[Eski] PC ? MAC ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sickman' Alıntı:
Ben bilgisayarıma olup olmayacağını denemek için Tiger'ı wikipedia dan verilen linklerden buldum. Ama tam kuracakken HD nin SATA olması gerek diye bir ibareye rastladım ve kurmadım. Şimdi seni ve mse'yi dinleyip kuracağım bakalım. Eğer olursa çok büyük bir para değil Leopard alacağım.

Şöyle bir durum var;

Bu sisteni kuracağınız anakarta göre SATA/PATA durumu değişir.

Benim anakartım NForce4 çipsetli olsuğu için mecburen PATA kullanmak zorunda kaldım, zira kullanmayan arkadaşlarım da mevcut.

Yine daha evvel belirttiğim gibi anakart modeline bağlı olarak SATA'ya kuruluyor fakat açılmıyor o yüzde wiki'sine iyi bakmak lazım.

sickman' Alıntı:
:lol: Üstadım o kısımı yanlış anlamışsın. Ben orjinali yok bu yazılımın ama dazejar orjinali kullanmanın yolunu bulmuş diyerek seni referans gösterdim, yoksa korsanını kullanıyor diye değil. :D

Hayır, ben birşeyi yanlış anlamadım :) ama sanki öyle gibi görünmüş, pardon... Sadece korsan konusuna olan alerjimden dolayı insanlara birşey önerirken nasıl yasallaştırabilecekleri konusunda fikir vermek istedim. En azından temiz bir yöntem :wink:

Cok sagol DazeJar, simdi bir arastirayim bu konuyu, gerekirse boyle bir yatirima girebilirim. Bir ince sualim olacak: herhangi bir PCI kart kullanmayi denedin mi bu sistemde? Firewire ve USB portlarinda cok problem olacagini sanmiyorum ama ornegin bu Hackintosh'a bir Protools HD taksak saglikli calisir mi acaba? Ya da Powercore? UAD? vs vs?

Uad-1 pci versiyonu çalışıyormuş, diğer pci kartları içinde önemli olan driverların ppc olmaması, eğer ppc ise pci-e versiyonunu edinmek zorunda kalıyoruz anladığım kadarıyla,

ancak piyasada pcie to pci çeviricileri satılmakta, diğer kartlar http://www.virtuavia.eu/shop/pci-expres ... 29855.html
bu 50 euroluk çeviriciyi takarak sanki çalıştırılabilir gibi geldi.

Tabi almadan önce iyice araştırmak gerekiyor.

Uad-1 kartı kullandığım için ön araştırma yapmıştım, kullanıcılardan birinin cevabını aynen buraya yazıyorum, faydası olacaktır:

"Now I'm running Toh Leo on a GA P35C DS3R with 2x UAD PCI, 9652 HSDP PCI and Digiface PCI on PCIe to PCI adptor card. All working exept midioverlan. Network is working tho. "

Türkçe olarak yukarıda ,osx86 nın toh leo versiyonu ile gigabyte Ga p35c ds3r anakartta 2 tane PCI uad-1 kartı , Rme 9652 HSDP PCI ses kartını ve Digiface PCI kartını ise yukarıda linkinide verdiğim pci-e den pci çevirici kartıyla sorunsuz kullandığını, midioverlan özelliğini kullanamadığını, ve network ünde çalıştığını yazmış.

Bu kullanıcının kullandığı sistem özellikleride şu:

Gigabyte GA P35C DS3R, intel Q6600@3ghz
Leadtek/Winfast PX7900GS 256mb using dual monitors
Corsair 2gb XMS2, 2x WD500gb sata2, WD250 sata2
Pioneer DVD112 ide
2x Universal Audio UAD-1 PCI
RME digiface PCI w/driver v1.7.1 on Vituria PCIe to PCI adaptor card, 9652 HDSP PCI
Logic Studio 8.01
Toh Leopard, Natit v02, Realtek 8169 with Daemos RealtekR1000.kext

Kurulum yapılabilmesi için anakartın ayarlarının bios tan AHCI olarak değiştirilmesi gerekiyor.

Arkadaşlar, kullandığınız Gigabyte GA P35C DS3R hangi revizyon?
Ayrıca bu anakartla ilgili karşılaştığınız herhangi bir problem var mı?
Ben Asus p5k veya p5k-Deluxe almayı düşünüyordum. Fakat ithalatçılar nedense artık bu ürünleri getirmiyor. :(

ingilizanahtari' Alıntı:
Cok sagol DazeJar, simdi bir arastirayim bu konuyu, gerekirse boyle bir yatirima girebilirim. Bir ince sualim olacak: herhangi bir PCI kart kullanmayi denedin mi bu sistemde? Firewire ve USB portlarinda cok problem olacagini sanmiyorum ama ornegin bu Hackintosh'a bir Protools HD taksak saglikli calisir mi acaba? Ya da Powercore? UAD? vs vs?

