[Eski] Presonus StudioLive Digital Mixer

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Yahu alsana bi macbook ben mac mini ile kullanıyorum. Dana gibi monitörde VSL i görmek zevki oluyor. + işlerde göz boyamakta ;) Kayıtlarımıda alıyorum fıstık gibin :lol:

Mixeri aldık üzerinde çalıştık gayet fiyatına göre başarılı ipad üzerinden remote control çok daha güzel...Tavsiye edebilirim.Ayrıca burdan "Onemusic" Onur arkadaşıma ve onun değerli ekip arkadaşı İlker'e çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.Bu mixeri kısa sürede tanımam tamamen onların eseridir.Kendilerine birkez daha tşklerimi gönderiyor saygılarımı sunuyorum...

Ne demek Tuncay cım.

İpad remote u ilk geçen hafta işte bende kullandım. Harika bir olaymış cidden. Soundcheck süresi yarı yarıya azalıyor, birde koş dışarı koş içeri fazla yorulmuyormuşsun :D

Bende hallettim onur mükemmel bir olay...Laptopta 1394 çıkışı var ama küçük 4 pin olanı var.Universal Control burdan açmıyor.Gittim bir tane Firewire 6 pin çıkışlı 34mm lik Express kart aldım.Anca görüyor ayrıca bilgisayardan onboard olan firewire devre dışı bırakılması gerekiyor.Aksi halde Ekspress cart ile çakışıyor.Kısaca Mac şart değil bu mixer için...
Saygılar...

Mac zaten şart değil. Youtube da izlediğiim videolarda windows tabalı kullanan bir sürü kişi gördüm. Ama ben altyapımı tamamen mac e döndürdüm. Gelemiyorum artık o geçersiz işlem yürütmelere falan :D

Sevgili Oncemusic uzun zamandir bu urunu kullaniyorsun bildigim kadariyla :) Izlenimlerin nelerdir? Hic error verdimi masa yada herhangi bir sikinti yarattimi? Bu aralar ciddi ciddi kendi islerim icin bir adet almak istiyorum, buyuk konserlere rahatlikla tasinabilirmi? Korkmaya gerek varmi?

Korkma korkma al fistik gibi mixer valla. 1 kere bile error terror durumu olmadi.

Sadece kullandigim makinelerde ( fireware ile baglandigim pc ler ) bazen gormeme problemi oldu. Tamamen mac ortamina dondukten sonra o problemlerimde bitti.

Vaktin olursa gel bi ara bak kadikoyde bizim depo oyna ipad le uzaktan uzaktan :)

Ben de Presonus StudioLive 24.4.2 kullanıyorum.Fiyatına göre gayet iyi bir digital mixer.Ancak effect'lerinden istediğim tadı alamıyorum.(Yamaha SPX 2000 deki tadı alamıyorum.)

emref' Alıntı:
Ben de Presonus StudioLive 24.4.2 kullanıyorum.Fiyatına göre gayet iyi bir digital mixer.Ancak effect'lerinden istediğim tadı alamıyorum.(Yamaha SPX 2000 deki tadı alamıyorum.)

Effect leri tonlarsan inanilmaz seyler cikiyor ortaya. ( grand hall favorim altlarini biraz alip decay i ni kisarsan super oluyor )

Genede doymadim diyorsan nasilsa bol aux var sallandir spx 2000 i outboard dan :)

Presonus kullanan arkadaşlar; şunu nasıl yapıyorsunuz ? Örneğin Aux 5'ten 2 enstrumanı tonluyorum.2 Enstrumanı çalan da aynı auxtan dinliyor sesi.Biri buzuki, biri ud.Ud'un auxunu tonluyorum (Aux5'i) Buzikiye geçiyorum onun auxunu tonluyorum (Aux5) bir bakıyorum udun aux tonu bozulmuş.Çünkü son olarak auxu buzukiye tonlamıştım.Şöyle olması gerekmez miydi? Her kanalın auxu tonladığım şekilde kalsın aynı auxu tonlayınca iş buzuluyor.Sonuç olarak şunu diyorum: farklı kanallarda aynı auxu farklı tonlayamıyorsun.Yanılıyor muyum acaba?Cevaplarınızı bekliyorum...

emref' Alıntı:
Presonus kullanan arkadaşlar; şunu nasıl yapıyorsunuz ? Örneğin Aux 5'ten 2 enstrumanı tonluyorum.2 Enstrumanı çalan da aynı auxtan dinliyor sesi.Biri buzuki, biri ud.Ud'un auxunu tonluyorum (Aux5'i) Buzikiye geçiyorum onun auxunu tonluyorum (Aux5) bir bakıyorum udun aux tonu bozulmuş.Çünkü son olarak auxu buzukiye tonlamıştım.Şöyle olması gerekmez miydi? Her kanalın auxu tonladığım şekilde kalsın aynı auxu tonlayınca iş buzuluyor.Sonuç olarak şunu diyorum: farklı kanallarda aynı auxu farklı tonlayamıyorsun.Yanılıyor muyum acaba?Cevaplarınızı bekliyorum...

Vallahi sevgili emref, dediklerinden hiç bir şey anlamadım... Tek anladığım hep aynı aux'u tonluyorsun, aux5!
Yanlız benim anlamadığım, aux çıkışlarının bir tek master tonu olur, yada grafik/parametrik EQ'su olur, her kanalın her aux için ayrı tonu olmaz ki? olsaydı da eğer başa çıkılamazdı sanırım??

Özgür abi çok teşekkür ederim.(Bu arada ben 14 yaşındayım.) Aux5'i örnek olarak verdim.İki ayrı kanalda aynı auxu ortak kullanmak gerekliliği oldu.Aynı auxa 2 farklı kişiyi onların isteği doğrultusunda tonlayamadım.

Ortak aux kullanıcaksan aux un çıkıştaki ( master ) ton katları ile oynama.

Ortak kullanıcıları giriş yaptığın line / mic ile tonlarsan işi çözersin.

Dip not: Buzuki gibi sert karakterli enstrümanları ( bizim romanlar buna erkek saz der ) ortak monitöre oturtmamaya çalış.

Onur abi açıklaman için teşekkür ederim fakat giriş yaptığım kanalın tonlarıyla oynadığım zaman o ton sadece main, sub1, sub2, sub3 ve sub4'te geçerli oluyor.Aux'larda ton değişmiyor.

emref' Alıntı:
Onur abi açıklaman için teşekkür ederim fakat giriş yaptığım kanalın tonlarıyla oynadığım zaman o ton sadece main, sub1, sub2, sub3 ve sub4'te geçerli oluyor.Aux'larda ton değişmiyor.

İmkansız !!!!!!!!!!!!

Çaya şeker atıyorum tatlanmıyo demek gibi birşey dediğin...

Emre sen aux'u tonlarken görmüş olduğun tabloda her frekansa ait olan ledler ve bunların seviyeleri sana sabitmiş gibi gözüküyor.Fakat sen sazları tonlarken aslında auxta değişiyor.Pa tonlama işi bittikten sonra aux tonlaman lazım.Önce aux sonra pa yapıyorsan iş sebze çorbasına dönüşür.Senin asıl meselene gelince aux u flat bırak daha iyi olur bence.Tabi ki, burada sebeb olan çok faktör var senin Pa hoparlörlerinin yapısı ve karakteristikleri ile iç ses için kullandığın monitör hoparlörlerin yapısı ve karakteristikleri aynı değildir.Muhakkak farklılıklar olur.Genelde bu sorunu çok kaliteli hoparlörlerde yaşamazsın.Mixer faktörüde önemli tabiki..İyi çalışmalar... :D

Geri