[Eski] Presonus StudioLive Digital Mixer

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Chucky' Alıntı:
Kesinlikle iki tane 24'de 48 kanal kayit alabilmen lazim.

Erdogan Capture adlı program şuan için 32 kanala kadar destek veriyor.

Argosy mobilyalarda inanılmaz.Ama burda hem bulunmuyor hemde çok pahalı :(

Chucky Capture kullanman sart degil.Cubase,Logic gibi programlarlada bire bir uyumlu.

Denemedim ama olur diye düsünüyorum.

Presonus beni çok sevindirecek bir yazlımı kendi yazıp, free ( beleş ) cinsinden kullanıma açtı. :D

Daha önce presonus u kullandığımız VSL programının artık yeni versiyonuyla ( eskiden fader lar yoktu artık varlar ) kullanabiliyoruz. Yanında da İPAD APP ücretsiz geliyor.

Bir önceki versiyonda ipad i '' i-teleport '' app ile kullanıp screen share edip mouse görünümlü birşeyle kumanda etmeye çalışıyorduk. Artık studio live mixer lerin keni app si mevcut. Üstelikde multitouch özellikli :) Üstelik scroll ve sayfa sayfa ayrımlı ( general section, aux section, eq ve master section bölümleri ayrı ayrı tek tuşa / dokunmaya atanmış ) olarak bölümler oluşturulmuş.

Şu videoda kullanımı görebiliyoruz...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3wE67xi_Wkc[/youtube]

VSL in yeni versiyonuda şurada... Firmware i update etmek gerekebilir. Daha kurup kurcalama imkanım olmadı...
http://www.presonus.com/technical-suppo ... -software/

Onur

Chucky' Alıntı:
O zaman Auxlardamı artıyor? Birde şöyle bir sorum var, iki mixeri linklediğimizde 48 kanal kayıt alabiliyormuyuz?

16 kanallı olan modelini detaylı olarak stüdyomda inceleme fırsatım oldu.Tek kelime ile "Muhteşem" bir cihaz diyebilirim.

Logic ile en ufak bir sorun yaşamadan 16 kanal realtime kayıt yapabildim.Universal Control adlı yazılım ile kullanımı çok daha kolay ancak fat channel özelliği sayesinde analog masaya alışkın olanlar için çok da gerekli değil.Tüm kanalları flat olarak sabitleyip, herhangi bir DAW yazılımından da kontrol edilebiliyor.Firewire ses kartı özelliği sayesinde, tape-in kanallardan bağımsız şekilde media player kumandası olarak kullanılabiliyor.

Bu cihazın fiyatının uygun olmasının sebebi,motorize fader özelliğinin bulunmaması ancak bu durum channel strip otomasyonu yok anlamına gelmiyor.Cihazı kapatmadan önceki en son fader ayarlarını otomatik olarak hafızasına alıyor ve sonraki açılışta "Fader Locate" butonu kullanılarak,fat channel üzerindeki ledler sayesinde dengelemenize imkan tanıyor.

16 kanallı olan 6, 24 kanallı olan ise 10 aux kapasitesinde. İki cihazın cascade edilerek kullanılması durumunda, maalesef aux sayısı artmıyor; sadece master olarak atanmış cihazın aux çıkışları geçerli oluyor.

Youtube'da cihaz ile ilgili yüzlerce eğitim videosu mevcut.Almakta tereddüt eden arkadaşlarımıza önce bu videoları indirmelerini, ardından da gözü kapalı olarak satın almalarını tavsiye ediyorum.

İskender bey mrb,
Presonus Live 24.4.2 bizde sipariş verdik.Sanırım bu hafta içi geliyormuş.Fakat şu ipad işini tam çözümleyemedik.Biz uzak masaüstü için apple ipad aldık fakat ipad ile laptopu bu program için nasıl bir kablosuz ağ oluşturmak gerektiğini hala çözemedik.Sizin teknik servis ile görüştüm.Fakat net bir çözüm söylemediler.Bu konuda ne yapmamız gerektiği konusunda biraz aydınlatırmısınız? Laptop ta win7 kullanıyorum..

Ben bunun benzeri bir uygulamada macbook pronun bir access point gibi kullanıldığını gördüm. Seninde böyle birşey yapman gerekiyor olmalı.. Yani İpad i bilgisayara bağlayacaksın. Aynı wireless network üstündeysede kullanabiliyor olmalısın aslında... ama her yere wireless network kurmak biraz zor olabilir.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Ben bunun benzeri bir uygulamada macbook pronun bir access point gibi kullanıldığını gördüm. Seninde böyle birşey yapman gerekiyor olmalı.. Yani İpad i bilgisayara bağlayacaksın. Aynı wireless network üstündeysede kullanabiliyor olmalısın aslında... ama her yere wireless network kurmak biraz zor olabilir.

Çok doğru. ipad ile VSL programının kurulu olduğu bilgisayar aynı wireless network içinde olmalı. Bulunduğunuz ortamda wireless varsa hiç sorun olmayacaktır. Ancak yok ise yanınıza herhangi bir wireless modem / access point alıp onu kurmanız gerekecektir.
Wireless modem aldığınızda o cihazın modem özelliğini değil sadece access point özelliğini kullanacaksınız.

Bunun için yanında modem taşıyan gördüm... Mixer bilgisayar ve ipad bağlamak için.. Murat Uncuoğlu macbook prosunu bir access point yapmış ve moem taşımadığı gibi ipad ini bağalayıp midi özelliklerini bu vasıtayla kullanabiliyor... Mixer bilgisayar ve ipad için birde modem bulundurmak gerekebilir yada sadece accesspoint.. internete çıkmayacağına göre modem olmasına gerek yok sanki.

peki access point diyosunuz marka ve model verebilir misiniz? bulması kolay olsun ve doğru ürünü almış olalım.Tşk ederim..

tuncayakyz' Alıntı:
peki access point diyosunuz marka ve model verebilir misiniz? bulması kolay olsun ve doğru ürünü almış olalım.Tşk ederim..

Şahsen kullanmış değilim ancak AirTies ürünleri konusunda hiç başım ağrımadı. Muhtemelen linkteki ürün iş görecektir.

Access pointten kasıt şu. Ofisindeki wireless modem i düşün.. onun modemsizi.. biraz daha ucuz.. bunu normalde modeme bağlayıp aynı ethernet kablosuyla modeme bağlayıp wireless ın çekmediği yerlere iletmekte kullanıyorsun.. Airties bencede tavsiye.. 2 usrobotics 1 belkin den sonra airties aldım.

Geri