Sende sağol :) UB driver'ı olan tüm PCI kartları çalıştırabiliyorsun. Örneğin, ben PoCo PCI kartımı sorunsuz kullanabiliyorum. Çünkü benim PCI kartım PoCo firewire için yazılan driver'ı kullanıyor. :wink: Aynı şekilde Protools HD'nin UB driver'ı varsa kullanabilirsin.

Kolay gelsin...

Octamed' Alıntı:
Ben Asus p5k veya p5k-Deluxe almayı düşünüyordum. Fakat ithalatçılar nedense artık bu ürünleri getirmiyor. :(

Benim anakartımın revizyonu 2.0 kuzenim anakartı 1.0 ve ikisi de mükemmel çalışıyor. Asus P5 K dan uzak dur, çünkü SATA driver'ı olarak jmicron kullanıyorlar ve patch problemi olabiliyor. Kesinlikle Gigabyte GA P35C DS3R almalısın...

Ayrıca revizyon 2.0 ve 1.0 arasındaki fark, 2.0 da iki adet fazladan USB portu var, bunun dışında herşey aynı.

Sana da kolay gelsin :)

DazeJar' Alıntı:
Octamed' Alıntı:

Benim anakartımın revizyonu 2.0 kuzenim anakartı 1.0 ve ikisi de mükemmel çalışıyor. Asus P5 K dan uzak dur, çünkü SATA driver'ı olarak jmicron kullanıyorlar ve patch problemi olabiliyor. Kesinlikle Gigabyte GA P35C DS3R almalısın...

Ayrıca revizyon 2.0 ve 1.0 arasındaki fark, 2.0 da iki adet fazladan USB portu var, bunun dışında herşey aynı.

Sana da kolay gelsin :)

Benim anakartım p5k-e wifi/ap , bu anakarta özel patcler var bu sayede ankartın tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz , XxX 10.4.10 versiyonunu kurdum ve sorunsuz çalıştı :),

Ama durum leopard da ne olur ilerleyen günlerde deneyebileceğim artık,
Yeni anakart alacakların DazeJar'ın kullandığı anakartı tercih etmeleri daha doğru bir seçim ama ondada firewire yok.

DazeJar, linkleri soylecene bir inceledim. en basindan farkindayim bu projenin, hatta Hackintosh olayi ilk ciktiginda kayinpederim PC'de OS X kurup calistirmayi basarmisti, o zamandan beri denemek istiyorum ama bir turlu elim degmedi, zaten arada da Mac Book Pro alinca gerek duymadim.

Linkteki hardware listelerine baktim, benim hal-i hazirdaki desktopumdaki anakartim ve islemcim oldukca uyumlu gozukuyorlar.

Pentium D 940 (3,20 GHz)
Asus P5LD2-VM (hani su uzak dur dediklerinden)
2 GB RAM (marka ve hizini hatirlamiyorum)

Bu konfigurasyonla bir deneme yapmak istiyorum, sonuclari bildiririm. Ancak malesef su iso dosyasini bulamadim. Bir takim torrent sitelerinde gordum, ancak dosya cok buyuk ve fazla paylasan kimse olmadigindan indirmek oldukca uzun surer gibime geliyor. Elimdeki orijinal Tiger DVD sinden kurmam da anladigim kadariyla mumkun degil. Bu DVD'nin bir kopyasini senden almam mumkun olur mu acaba?

ingilizanahtari' Alıntı:
Hackintosh olayi ilk ciktiginda kayinpederim PC'de OS X kurup calistirmayi basarmisti ?

Kayınpederine helal olsun, ona buradan saygılarımı yollamak isterim, ne varsa eski topraklarda var :lol:

Özel mesajlarına bir bakıver :wink:

Bizde uzun zamandır bu konu ile ilgili araştırma yapıyoruz, hatta yaptığımız pc konfigürasyonu DazeJar'ın pc'si ile aynı konfigürasyon olmuş. Yalnız aklımda bi kaç soru var kurupta kullananlara;

1- Vista ile Mac'i dual boot nasıl kullanabiliriz? Önce Mac OsX'i kurup onun içinden partition oluşturmak mı gerekli? Yoksa önce Vista kurup Mac OsX kurmak gerekiyor?

