[Eski] Profesyonel Kullanım için Synth. Önerisi???!..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

kaanengin' Alıntı:
Kacirdigim bir nokta mi var anlayamadim, xs-r nin icinde sequencer olmadigi icin bu multitimbral olmadigi anlamina gelmez ki. Sonucta XS modelinin ES modeline gore en buyuk avantajlarindan birisi 8 part performance modu olmasi.
Buna ragmen midi girisini sadece tek kanaldan okuyabiliyor ise, -ki hic oyle oldugunu zannetmiyorum- hakkatten cok sasiririm.

Performans modu maalesef 8 part değil. Senin bahsettiğin 8, voice modu ile ilgili. Her patch için 8 adet waveform kullanabiliyorsun. Ama performans modu ES ile aynı ve sadece 4 part :)

Cihank' Alıntı:
kaanengin' Alıntı:
Kacirdigim bir nokta mi var anlayamadim, xs-r nin icinde sequencer olmadigi icin bu multitimbral olmadigi anlamina gelmez ki. Sonucta XS modelinin ES modeline gore en buyuk avantajlarindan birisi 8 part performance modu olmasi.
Buna ragmen midi girisini sadece tek kanaldan okuyabiliyor ise, -ki hic oyle oldugunu zannetmiyorum- hakkatten cok sasiririm.

Performans modu maalesef 8 part değil. Senin bahsettiğin 8, voice modu ile ilgili. Her patch için 8 adet waveform kullanabiliyorsun. Ama performans modu ES ile aynı ve sadece 4 part :)

Anladim, ben 8 tane slider gorunce element sayisi gibi performance part (Turkcesini bilmiyorum) da arttirilmistir diye tahmin etmistim.
Neden artttirmadiklarini da merak ettim simdi. Malum zaten enstrumanda 8 cift insert effect var. Yani performans modunu 4 ses ile sinirladiginda ses isleme gucunun sadece yarisini kullanmis oluyor. Zaten enstrumanda 128 polifoni var, demek ki bilmedigimiz birseyler var...

kaanengin' Alıntı:
Cihank' Alıntı:
kaanengin' Alıntı:

Anladim, ben 8 tane slider gorunce element sayisi gibi performance part (Turkcesini bilmiyorum) da arttirilmistir diye tahmin etmistim.
Neden artttirmadiklarini da merak ettim simdi. Malum zaten enstrumanda 8 cift insert effect var. Yani performans modunu 4 ses ile sinirladiginda ses isleme gucunun sadece yarisini kullanmis oluyor. Zaten enstrumanda 128 polifoni var, demek ki bilmedigimiz birseyler var...

kaan arkadaşım...
bende 8 part sanıyordum.ama malesef 4 part.sadece arpej fonksiyonunu her kanal için ayrı ayarlıyabiliyorsun.ES de performansta sedece tek arpj. seçebiliyordun.buda oldukça sıkıntı yaratıyordu.ama XS te her ses için ayrı arpj. seçebiliyorsun.
bende geçende mo6 yı değiştirmeyi düşündüm.xs alma ihtimalim vardı.
o yüzden do-re ye gidip tüm menüleri ayarları iyice kurcaladım.ama şahsi görüşüm xs e vereceğim farka değmeyiceği kanaatine vardım...

bu yüzden mo6 nın yanına bir tane triton extreme almaya karar verdim.tek bir xs tense , mo6+extreme nin daha iyi bir kombinasyon olacağını düşündüm.
ama aleti ingiltere den e-bay dan alıcam.yakınlar gelirken flight case e koyar getirirler..
ingilterede 2. el fiyatları çok uygun.

kafama takılan bişey var. aleti getirdiklerinde gümrükte sorun çıkarmı???? :?: :?: :?: :?:
daha önce yurt dışından alet getirenler varsa cevaplarlarsa sevinirim....

Ali,
Motif eski modellerindeki tek kanalli arpej, senin de belirttigin gibi pek te verimli olamiyordu. Gerekli esligi yaratabilmek icin, davul ve bas arpejlerini ayri ayri pattern modunda kaydetmek gerekiyordu. Yeni modelde 4 kanal da arpej calabiliyor, super ama ben iki kanala da razi olurdum :)

XS icin verilecek fiyat farkina deger mi degmez mi, bu tamamen kisisel bir yargi, ama ben de kesinlikle seninle ayni gorusteyim. Genel olarak ikisi de karakteristik motif, XS in ekrani daha buyuk ama, gordugun bilgiler vs. olarak cok ta buyuk bir degisiklik yoktu bence.

MO6+extreme guzel bir kombinasyon olabilir ama neden MO6+fantom dusunmuyorsun ?

kaanengin' Alıntı:
Ali,
Motif eski modellerindeki tek kanalli arpej, senin de belirttigin gibi pek te verimli olamiyordu. Gerekli esligi yaratabilmek icin, davul ve bas arpejlerini ayri ayri pattern modunda kaydetmek gerekiyordu. Yeni modelde 4 kanal da arpej calabiliyor, super ama ben iki kanala da razi olurdum :)

XS icin verilecek fiyat farkina deger mi degmez mi, bu tamamen kisisel bir yargi, ama ben de kesinlikle seninle ayni gorusteyim. Genel olarak ikisi de karakteristik motif, XS in ekrani daha buyuk ama, gordugun bilgiler vs. olarak cok ta buyuk bir degisiklik yoktu bence.

