[Eski] Presonus StudioLive Digital Mixer

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

onemusic

Yeni üye
İnceleyen oldumu. Bu aralar digital mikser almayı düşünüyorum. LS9 hem bana fazla pahalı hemde büyük geliyor. Ufak grupların işlerini yaptığımdan küçük digital arayışındayım. Fikirlerinizi bekliyorum...

BoraUslusoy' Alıntı:
Onur gel sana Yamaha 01V96, 02V96, Dm1000 falan yapalım...

Bora Abi, onları bende düşündüm de... Hem arayüz hemde olarak hemde işleyiş bakımından onlar stüdyoya daha uygun. Aux yetmiyor birde :(

Mackie TT24 bakıcam birde... Amerika fiyatı 4000 usd civarlarında...

Presonus u hala inceleyen olmadı mı ??? Bana gayet kullanışlı ve ucuz çözüm olarak geliyor. çok arada kaldım :roll: Mart sonuna kadar bu işi çözmem gerekli...

Konu açılalı olmuş bayaa ama yinede yaziyim belki birinin işine yarar.

01v96:

Calı performas için tek kusuru 4 aux vermesi ve hani eğer kullanıyorsan tap-delay olmaması. User-defined keys'e tap delay ataması yapamıyorsun. Ama Laptop ile Studio manager kullanarak bir mouse yardımı ile yapabilirsin tap delayi. Efektleri gerçekten tatmin edici. 4 internal efects ataması yapabiliyorsun 44.1khz'de ve 48khz.de, canlı performansda kulanıcağına göre sorun değil zaten bu. Kullanımı gerçekten(göreceli olabilir) rahat. Ben canlı performaslarda Studio manager aracılığı ile kullandım ve tadından yenmiyordu.
Tabi yalnızca 4 aux vermesi ve sub group out vermemesi(crossover ile çözeceksin zaten bunu) canlı performansda canını sıkacaktır.

Bir mouse ile bütün masayı kontrol edebilmek harika birşey. LCD ekranı görmesi zor ve bir süre sonra gözü yoruyor. Bende de astiğmat azdığı için Laptop tercih etmiştim. 01v96 ile ilgili şimdilik aklıma gelenler bunlar. He, bi de. Gerçekten ufak ve hafif:)

Presonus Studio Live:

Geçen aylarda Londrada kullandık ciddi bir konser için. Açıkçası memnun bıraktı. Fiyat performans olarak bakarsak Presonusu tavsiye ederim. 6 aux gerçekten çok sorun çözüyor. Layer yok 01v96daki gibi ama açıkçası gerekli değil bence. Ayrıca Fat Channel çok rahat ve hızlı müdahele durumlarında çok yardımcı.
Çok fazla kullanmadım Presonusu ama bir konserde gördüklerim yetti. Efectleri de gayet başarılı. Özellikle ufak gruplar için kullanacaksan Presonusu fiyat-performans kıyaslamasında 1. tutarım.

iki ürün arasında preamfi karşılaştırması yapamadım ama açıkçası iki masanında preamfileri bence yeterli değil. Ama sonuçta kaç paraya kaç kanal aldığına bakman gerekiyor. Bir de preamfi yeterli değil derken neye göre yeterli değil açıklamak lazım. Benim kulak zevkime göre yeterli değil. Davul tonlarken peak almaktan yoruluyorsun iki masadanda.

Bu masalar hakkında daha fazla bilen mutlaka vardır bu forumda o arkadaşlarda yazarsa çok sevinirim. Sonuçta benim tecrübelerim kısıtlı.

6 aydır presonus 16 4 2 kullanıyoruz, hem canlıda hem kayıtlarda gayet başarılı, Fat Channel gerçekten çok pratik, tüm çözümler içinde. Her kanalda, her aux'da, main out'ta fat channeldaki EQ ve dynamics'leri(comp, limit, gate/expander) kullanabiliyorsun. Extra outboard ekipmanına ihtiyacın kalmıyor. Firewire'la bilgisayardan masaya direkt 16 kanal dönüp istersen masa mix'i bile yapabiliyorsun. Fx'leri de başarılı, geniş parametreler olmasa da yeterli ve kullanışlı.
Fiyat perfomans açısından 1 numara benim için de.

Volkan ADA

Gecenlerde bende 24:2 yi inceledim...Kesinlikle alınası bir alet. Kucuk mekanlarda çalan gruplar için oldukca yeterli. Stüdyoda da davul kaydını canavar gibi yapıyor. Fiyat performans muthiş. Ayrıca software ile kullanmak harika oluyor. Cok pratik ve kaliteli bir masa.

Chucky' Alıntı:
Gecenlerde bende 24:2 yi inceledim...Kesinlikle alınası bir alet. Kucuk mekanlarda çalan gruplar için oldukca yeterli. Stüdyoda da davul kaydını canavar gibi yapıyor. Fiyat performans muthiş. Ayrıca software ile kullanmak harika oluyor. Cok pratik ve kaliteli bir masa.

Evet, aynen katılıyorum. Gezen gruplar için de harika. Eğer konsol için ideal bir FOH pozisyonu bulunamıyorsa bile Ipad ile uzaktan kontrol imkanı var. Kur masayı istediğin yere geç ayarlarıı Ipad ile yap dolaşa dolaşa. Tabi bütün ayarlardan bahsetmiyorum ama yine de çok memnun edici.

Bende bizim şirkete 24 kanalından aldım... Şu ana kadar isimli ve no name bir sürü grupla iş attık....

Fiyat / Performans olarak inanılmaz....

Dip not da düşeyim bu iş görecelidir ama pre amp lar yamahadan bence kat kat üstün.... Yakında uzunca bir yazı yazacağım hakkında datalarımın tamamlanmasını bekliyorum...

Onur...

onemusic' Alıntı:
Dip not da düşeyim bu iş görecelidir ama pre amp lar yamahadan bence kat kat üstün.... Yakında uzunca bir yazı yazacağım hakkında datalarımın tamamlanmasını bekliyorum...

Presonus fiyatina gore harika preamplar uretir. Fs serisinin bile preamp kalitesi oldukca basarili idi. M7 CL nin preamp kalitesi cop bence. Presonus fiyatina gore harika.

Çağan katılıyorum sana haftaya yamaha ls9 la kıyas yapıp asıcam burayada analyzer bekleniyo emaneten :D

Gerçi anlamak için makinaya gerek yok.... Kulağıma bu konuda güveniyor tam not veriyorum....

Bizim piyasayada yamaha lar ilk geldi milletin eli kolu onlara alıştı diye rider standartı oldu. Yamaha nın mixer lerine ga32 den beri kılım; hiçbir zaman aldığı paranın karşılığı değil...

Abi aman LS9 la kıyaslama :D Ls9 dan daha kötü preampları olan mixer yok zaten. Behringer standartı alet :D Varsa m7 CL ile kıyasla. Hatta compressorlerinide kıyaslıyabiliyorsan kıyasla. :D Presonusu alıcam sanırım yaaa...

Chucky' Alıntı:
Abi aman LS9 la kıyaslama :D Ls9 dan daha kötü preampları olan mixer yok zaten. Behringer standartı alet :D Varsa m7 CL ile kıyasla. Hatta compressorlerinide kıyaslıyabiliyorsan kıyasla. :D Presonusu alıcam sanırım yaaa...

Ben bu ara ikinciye yükseliyorum fireware la bağlayıp 48 kanal yapıcem :D

tek aklıma takılan konu 2 mixer biri master diğeri slave olunca birbirlerinin aux larını görecekmi ?

O zaman Auxlardamı artıyor? Birde şöyle bir sorum var, iki mixeri linklediğimizde 48 kanal kayıt alabiliyormuyuz?

Geri