[Eski] Power Mac G5 Hakkında Düşünceleriniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ReCoRdD

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar yakında studyomuza bilgisayar almayı düşünüyoruz. Logic 9 kullanıyoruz. Power Mac, 2 çekirdekli 2.5 Ghz 4GB ram. Sizce sorun yaşarmıyız? Hızı hakkında ne düşünüyorsunuz daha önce kullananlar ne düşünüyor?

Yorumlarınızı bekliyorum...

Günün şartlarında yeterlidir..

Tabi makineden ne beklediğinizle de orantılı...50 tane Space Designer açayım derseniz problem olabilir.. :lol: :lol:

Normal bir projenizde kaç kanal audio, kaç kanal ve ne tip sanal enstrüman pluginleri kullanıyorsunuz.

Ona göre kaldırıp kaldıramayacağı hakkında yorum yapılabilir...

Bir de Logic 9 ve Snow Leopard olayı G5'lerde çalışacak mı ona bakın bence... O konuda emin değilim...

Fikrimce olu yatirimdir. Apple bildigim kadariyla Snow Leopard ile PPC mimarisinden elini komple cekiyor.

Berkay' Alıntı:
Fikrimce olu yatirimdir. Apple bildigim kadariyla Snow Leopard ile PPC mimarisinden elini komple cekiyor.

Aynen. Logic 9 şu an PPC' de çalışıyor fakat ileriki zamanlarda update' lerle birlikte hiç bir şekilde destek vermeyeceğini bildiren Apple tarafından yazılmış bir bildiri okumuştum geçen aylarda.

Minimum requirements to install all applications

* Mac computer with an Intel processor
* 1GB of RAM (2GB or more highly recommended)
* Display with 1280-by-800 or higher resolution
* Mac OS X v10.5.7 or later
* QuickTime 7.6 or later
* DVD drive for installation
* PCI Express, ExpressCard/34, USB, or FireWire-based audio interface recommended

Logic 9'un minimum sistem gereksinimleri bunlar.Fakat G5 işlemciler intel'mi ? Motorola değil mi ?

Bazı yazılımlar Universal Binary oluyorlar.

Hem PPC hem Intel mimarisine destek veriyorlar.

Bazıları ise şöyle bir uyarı yapıyor; tavsiye ettiğimiz işlemci Intel, ancak bu program PPC ile de çalışır, bunu desteklemiyoruz ve sorun çıkarsa mesuliyet almıyoruz.

Berkay'in dedigi gibi, olu yatirimdir. Makinayi satamazsin bir kere, ve Apple intel'e geceli bir kac yil oluyor.

bildigim kadariyla Logic 9 PPC desteklemiyor, calistiranlar oldugunu biliyorum Ancak Apple destek vermiyor ve umursamiyor. Bir update ile calisamaz hale gelmesi mumkun.

Son isletim sistemi Snow Leopard zaten calismiyor. Gerci ona ihtiyaciniz olmaz ama, o makinalarin artik tarihi olma yolunda olduklarini belirtmek icin dedim. Islem kapasiteleri iyi, ancak guncel yazilimla uyumsuzlar.

Bu arada hala G4 kullananlar da var.Örneğin Bedük , G4 ve Logic Pro 8 kullanıyor. ( G4 ten eminim ama Logic 8'mi , 7'mi ondan emin değilim. ) Bu cihazlarla hala iş yapıyor olmaları şaşırtıcı.

Arkadaşlar belirtmiş, Snow Leopard ve Logic 9 intel işlemci istiyormuş korktuğum gibi...

Logic8 de gayet güzel ,9'a şu aşamada ihtiyaç duymayabilirsin, 9'un aman aman farkı yok. 3.parti pluginlerin de neredeyse tamamı PPC çalışıyor bugün... Müzik yapmak için 2-3 yıl başka birşey gerekmeyebilir yani...

Bu açıdan bakıldığında eğer ölü fiyatına yakaladıysan G5 yine de olabilir kanaatindeyim. Büyük stüdyolarda bile G5'ler görürsün, henüz çöpe gitmediler...

Ama fiyat çok cazip değilse, biraz para biriktirip, düşük hızlı (2.00 veya 2.66) 4 çekirdek ikinci el Intel Mac kovalamak daha mantıklı olurdu bence...

Güncel mimari yazılımlarla tam uyumluluk getirecek, işlemci gücünde çok avantaj olmasa dahi cihazın kullanım ömrünü uzatacak...

PPC seçmemin en büyük seçmemin nedeni fiyatının oldukça düşük gelmesi (2000TL) Intel işlemcili Mac Pro ise (7000TL) civarında ve hız farkı olarak çok büyük farkların olmadığını öğrendim. Az paralar değil gerçekten...

Ayrıca bazı stüdyolarda hala G4'ler G5'ler var. Çalışmakarımızda ortalama 70 kanal civarı kullanılıyor. 45 tanesi Audio olsa, 25 tanesi MIDI olur.

İlerde sıkıntı çekmek istemiyoruz. Farklı düşünceleriniz varsa bekliyorum...

Baþka nasýl düþüncemiz olabilir ki? Uzun vadede sýkýntý yaþamak istemiyoruz diyorsun, ancak kullanmak istediðin yazýlým almak istediðin bilgisayarda desteklenmiyor.

Geri