tavsiyen için saol kaan...
belki haklısın...
ama youtube da izlersen amza, spiros kottis gibi adamları ,korg da yazılmış çok güzel arabik ve türk sampling saundlarını kullanıyorlar.
ve bunlaarı türkiye piyasanında da bulmak çok kolay.
ben MO6 kullanırken yaşadığım tek sıkıntı oriyaltal seslerin olmaması.
extreme ile piyasada bulacağım hazır yerli seslerle bu açığı kapatağımı düşünüyorum...
ayrıca mo6 nın lead leri ne kadar hoşuma gitmese ve çok güzel sesler yazsamda kendime; korg un lead seslerdeki başarısı ortada ve daha farklı lead ve pad saundları alacağım bir kesinlik.(elektronik müzik ilgi alanlarımdan)..

bu açıdan baktığımda fantom için hazırlanmış sampling bulmam zor.
yeni bir deryada boğulmak istemiyorum :roll:
ve her ne kadar fantom akustik seslerde tritondan daha başarılıysada bana mo6 nın gitarları,e.piyonaları,sax. gibi akustik sesleri yetiyor..

yani amzanın,spiros un çaldığı gibi bir keman,kavala ,lesli elektro sesini en kolay biçimde almak için en uygun seçim extreme gibi görünüyor... 8)

ac2ronay' Alıntı:
kaanengin' Alıntı:
Ali,

belki haklısın...
ama youtube da izlersen amza, spiros kottis gibi adamları ,korg da yazılmış çok güzel arabik ve türk sampling saundlarını kullanıyorlar.
extreme ile piyasada bulacağım hazır yerli seslerle bu açığı kapatağımı düşünüyorum...
ayrıca mo6 nın lead leri ne kadar hoşuma gitmese ve çok güzel sesler yazsamda kendime; korg un lead seslerdeki başarısı ortada ve daha farklı lead ve pad saundları alacağım bir kesinlik.(elektronik müzik ilgi alanlarımdan)..

ve her ne kadar fantom akustik seslerde tritondan daha başarılıysada bana mo6 nın gitarları,e.piyonaları,sax. gibi akustik sesleri yetiyor..

yani amzanın,spiros un çaldığı gibi bir keman,kavala ,lesli elektro sesini en kolay biçimde almak için en uygun seçim extreme gibi görünüyor... 8)

yinede tüm tavsiye ve önerilere açığım.
farklı bir düşüncesi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim...

Ya benim bildiğim XS Rack'i multi modunda 16-part multitimral olarak kullanabiliyoruz, ben okuduğumdan öyle anlamıştım yani.

XS Rack'in kullanıcı kitabından :
"The Multi mode lets you set up the MOTIF-RACK XS as a multi-timbral tone generator for use with computer-based music software or
external sequencers. If each track in a song file uses a different MIDI channel, you can independently assign each of the Parts in a
Multi to those MIDI channels. In this way, you can play back the song data on a sequencer with each track playing a different Voice.
You can create a Multi containing up to 16 Parts using the internal tone generator."

ac2ronay' Alıntı:
ac2ronay' Alıntı:
kaanengin' Alıntı:
Ali,

belki haklısın...

yinede tüm tavsiye ve önerilere açığım.
farklı bir düşüncesi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim...

Hocam, ben ritim ve alaturka sesler için Yamaha OR-700TR kullanıyorum. Cihazın üstündeki hazır seslerin yanı sıra, cihaza DTL'de takılan çip ile 78 megabyte'lık alaturka ses yüklenmiş. Önceden üstüste aynı marka yerleştirme firki cazip görünmese de, şimdi oldukça memnunum.

Babacan arabic sample için ayrı org alıcaksın o zaman amaçlarına göre belirleyeceksin ki bu durumda 2.el bir pa80 işini görür. 8) Extremelere kasmana gerek yok.Al birtane pa 80 üstüne motif rack -midi klavye her tarz her ortamda işini görecek bu aletler. :p.Sequencer için zaten dizüstün yanında. :wink:

Turkarmoni' Alıntı:
Babacan arabic sample için ayrı org alıcaksın o zaman amaçlarına göre belirleyeceksin ki bu durumda 2.el bir pa80 işini görür. 8) Extremelere kasmana gerek yok.Al birtane pa 80 üstüne motif rack -midi klavye her tarz her ortamda işini görecek bu aletler. :p.Sequencer için zaten dizüstün yanında. :wink:

öneri ve fikirlerin için sağol...
haklısın ama,, aması var.
zaten ben arranger klavyeler aleminden geliyorum.
pa 80 ninde,or 700 ünde,ketron xd9 unda türk sampling saundlarını çok iyi biliyorum.hatta ketron un sampling lerini hazırlayan kişi yakın arkadaşım.
ama bunların vereceği saundla ,extreme imki kıyaslanmaz. 8)
istersen youtube da berhan veya spiros un kullandığı sampling örneklemelerine bir bak.
bu sesi ne pa80 ,xd9 nede or700 ile alabilmen imkansız.
zaten arrangerlerle istediğime ulaşsaydım,geçen sene elimdeki ketron xd9 u satmazdım.
yani kardeşim en iyi saund, en iyi zevk, en mutlu dünya. :lol:

öyle görünürki:
"EXTREME İN THE HOUSE....GİVE THE MUSİC".cıstak,cıstak,cıstak :lol:

Sound kıyaslamasını yapacak olursak bugunkü orgların hiç birinde roland e-40 taki klarnetin güzelliğini alamıyorum ona bakılırsa 8)

Ne yani sound kıyaslaması yapılmadan mı alınacak synth? :)

Bu arada Nord Stage fikrine katılıyorum.

Turkarmoni' Alıntı:

Katılıyorum. Farklı kategorilerden 2-3 cihazın bir setupta kullanılması çok iyi oluyor. Çünkü istediğimiz her özelliği tek bir bünyede toplayan klavyeler bulmak çok zor.

Geri