2- Ayrıca Logic Pro 8'in pc'ye kurulmuş bir MacOsX'te ki performansı nasıl? Bir fark var mı? Ya da bir problem? Diğer audio uygulamaları plug-in vs. bir problem ya da farklılık var mı?

Ben Asus P5LD2-VM + Pentium D 940 (3.2 Ghz) makinaya kurdum (hatta su anda da o makinanin Mac OS X partisyonundayim). Performans olarak 2.33 luk Mac Book Pro'mdan cok farkli gozukmuyor (test etmedim, genel olarak yavas gelmedi bana, veya Protools'da daha fazla kasmadi). 2-3 tane problemim var ama: ornegin

- PCI firewire kartim calismadi, sistem karti goruyor ama baglanan aletleri tanimlayamiyor, unknown device olarak gozukuyor System Profiler'da.

- M-Audio Audiophile'in da UB driveri yokmus zaten :(

- Shut downlarda genellikle takilip kaliyor sistem. Windowsda olur boyle seyler ama Mac'te ilk defa goruyorum (yani surekli takilmayi)

- Mbox 2 bir sure idle kalinca sesi kesiyor bir sekilde. Bunu da test etmedim ama Core Audio sanki Sleep'e geciyor gibi oluyor, baska ses karti secer gibi yapip geri secince duzgun calismaya devam ediyor. Anlayamadim nasil bir bug oldugunu :)

Netice itibariyla Logic catir catir calisir gibi geliyor bana, ama profesyonel bir is icin kullanacaksan kasmaya degmez, gidip efendi efendi bir Mac al derim :)

Bu arada ben XP kurulu makinanin icinde bir partisyonu formatlayip HFS+ yaparak kurdum, diger butun partisyonlar NTFS. Baslangicta default olarak Mac OS aciliyor, acilista bir tusa basip 'yabanci OS' secenegini secip XP yi baslatabiliyorum :)

ingilizanahtari' Alıntı:
- Shut downlarda genellikle takilip kaliyor sistem. Windowsda olur boyle seyler ama Mac'te ilk defa goruyorum (yani surekli takilmayi)

- Mbox 2 bir sure idle kalinca sesi kesiyor bir sekilde. Bunu da test etmedim ama Core Audio sanki Sleep'e geciyor gibi oluyor, baska ses karti secer gibi yapip geri secince duzgun calismaya devam ediyor. Anlayamadim nasil bir bug oldugunu :)

Kapatma seçenekleri bildiğim kadarıyla hiç bir makinede düzgün bir biçimde çalışmıyor.

MBox 2 için, bilgisayarı güç seçeneklerinden hiç bir zaman kapanmayacak şekilde ayarlamakla belki bir sonuç elde edebilirsiniz.

Ve yine bildiğim kadarıyla "Hackintosh"ları Logic'e "node" olarak kullanabiliyorsnuz. Tamamen çalışmasada işlemci gücünden yararlanabilirsiniz.

Ben Logic 8 kullanıyorum ve çok memnunum ve başka bir Mac Pro ile performans testi yaptık benim sistemde herşey mükemmel :D Bunun dışında da sistem ile ilgili hiç bir aksaklıkla karşılaşmadım ve şu an yürüyen işler bu sistem üzerinde daha güvenli bir şekilde devam ediyor :wink:

XxX 10.4.10 da kapatma sorunu yaşamıyorum herşey sorunsuz(Müzik Mac i :) olarak kullanıyorum sadece).

Ancak hot 10.5 leopard da shut down yapınca sistem takılı kalıyor ve kasa düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum, ayrıca ekran kartı çözünürlüğü ile problem var. Sanırım farklı versiyonları deneyerek düzgün çalışanını bulabilirim.

Ayrıca sorun çıkaran pci cihazlar için şunu denemenizi öneririm, ben uad-1 pci dsp kartı için araştırma yapmıştım:
Go in application folders look in the UAD folder, u will find an utility for reset the drivers, you must use it every time u turn on your h4ckintosh

Selamlar, mac hakkında hiç bir bilgim yok, logic i öğrenmek için mac isitiyordum. Hackintosh olayını duydum sizlerin sayesinde. Laptop a kurdum denemek amaçlı, fakat emu 0404 ses kartını görmedi, aygıtı baglayınca windows bi tepki verirdi, bunda tık yok. Birde laptop(asus f3jc) un wireless olayını tanımadı; internete de giremiyorum yani:(

Mac konusunda bilgisizligimden ve deneyimsizligimden kaynaklanıyor olsa gerek çözemedim, bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

düzeltme : ses kartını hallettim galiba, geriye kaldı wireless sorunu, bir de menu dilini türkçeleştirmek mümkünmüdür?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri