir karar verdim..

Olay şu; bu işin sonu yok. Teknolojide şu da olsun bu da olsun diye bir girişiyorsun.. 10-20-50 TL küçük küçük derken, bir bakmışsın toplam da 300-400 TL oynamış.

Sizce Cubase 5, Wave Plug-inler ve 3-5 VSTi kullanacak bir sistem i7 8 çekirdekli işlemci, 1.156 soket, 8 GB Ram ister mi?

:roll:

İnanıyorum ki önümüzdeki en az 5 yıllık süre içerisinde PC'de 4 çekirdekli işlemciyi kasacak bir DAW ya da plug-in çıkmayacak..

Oyun da oynamayacağıma göre, Performans/Fiyat rasyonu en yüksek olan seçenek yukarıdaki sistem oluyor. :wink:

Eyvallah, sistem/performans yükseltmesi konusunda dezavantajlı sistemi seçtiğinin farkındaysan sorun yok.

Yalnız ben hep senin şu, tüm söylenenlere rağmen işlemci gücü gerektiren bir güncelleme/yükseltme işi için yeni RAM aldığın durumu/başlığı hatırlayacağım... elimde olmayarak:

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... ic&t=17411

Teşekkür ederim İlter, upgrade açısından dezavantajlı bir sistem aldığımın farkındayım.

Verdiğin link içinde; evet haklısın Ram aldım ve bir işime yaramadı.. Çünkü Omnisphere vs. gibi kullandığım VSTi ler işlemcimi kastırdı. Zaten şimdi de o yüzden sistemimi değiştiriyorum. Ama alacağım sistem 4 çekirdekli ve DDR3 yani. Bir sorun yaratacağını sanmıyorum uzun bir süre. Tahminim en az 4-5 yıl :)

Bu arada SATA II bağlantılı kart bulamadım pek, SATA bağlantılı..

Hızları şöyleymiş de;
sata 150mb/sn
sata2 300mb/sn

Sata2 hızından yararlanamamak bana ciddi dezavantaj yaratır mı?

Aristo, son yazdığın mesajına göre konuşacak olursam, fiyat/performans oranı en yüksek sistem Core 2 Duo sistem olur diyebilirim sana. Madem ki bu sistem yetecek diyorsun, Quad yerine dengi C2Duo işlemci alırsan maliyetin düşer, performansın büyük ihtimalle aynı kalır.

Eğer i5, i7 veya senin belirlediğinden daha pahalıya gelecek bir sistemi gereksiz buluyorsan yukarıdaki paragrafta yazdığımı uygula bari. :D

Dün gece sistemimi aldım :)

Herkese ilgisinden ötürü teşekkür eder; bir başka alışverişte çıldırtmak üzere esenlikler dilerim..

:lol:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri