[Eski] Pro Tools 10 - Pro Tools|HDX

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

caci' Alıntı:
Yakında Logic 10 tanıtılacak
o zaman kına yakar avid....

Bakalim onda ne tarz yenilikler olacak:) Ben genede gececegim PT10'a . Yeni ozellikleri begendim:) Bu arada su da bir gercek bu yeni ozelliklerin hepsi Reaper adli programda yillardir mevcut. Alet 60 dolardan satiliyor 8)

Bu arada Caci su gercegi gozardi etmemek lazim...Butce bazinda dusundugunde ozellikle Post produksuyon isi yapiyorsan HDX oldukca karli. Eski sisteme gore 5 TDM karti almaya kalktiginda deli bir harcama yapmak gerekiyor...Su tabloda bir karsilastirma yapilmis...
http://www.airusersblog.com/display/Sho ... 9130643281

Bir soru sormak istiyorum tam olarak kavrayamadım. HDX kartlar eski sistemdeki Accelerator kartlara mı denk geliyor yoksa Core kartlara mı? Yoksa artık iki farklı kartı kaldırıp daha performanslı, iki işi de gören kartlar mı geldi?

Chucky' Alıntı:
Bu arada Caci su gercegi gozardi etmemek lazim...Butce bazinda dusundugunde ozellikle Post produksuyon isi yapiyorsan HDX oldukca karli. Eski sisteme gore 5 TDM karti almaya kalktiginda deli bir harcama yapmak gerekiyor...Su tabloda bir karsilastirma yapilmis...
http://www.airusersblog.com/display/Sho ... 9130643281

Bismillah post production işine başlayanlar için tabiki süper
peki mevcut kullanıcılar ne olacak ?

Fazla değil bir yıl sonra pt 11 64 bit çıkacak ve şimdiki kartlar ve arabirimler çöpe
böyle ucuz bir anlayış olabilirmi ?

Caci, seni bu konuda biraz asabi gördüm. 8)
Bana kalırsa, AVID bu versiyonu Post userlardan gelen baskılar üzerine yaptı. Bütün yenilikler Post çevresinde dönen muhabbetlere denk geliyor.
- Clip gain
- Real time fades
- Tek kartla daha fazla DSP
vs vs..

Adamlar tabii ki yeni teknolojiler üretip eskiyi geride bırakacak.
Ben de bu işten hoşlanmıyorum, niye, şimdi yok yere para harcayıp Wave Rider'ın AAX modelini çıkartmak zorundayım. :evil:
Ama ne yazık ki bu işler böyle.

Evet abi çok sinirliyim

HDX karta bir sözüm yok geç bile kaldılar
bildiğin gibi bu kart 4 yıldır var ve kullanılıyor

Benim kızdığım nokta bir çok free yazılımdaki özellikleri sanki kendileri yapmış gibi sunmaları
ve clip gain vs. vs. gibi gereksiz şeylere bin dolar para istemeleri

clip gain bu güne kadar yoktu insanlar ne yapıyordu bundan sonrada olmasın
WaveRider kulansınlar :lol:

Clip gain i bozuk Avid......

caci' Alıntı:
Evet abi çok sinirliyim

clip gain bu güne kadar yoktu insanlar ne yapıyordu bundan sonrada olmasın
WaveRider kulansınlar :lol:

Clip gain i bozuk Avid......

Ahahaha :lol: Metric Halo’s ChannelStrip Candir kandir:)

Chucky' Alıntı:
Ozaman su habere bir goz at:) Metropolis Studio'larinda yapilan bir karsilastirma:)
http://www.soundonsound.com/news?NewsID=13352

Bu arada bu benim gorusum degil yanlis anlama Hakan:) Bir cok engineerin internetteki birtakim anlatimlari mevcut, tabikide bunlar yanli olabilir ama enazindan o kaliteye yaklasmis diyelim:) (Yanlislik olmasin)

Doğrudur ne diyeyim:))))
Yazmak kolay, hiç kullanmadıkları halde bir sürü ürün için kolayca birşeyler yazan çok kişi gördüm.
Dünya çapında kabul görmüş çok sağlam aletlere bile ne yorumlar yapıyorlar.....
Ama bu adamlar farklı tabii:)

AVID HD upgrade'in yüksek fiyatı konusundaki hoşnutsuzluğu gidermek için bir adım atmış gibi görünüyor: DUC Link

Özet olarak: 31 Aralığa kadar 599 USD'lik "AVID Standart Support Plan" alındığında bir yıl içinde çıkacak tüm upgrade'lerden ücretsiz yararlanmanın yanısıra HD 9 sahipleri ücretsiz olarak HD10' a terfi edebilecek.
Diğer bir deyişle HD9->10 upgrade 600 USD'ye alınabilecek.

AVID Support detayları için link

Bu program'ı satın alabilmek için kayıtlı bir PT9 HD kullanıcı olunması ve sipariş aşamasında ilok hesap adı ile kayıtlı HD kartların seri numaralarının verilmesi gerekiyor.

İlgilenenler bizimle iletişime geçebilirler.

Geri