[Eski] ProTools 8

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ne kadar gereksiz bir ayar. Photoshop mu kardesim bu. :lol:
O sature ayarini normal audio'ya koysalarmis keske.

ADC hususunda birşey açıklanmamış ama ben PT8 LE'de ADC olacağını tahmin ediyorum, o kadar acele etmeyin. Açıklamak için son dakikayı bekliyor olabilirler, mesela enstrüman ve efektlerin de neler oldukları açıklanmamış.

Özkanım abim, sen Yavuz'u dinleme ya, bak midi editing falan canavar gibi olmuşa benziyor, elinde gül gibi sistem var, ne yapacaksın Logic'i, Yavuz kendini yaktı seni de yakmasın, bak hala bir de Protools alacağım diyor :D

Bence bir iki ay daha bekle, ADC yoksa o zaman düşünürsün sistemi değiştirmeyi.

Mundox' Alıntı:
Ne kadar gereksiz bir ayar. Photoshop mu kardesim bu. :lol:
O sature ayarini normal audio'ya koysalarmis keske.
:D
Aslinda bu ayar 7.4 ten itibaren var
tus kombinasyonu + mouse u palet uzerinde basili tutup asagi-yukari kaydirarak yapiliyor
bu sefer kullanim kolayligi eklemisler :D

Vedat,

Bırak allasen yahu. Bütün gün gri ekrana bakmaktan zaten gözleri kaybettik hayatımıza biraz renk gelsin. Çok cicili bicili oldu :)

Levent

caci' Alıntı:
daha basitce Logic kalitesinde bir LE var
tek kusuru ADC

lutfen bu deme yani :D

Logic LE'de 256 kanal, limitsiz aux+buss ve surround= $400

logic ile alakam olmadi, sadece spec lerine baktim.
yukarda Ilter'inde dedigi software dahil olmasi gereken seyler, icin fahis fiyatlar. sonra bunun adi biz software i gelistirdik.

tuketicinin uyanmasi ve bu fiyatlara karsi tepkisini gostermesi lazim.
:idea:

Sevgili Berk
Haklisin fiyat konusunda Digi cok insafsiz
verecegimiz tepki Digi den hicbir sey almamaktir
hergecen gun kullanicisi artiyor
yani tepkinin zararini yine biz oderiz :?

ingilizanahtari' Alıntı:
ADC hususunda birşey açıklanmamış ama ben PT8 LE'de ADC olacağını tahmin ediyorum, o kadar acele etmeyin. Açıklamak için son dakikayı bekliyor olabilirler, mesela enstrüman ve efektlerin de neler oldukları açıklanmamış.

Özkanım abim, sen Yavuz'u dinleme ya, bak midi editing falan canavar gibi olmuşa benziyor, elinde gül gibi sistem var, ne yapacaksın Logic'i, Yavuz kendini yaktı seni de yakmasın, bak hala bir de Protools alacağım diyor :D

Bence bir iki ay daha bekle, ADC yoksa o zaman düşünürsün sistemi değiştirmeyi.

İngilizim Anahtarım , Ozkan Abimize Apogee 16 kanal sistem planlıyoruz, 003 PT LE'yi DA 16x'in neresine bağlayacak?? :lol:

Belki canı sıkılır, elastik audio,beat detective falan uğraşmak isterse (benim maksadım da o kadar) kanalları PT LE'ye taşır ufak tefek editler için...

Berk'in dediği gibi 256 kanal, kanal başı 15 insert,limitsiz aux- buss, midi güzelliği, ADC, surround, güzel stok pluginler, UAD uyumu, offline bounce vs. herşey var Logic'te... Hem de fiyatı çok uygun....

Audio'da ufak tefek edit için 003 console factory tutulur mu? :lol: Sat Ozkan Abi, PT LE'de edit yapacaksan maudio veya mbox al yeter.... :lol:

Ben Digi ile ilgili her başlıkta başka bir programdan bahsedilmesini anlamıyorum.
Caci'nin dediği gibi bu aleti beğenmiyorsanız para vermeyin, bu kadar basit. Ama bu sefer ProTools'un yarattığı camianın dışında kalacaksınız.
Her şeyin bir bedeli var.

Logic niye 400 dolar? Niye Apple Logic'i satın aldı?
ProTools'u tahtından etmek için yapılan işler. Daha fazla Apple satmak için vs.
Bunları hiç düşündünüz mü?

ProTools zaten dünya standartı olmuş. Bunun karşısına daha yüksek rakamlarla çıkmak biraz komik olurdu.
Bu işten hayatını kazanan birisi için ProTools fiyatları bence normal. DV toolkit'e ihtiyaç duyuyorsan bu işi profesyonel yapıyorsun o zaman teknolojiyi destekleyeceksin. Bir işte çıkar o para. :wink:

Profesyonel iş yapılıyorsa PT LE hardware kalitesi ve LE limitleri normal mi? :roll: PT LE var diye o stüdyoya ekstra iş gelir mi?

PT HD için tabi ki o.k.
Profesyonel bir stüdyonun ticari rekabette o uyuma ve ProTools tercih eden müşteri tabanına ihtiyacı var.

Zaten bahsi geçen limitler HD'de yok, PT HD fiyatını hakediyor bence...

