[Eski] OS X 10.5.7 güncelleme çıktı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Dostum FW interfacei bozulmamış, şu an çalışıyor fakat kendi adaptörüyle değil çakma bir adaptörle. Ama bu adaptör çok çabuk ısınıyor. Kendi adaptörüne ne oldu anlamadım, çok ilginç.. Az önce iki adaptörle de çalışmamıştı..

Bu arada harddiskte hem FW800, hem FW400, hem de USB 2.0 çıkışları var. Ben üçünü de ayrı ayrı kablolarla denedim olmadı. Yani sorun adaptörde gözüküyor ama ilginçlik o ki zaman zaman iki adaptörle de çalışmıyor.

WD My Book hdd'lerin ömrü pek uzun olmuyor, manâsız yere bir anda bozulabiliyorlar.

Benim 2 adet My Book'um aynen seninkisi gibi durup dururken bozuldu. Aynı problemler mevcut, adaptördendir dedim değiştirdim, çalıştı, ikonu gözüktü ancak içeriğini göremedim. Bir süre sonra kendi adatörü ile denedim yine çalıştı ve ikonu gözüktüğü halde yine içeriğini göremedim vs.. Böyle sürüp gitti.

Bir süre sonra bir teknik servis çalışanı arkadaşımın dediği üzere hdd'leri kutusundan söktüm, aynı model başka bir hdd'nin anakartını temin ederek hdd'lerin anakartlarını değiştirdik ve sorun düzeldi.

Büyük bir ihtimal ile senin hdd'de de aynı problem söz konusu.

Gerçekten artık çekilmeyecek bir hale geldi. Bekle bekle tık yok. Bunca parayı bunun için mi veriyoruz? Sinirlenmemek elde değil. Hdd'lerin anakartlarını değiştirmek konusunu biraz açabilir misin Chief?

Silemediğin dosyanın üzerine git CMD + I veya i tıkla (İ veya ı değil). Ya da Ctrl + Click yap, düşen menüden Get Info yap. Çıkan Info sayfasındaki Locked kutucuğunu boşalt, Info'yu kapat, Empty Trash yapıp dosyayı sil.

M.

Mahcem abi o silinmeyen dosya konusu çözüme ulaştı. Yani herşey siliniyor şu an. Bu bahsettiğin yöntemi ilk silinmeyen dosya problemimde uygulayacağım. Fakat yanlış hatırlamıyorsam birkaç ay önce yine bir silinmeyen dosya problemiyle karşılaşmıştım ve get info menüsünde locked kutucuğuna müdehale edememiştim. Yani kutucuk boşaltılmıyordu, engel vardı. Windows'ta da başvurduğumuz yöndemdir bu. Dosyanın izinli olması, paylaşıma kapalı olması, o an kullanımda olmaması gibi durumları hep kontrol ederdim ama Mac'te yememişti.

O.

İnfo kutucuğunda alttaki kilidin üzerine tıkla, Admin şifresini sorar, gir, sonra Locked kutucuğunu boşalt :)

M.

İşte ben de diyorum ki o kutucuğa müdehale edememiştim. Yani üzerinden çok zaman geçti ama yüksek ihtimalle doğru hatırlıyorum. Şu an başıma gelmiyor ki tekrar deneyeyim :))) Ama sorunu şu şekilde çözmüştüm "Alt + Delete". Batuhan söylemişti onu da. Fakat bu locked ile ilgili birşey söylememişti. Hoş dediğim gibi, söylemesine gerek kalmadan ben onu denemiştim. Locked konumunda olan bir dosyanın silinmemesi elbette normaldi. Ama işte o çentiği kaldıramamıştım.. Baya bi inatlaştık anliycaan..

O.

Chief' Alıntı:
WD My Book hdd'lerin ömrü pek uzun olmuyor, manâsız yere bir anda bozulabiliyorlar.

Benim 2 adet My Book'um aynen seninkisi gibi durup dururken bozuldu. Aynı problemler mevcut, adaptördendir dedim değiştirdim, çalıştı, ikonu gözüktü ancak içeriğini göremedim. Bir süre sonra kendi adatörü ile denedim yine çalıştı ve ikonu gözüktüğü halde yine içeriğini göremedim vs.. Böyle sürüp gitti.

