[Eski] Pop işleri için synt önerileri...Yardım !!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

berkozdemir' Alıntı:
Herkese merhaba, o zaman ben de konuya damlayıp bir iki soru sorayım. :D

Elimde Triton Tr 76 tuşlu var. Bu aletten bugüne kadar hiç memnun olmadım fakat, bir iki pop işine gittiğimde işimi bir şekilde görmüştü (solo yaylılar hariç :) ). Yani beni sound olarak hiç tatmin etmese de, sahnede organ, ep, keman, farklı sesler olarak bayağı iş götürmüştü.

Aslında şu anda aklımda bu aleti elden çıkarıp, hafif ürünlerden bir tane almak var. O yüzden seçenekler arasında MM6, Di, x50 gibi seçenekler var. Sizce bu tür işler için hangisi daha uygun olabilir? İşlerim olduğu zaman tek klavye götüreceğim iş bitirici olarak. Aslında Triton da ağır değil ama adaptör+case ile filan 10 kilo'ya yaklaşıyor ve bu beni haşat etmek için bile yetiyor ne yazık ki.

Bu aletlerden hiçbirini deneme fırsatım olmadı, aletler hakkında ufak bir araştırma yaptım ama "Triton'u satayım da bu aleti alayım 76 tuştan vazgeçerek, ama işimi görsün" diyecek bir alete karar kılamadım. Açıkçası arkadaşlarım da Triton'u tutmamı söylüyor ama. Tahminimce zaten bu aletler tuşesini hiç beğenmediğim Triton'dan çok daha leş bir tuşeye sahip olacaklar. Çok kararsız kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler. :)

Hocam hem X-50, hem de MO6 kullanmış birisi olarak önerim Yamaha MO6 olacaktır. Zaten X-50 ile TR serisi Triton'un ses sistemini kullandıkları için pek çok sesi ortak, ama X-50'nin tuşe ve kasa kalitesi TR ile mukayese bile edilemez. MM6 da Motif seslerini kullaıyor, ama gerek tuşe, gerek düğmeler, gerek ses tonları açısından MO6 daha iyidir. Juno Di kullanmadığım için bir şey diyemiyorum. Onun yerine Juno-G kullanmıştım, ama Juno-G'nin de tuşesi pek parlak değildi..

berkozdemir' Alıntı:
Herkese merhaba, o zaman ben de konuya damlayıp bir iki soru sorayım. :D

Elimde Triton Tr 76 tuşlu var. Bu aletten bugüne kadar hiç memnun olmadım fakat, bir iki pop işine gittiğimde işimi bir şekilde görmüştü (solo yaylılar hariç :) ). Yani beni sound olarak hiç tatmin etmese de, sahnede organ, ep, keman, farklı sesler olarak bayağı iş götürmüştü.

Aslında şu anda aklımda bu aleti elden çıkarıp, hafif ürünlerden bir tane almak var. O yüzden seçenekler arasında MM6, Di, x50 gibi seçenekler var. Sizce bu tür işler için hangisi daha uygun olabilir? İşlerim olduğu zaman tek klavye götüreceğim iş bitirici olarak. Aslında Triton da ağır değil ama adaptör+case ile filan 10 kilo'ya yaklaşıyor ve bu beni haşat etmek için bile yetiyor ne yazık ki.

Bu aletlerden hiçbirini deneme fırsatım olmadı, aletler hakkında ufak bir araştırma yaptım ama "Triton'u satayım da bu aleti alayım 76 tuştan vazgeçerek, ama işimi görsün" diyecek bir alete karar kılamadım. Açıkçası arkadaşlarım da Triton'u tutmamı söylüyor ama. Tahminimce zaten bu aletler tuşesini hiç beğenmediğim Triton'dan çok daha leş bir tuşeye sahip olacaklar. Çok kararsız kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler. :)

Archimed'e katılarak bende MO6 öneriyorum , fakat TR serisinde hoşuna gitmeyen yaylı tonları MO6 da hiç hoşuna gitmez . Çünki TR serisinin yaylıları iyidir. Bi beğenmeyen seni görüm açıkçası . Ama sahne konusunda MO6 seni taşıyacaktır , rhodesler ve organlar iyidir .