Apogee halihazırda ProTools HD olan stüdyolara da arayüz olarak giriyor. Logic de ha keza öyle. Bu 400 dolarlık fiyat ekstradan Logic'in PT LE kullanıcılarını cezbetmesini sağladı ve muhtemelen daha çok Apple bilgisayar sattırdı. Bu gayet açık...

Ancak PT 8 'in getirdiği yeniliklerle bile hala diğer DAW'larda standart olarak bulunan özelliklerin limitlenmesini (Veya ekstra ücret talep edilmesini) adaletsiz buluyorum.

PT LE'yi ana DAW olarak değil sadece audio edit için yardımcı DAW olarak kullanmayı tercih ederim. Digi, HD ve LE arasındaki gap'i korumak için LE'Yİ limitleyerek diğer rakip DAW'ların gerisine düşürüyor.

Bu görüşümde yanlış veya eksik bir taraf var mı?

Fakat yeterli bütçem olsa, veya o derece profesyonellikte çalışsam da PT HD'yi tercih ederdim. (Belirttiğin gibi camianın dışında kalmamak açısından)

olay sadece verdigin paranin karsiligini almak.
$2000 in karsiligin o olmadigini orneklerle anlatiliyoruz.
bence burda kimse o iyi bu iyi kavgasinda degil.
sadece adaletli ucretlendirme istedigimiz ve buna karsi tepkidir.

bugunku markette bugun varsin yarin yoksun. yarinin ne getiricegi belli degil. cinlilerle hintliler bir sofware yazar birde hardwareni uretir, hepimiz kendimiz onda buluruz. 8)

tuketici bilinci illada o urunu almamak ile gosteribilinecegini dusunmuyorum. fiyata toplu tepki vermekte bence guzel bir cozumdur :idea:

İkiniz de haklısınız. Ama benim dediğim şu: Bu ProTools ne zaman yeni ürün çıkarsa hep aynı terane, fiyatlar abartmış.
Bu bildim bileli böyle. Ama bizim açımızdan baktığınızda durum şöyle:
Biz yatırımımızı HD'ye yapmışız zamanında. Şimdi 200 dolar verip tekrar upgrademizi yapacağız. Bu yaptığımız yatırımın verimini yıllarca kat kat almışız. Digidesign da bizi yüzüstü bırakmamış. Herkes şen.
Digidesign'ın prensibi belli: "ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin" :twisted:
LE sahibi isen, Logic'in verdiği şeyleri istiyorsan ama Logic'e geçmeyi istemiyorsan HD'ye geçmeyi düşüneceksin.

Mundox' Alıntı:
LE sahibi isen, Logic'in verdiği şeyleri istiyorsan ama Logic'e geçmeyi istemiyorsan HD'ye geçmeyi düşüneceksin.

Evet abi, olayın özü bu...

LE'yi PT öğrenelim, proje/demo kaydedelim diye yapmış Digi. Profesyonelleşince, programa alışınca PT HD'ye gel demiş, biz LE'yi sıkıp onan HD sonucu istiyoruz, bu arada diğer DAW programları da almış başını yürümüş. PT LE kullanıcısı garson boy kalmış... :lol:

ProTools'u hakkı ile kullanmak için HD'ye geçmek lazım. HD endüstri standartı olması seebiyle de hakikaten de ticari olarak yatırımını çıkartıyor bir taraftan.

Mundox' Alıntı:
Ben Digi ile ilgili her başlıkta başka bir programdan bahsedilmesini anlamıyorum...
Niye abicim, ProTools LE de bir DAW yazılımı değil mi en nihayetinde?
Cubase/Nuendo konusunda/başlığında ProTools'dan bahsetmek ayıp mı ki, burada başka bir yazılımdan bahsedilmesin?

Kimseye "almayın" demiyoruz ki. Endüstrideki ProTools'un yeri belli. Yaptığımız sadece "eh yani" demek.

Bu arada yeni renk ayarları iyi olmuş. Eski renk paletleri ve opsiyonları çok rüküştü. Şimdi çağa uygun bir hale gelmiş anlaşılan. Gerçi bu versiyonun stüdyolara girmesi de herhalde bir başka 5 yıl daha alır. Hehe. Burada hâlâ v.6'yı kullananlar çoğunlukta.

İlter, benim dediğim ProTools'la ilgili her başlıkta birinin çıkıp "ama cubase'de bu vardı 10 senedir", "logic zaten yapıyor onu bedava ohoo" vs diye olaya girmesinden bahsediyorum. Bunu ben misyonerlik gibi bir şey olarak algılıyorum.
Ama "ProTools şeytanın silahıdır" diye bir başlık açılır, ona bir şey denemez. Ver veriştir. Belki ben de arada bir şeyler karalarım.
Ama böyle bir başlık altında (yeni major versiyon çıkmış) başka programlardan konuşmak biraz zıt geliyor.

Bu arada sizin oralara insani yardım paketi göndermek gerekiyor sanırım.
PT v6 mı? :twisted:

Vallahi bu kanatta upgrade'leri çok yavaş yapıyorlar. "Bozulmamış şeyi tamir etme" mantığı. Olay parayla ilgili değil, halihazırda devam eden yüzlerce projenin aksayıp aksamayacak olmasıyla ilgili.
Yalnız bu benim genel gözlemim. Amerika'da da böyle bir durum var gibi. 7.4 çıktığında "Ben 6'dan memnunum" diyen adam çoktu örneğin.
Demek ki Yeni Zelanda'da işler farklı :)

Geri