[Eski] Pro Tools Mastering & Mix

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sc2oo7

Yeni üye
Arkadaşlar tekrar Pro Tools'a geçtim,daha kaliteli kayıt aldığıma inanıyorum.Fakat tek problemim sesimin müzikte kaybolması,dengeleyememiş olmam...
Kutunun içinde (yeni) keşfettiğim bir cd daha var gözüme çarptı,biraz araştırdım mix yapılmak için kullanıldığını öğrendim.CD içeriği AmpliTUBE,SampleTank ve T-RackS EQ.Bana lazım olanı sanırım yükledim "T-RackS EQ".
Sözü geçen T-RackS EQ bana ne gibi katkılar sağlar,işime yarar mı ?

Sesi nasıl eşitleyebilirim ? Aynı düzeyde olmasını istiyorum,ne sesin fazla üstüne çıkacak ne de sesin altına inecek.Genellikle ben ayarlamaya çalıştığımda sesim müziğin içinde kayboluyordu... :cry:

Yardımlarınızı bekliyorum.

Vokali kayıt ettiğin her kanalda seviyeleri oturtmak için bir kaydırgaç (slider) var, onunla vokal seviyelerini azaltıp/arttırabilirsin. Bu işlemi dilersen Tracks eq ile de yapabilirsin, yerleştirdikten sonra output yazan düğmeyi kullanacaksın.

İlk önce araştırman gereken konuyu yazayım:mix.
Mix yapmayı öğrenmen için öğrenmen gerekenler:eq,compresor,limiter,gate,bu yazdıklarımın ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldıklarını araştır faydasını göreceksin,burada iki satırda anlatılamayacağı için yazmıyor kimse,kolay gelsin.

Edit:Aramayı neden başlığı açtığın konuda yapmadın merak ettim ?

pisgitar' Alıntı:
Edit:Aramayı neden başlığı açtığın konuda yapmadın merak ettim ?

sc2oo7' Alıntı:
Arkadaşlar tekrar Pro Tools'a geçtim,daha kaliteli kayıt aldığıma inanıyorum.Fakat tek problemim sesimin müzikte kaybolması,dengeleyememiş olmam...
Kutunun içinde (yeni) keşfettiğim bir cd daha var gözüme çarptı,biraz araştırdım mix yapılmak için kullanıldığını öğrendim..

Miksi yazılımların yaptığını düşünüyor olmasından olabilir mi acaba?

Pro Tools'a geçilmiş, daha kaliteli kayıtlar alındığına inanılmış, kutunun içinde yeni bir CD keşfedilmiş. Tüm bunlar belki doğal olarak, bunların bir bilgisayara kurulmasıyla sonuca ulaşılacağı izlenimini yaratıyor?

Geri