MM6 kullanan birisi olarak;
Grup keman,yada pop parçalardaki yaylı soloları için çok ama çok yetersiz kalıyor...Hafif olması çok rahat ve ufak her yere götürebilirsin.Rhodes,organ ve diğer sesler çok iyi olmasada tatmin edici...
Sahnede şuanda MM6 ve Virus Ti Snow kullanmaktayım.Yaylı solo olan parçalarda idare edici seviyede ses yazdım,efekt ve dual seçeneklerini kullanarak.Çok ön planda olmasada parçanın akşını bozmayacak ve kirlilik yaratmayacak bir ton yakaladım ve kullanıyorum.MM6'da tek eksik, koma ve yaylı olayı bence...Tuşesi çok başarılı değil ama oda idare ediyor :)

Kısacası hafif bir alet ama iadere edilebilirliği çok fazla :)

tugi' Alıntı:
MM6 kullanan birisi olarak;
Grup keman,yada pop parçalardaki yaylı soloları için çok ama çok yetersiz kalıyor...Hafif olması çok rahat ve ufak her yere götürebilirsin.Rhodes,organ ve diğer sesler çok iyi olmasada tatmin edici...
Sahnede şuanda MM6 ve Virus Ti Snow kullanmaktayım.Yaylı solo olan parçalarda idare edici seviyede ses yazdım,efekt ve dual seçeneklerini kullanarak.Çok ön planda olmasada parçanın akşını bozmayacak ve kirlilik yaratmayacak bir ton yakaladım ve kullanıyorum.MM6'da tek eksik, koma ve yaylı olayı bence...Tuşesi çok başarılı değil ama oda idare ediyor :)

Kısacası hafif bir alet ama iadere edilebilirliği çok fazla :)

Teşekkürler :D, aslında bir denemem lazım aleti. Peki Patch'ler için bana alan sağlıyor muydu alet, Combination modu sağlıklı mı?

Yani demek istediğim şeydi, user preset için yer bulunuyor mu? Mesela benim Triton TR'de bir sürü factory preset'i sıkıştırmışlar, user için yer bırakmamışlar hiç. :D Sonuçta sahne için de combination'ları yapıp sıraya dizmek problem oluyor öyle. Neyse benim galiba bu aleti denemem gerekecek bir yerde.:D

User hazırlayabiliyorsun.
Bank 1 - 1...8
Bank 2 - 1...8

şeklinde 8*8=64 adet ses yazıp kaydedebiliyosunuz...

ben sadece bank 1 kullandım şimdiye kadar.Daha fazlasına gerek kalmadı.Örneklemek gerekirse;
1 Piano
2 Rhodes
3 Organ

şeklinde 8'e kadar bi ses düzeni oluşturdum...Synt,lead tonlarındakileride yine üzerinde knoblar ile effekt verip farklı şeyler oluşturulabiliyor.Birde bu konudaki eksiği yazdığın ses isim veremiyorsun.

Yani BANK - 1 1-Gelin Olmuş Gidiyorsun
2-Arap Saçı
3-Autumn Leaves

: )) şeklinde isimler yazamıyorsun.Yazdığın yerleri ezberlemen lazım.Hadi ilk 8 user ezberledin fakat BANK 5-ses 6 'daki sesi ezberlemen zor olabilir...Buda sahnede ' nerdeydi şu ses ! ' dediğin çok olur :))

Anlatabilmişimdir umarım :)

Hahahahaha, oldukça güzel açıklamışsın. :) Anladım şimdi mevzuyu. Açıkçası ısındım o alete, ama gidip bir ara denemem lazım. Evet isim olayı birazcık kötü, hatta bayağı kötü. Bir split yaptım mesela, isim koyamadım n'olacak o. :D

Ya da duruma göre Triton TR'mi tutacağım elde. Onda da bu patch'leri yan yana koyayım, artık götürdüğü kadar. :) Bende mi anormallik var yoksa, 9-10 kilo bile taşımanın fazla gelmesi mi normal? :D

Yok hocam anormallik falan :)
Bende aynı durumdayım 10 kilo çok geliyor.Hele uzun yolda.O yüzden seçimlerimi en hafif alete göre yaptım :)

Araç olsa hiç sorun olmadan acayip setup kurarım ama malesef :(

Ya abi alet 76 tuş, pitch bend'i de sol tarafta olunca, pek sırta konulabilecek durumda olmuyor. Case'im de uygun değil öyle bir işe, ah en yakın zamanda hafifinden bir alet kapacağım! :D

berkozdemir' Alıntı:
Ya abi alet 76 tuş, pitch bend'i de sol tarafta olunca, pek sırta konulabilecek durumda olmuyor. Case'im de uygun değil öyle bir işe, ah en yakın zamanda hafifinden bir alet kapacağım! :D

Case'ye tekerlek yaptırmak işini görebilir :)

Geri