Bir süre sonra bir teknik servis çalışanı arkadaşımın dediği üzere hdd'leri kutusundan söktüm, aynı model başka bir hdd'nin anakartını temin ederek hdd'lerin anakartlarını değiştirdik ve sorun düzeldi.

Büyük bir ihtimal ile senin hdd'de de aynı problem söz konusu.

Tekrardan selamlar.. Hdd'lerin anakartlarını değiştirmek hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Yani tam olarak ne yapmalıyım? Harddiskim kafasına göre arada çalışıyor sonra çalışmıyor.. Çakma adaptörü takınca bazen görüyor, gördükten bir süre sonra dediğiniz gibi içerisindeki dosyalara ulaşılmıyor ve harddisk unmount edilmiyor. Doğal olarak unmount edilmeyince de uyarı veriyor (ve sanırım dosyalar ve harddisk zedeleniyor).. Baya projeleri harddiskin içinden alamıyorum yani..

10.5.7 güncellemesinden sonra bluetooth mighty mouse ve wireless keyboard çığrından çıktı. Eskiden haftada hatta nerdeyse ayda bir iki kere gelen Connection Lost yazısı, güncellemeden sonra her saat başı (belki de daha sık) geliyor. Ve en önemlisi güncelleme işleminden önce hiç yaşanmamış olan bağlantı kesilmesi günde birkaç kere yaşanmaya başladı. İlk güncellemeden sonra yine oluyordu fakat zaman geçtikçe artmaya başladı ve sinir bozucu bir hal aldı. Bir anda klavye ve maus iptal oluyor. USB maus bağlayıp Set Up New Device düğmesine basana kadar kullanamıyorsunuz.. Bunu bir proje üzerinde çalışırken günde birkaç kere olduğunu düşünün..

10.5.7 güncellemesinden sonra bluetooth mighty mouse ve wireless keyboard çığrından çıktı. Eskiden haftada hatta nerdeyse ayda bir iki kere gelen Connection Lost yazısı, güncellemeden sonra her saat başı (belki de daha sık) geliyor. Ve en önemlisi güncelleme işleminden önce hiç yaşanmamış olan bağlantı kesilmesi günde birkaç kere yaşanmaya başladı. İlk güncellemeden sonra yine oluyordu fakat zaman geçtikçe artmaya başladı ve sinir bozucu bir hal aldı. Bir anda klavye ve maus iptal oluyor. USB maus bağlayıp Set Up New Device düğmesine basana kadar kullanamıyorsunuz.. Bunu bir proje üzerinde çalışırken günde birkaç kere olduğunu düşünün..

Ve önceki ısınma sorunu ile ilgili; Eskisi kadar olmuyor. Birkaç gün önce kendi kendine bir upgrade yaptı os-x. Sanırım Mahcem'in bahsettiği yamaydı, veya değildi bilmiyorum.. Ama o upgrade'den sonra eskiye döndü denecek kadar düzeldi makina. Programlara çok yüklendiğim zaman yapıyor (10.5.7'den önce programlara çok yüklensem de yapmıyordu) ve kendi kendini onarıyor, makinaya vurma isteğiniz uyanmıyor.

Bahsi geçen konuyla ilgili şöyle bir çözüm ürettim;

System Preferences - Keyboard Mouse - Bluetooth mönüsünde Set Up New Device'a basıp Bluetooth Setup Asistant'ı açtım. Select Device Type kısmında Keyboardu işaretledim ve continue deyip simge durumunda küçülttüm. Artık o hep orda arayıp duruyor doğal olarak en ufak bir kopma yaşandımı direkt tamir ediyor. Nasıl ki dock'ta iTunes, Firefox gibi şeyler sabitse bu yükleme asistanı da öyle sabit. Güne onunla başlamak güzel, bu zamazingoyu keşfettikten sonra hiç kopma yaşamadım fakat o asistanın sürekli birşeyler arıyor oluşu (çünkü komple searching.. modunda, yuvarlak şey dönüyor) herhangi probleme yol açar mı? Bir nebze olsun makinayı yavaşlatacağı kuşkusuz ama umarım başka daha büyük problemlere yol açmıyordur..

Geri