[Eski] Presonus StudioLive & VSL Sorunu...!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LittleMac

Yeni üye
Selamlar,

Geçenlerde Presonus StudioLive 16.4.2 satın aldım.VSL adındaki yazılım ile entegre bir şekilde sıkıntısız çalışıyor ancak bir sorun var ki kafayı yedirten cinsten...! VSL üzerinde yaptığım herhangi bir ayarı,bir türlü save edemiyorum.Kullanım kılavuzda ve eğitim videolarında anlatılan herşeyi eksizce yaptım ama bir türlü beceremedim VSL üzerinde yaptığım ayarları cihaza transfer etmeye.

Yardımcı olabilecek StudioLive kullanıcısı varsa çok sevinirim... :?: :?: :?:

VSL üzerinde yaptığın scene i masaya çağırmak için proje dosyasını tutup vsl de mikserin üzerine bırak. Copy paste hareketi yani :)

Ya da + işareti var oradan çağırabiliyorsun.

onemusic' Alıntı:
VSL üzerinde yaptığın scene i masaya çağırmak için proje dosyasını tutup vsl de mikserin üzerine bırak. Copy paste hareketi yani :)

Ya da + işareti var oradan çağırabiliyorsun.

Selamlar Dostum,

Sorun scene,fat channel,fx vs. ayarlarını "Recall" etmekte değil, VSL üzerinde yaptığım ayarları "Save" etmekte.Sana bunun için yaptığım işlemleri sırasıyla yazıyorum.Bir hata varsa bu işlem sıralamasında,belirtirsen sevinirim.

1.Ayarlarımı yapıyorum.(Not: Cihazın mavi ekranındaki "Recalling" ayarlarının tamamı "Yes" pozisyonunda.)

2."On The Disk" sekmesindeki proje dosyasını, "Device Memory" sekmesindeki aynı isimdeki "Memory" üzerine sürükledikten sonra, çıkan penceredeki "Overwrite" butonuna tıklıyorum.

3.Sağ alt köşedeki "Send" butonuna tıklayarak,ayarları cihaza transfer ediyorum.

Tüm bu işlemlerden sonra, başka bir scene yüklediğimde yaptığım ayarların hiçbirisi ortada yok.Önceki ayarlar, tabir-i caizse tekrardan hortluyor...Ve ben kafayı sıyırıyorum :?:

Böyle okuyunca zor oldu yarın depoda bir bakıcam dediğine ama aklıma gelen.

İlk preset zero out board gibi birşey, onda olunca sıfırlıyorduda başka preset a alıp yeni scene üzerinde çalışmak gerekiyordu hatırladığım. İlk hafıza masanın scene lerini reset atmak içindi eğer onda yapıyorsan öyle bir durum olabilir. Dediğim gibi şu an aklımda değil yarın deneyip bakarım tekrardan...

onemusic' Alıntı:

İlk preset zero out board gibi birşey, onda olunca sıfırlıyorduda başka preset a alıp yeni scene üzerinde çalışmak gerekiyordu hatırladığım. İlk hafıza masanın scene lerini reset atmak içindi eğer onda yapıyorsan öyle bir durum olabilir. Dediğim gibi şu an aklımda değil yarın deneyip bakarım tekrardan...

Selamlar dostum,

Geçen gün çözdüm olayı ancak yazmaya fırsatım olmadı...

VSL üzerinde yapılan ayarların cihaza transferi,her ne kadar autosave mevcut olsa da "save" anlamına gelmiyormuş.Seçilmiş olan scene,cihaz üzerinde "store" edildikten sonra esas anlamda saving gerçekleşiyor.

Vaktini aldım,bunun için özür dilerim...

LittleMac' Alıntı:
onemusic' Alıntı:

Selamlar dostum,

Geçen gün çözdüm olayı ancak yazmaya fırsatım olmadı...

VSL üzerinde yapılan ayarların cihaza transferi,her ne kadar autosave mevcut olsa da "save" anlamına gelmiyormuş.Seçilmiş olan scene,cihaz üzerinde "store" edildikten sonra esas anlamda saving gerçekleşiyor.

Vaktini aldım,bunun için özür dilerim...

Aynen bende bunu yazacaktım geç oldu ama sen çözmüşsün.

Geri