[Eski] ProTools 8

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Valla gayet şık gorünüyor...Bir suru özellikleri PROTOOLS ayrıcalıgi ile sunmuslar...Cıksın hemen alalim...

Ben mundox a katılıyorum...Bir iste cıkar o para...

kesinlikle Vedat'in dedigi gibi
sil bastan CPT li yeni bir LE sistemi almaktansa, kullanilmis bir HD almak bana daha mantikli geliyor.
LE deki sacma sacma sinirlamalarla ugrasmazsin, dediginiz gibi her is geldikce, accel kartlarini alirsin. (buna gerek bile kalmayabilir, RTAS ler bugunku maclerle seni goturebilecegini dusunuyorum)

acayip bir marketing hatasi gibime geliyor. icinde sacma sacma plug-inler hic kullanmiyacagin.

yani insanlar HD1 yerine CPT alirsa, biraz onlardan suphe ederim 8) :lol:

berk' Alıntı:
sil bastan CPT li yeni bir LE sistemi almaktansa, kullanilmis bir HD almak bana daha mantikli geliyor.

bugun 3 kisiden bu nasil olur diye mesaj geldi.
biraz aciklik getirmek istiyorum.

8 cikisli yeni bir LE sistemi+Complete Production Tool=kullanilmis HD1

bu denklem burdaki kuzey amerikadaki piyasa rakamlaridir, bolgeye gore degisir.

ayrica yeni bir sinifa gececeginizden, sisteminize ekleyeceginiz her ek alet $1000 ve uzeri masraf cikaracaktir. IE: accel, process card, I/O..etc
yine belirtmek istiyorum, kullanilmis HD1 alirsaniz eski bir teknolojiye yatirim yapmis oluyorsunuz. 2-3 sene icinde yeni core ve accel kartlar cikicaktir. belki o kadar bile uzun surmez.
eger isiniz bu sure icinde masraflarini kapatir ustune para kazandirirsa, mantikli bir yatirim olur.
daha cok para kazanir ayrica yeni teknoloji geldiginde upgrade parasida cikarsa ozaman tadindan yenmez 8)

herkese bol sans

evet, PT LE nin atraksiyonlarini tam bakmadan burdan duyduk! Grafik degisiklik imkani güzel! (air brush tool da varmi acep! bounce yaparken bekleniyo ya! tracklere grafiti yapardik!) saka bir yana ADC disinda bu da bekledigim özellikti! gelmemis.
Bu arada bir sorum var! HD ci arkadaslara? AD yada DA yi kim yapiyor bu sistemde ? I/O 192 denen aletlermi? Yoksa harici konvertörlermi? yani genel anlamda! bilemedim ? nedir olay? nasil oluyor uygulmalar???
---
Her halukarda *lendohaa konsolu ile bu digi003 masada bi dursun bakalim.. bir süre... *: pek kocaman (konya yöresi)

Ben haftasonu bir bakacağım yeni ProTools'a. Screenshot gönderirim sonra Digi'de ağzıma mıçar tabii hehe :)

Hatırlarsanız geçen seneki muhabbetten sonra ciddi uyarı yemiştim Ed Gray'den (Digidesign)

Protools 8 in 9 ozelligi

1-New Look and Feel:
Ten Inserts Per Channel
Customizable Toolbar
Easier access to editing options
New Session Templates
Improved Color Palette
Show only your favorite tools
Tile or cascade your window arrangement
Navigate through sessions quickly using the Universe view

2-New Plug-Ins:
Mini Grand piano
Boom drum machine
DB-33 tonewheel organ
Vacuum synth
Xpand!2™ synth
Eleven™ Free: Guitar Amp Modeling and Distortion
SansAmp® Distortion
Play DJ with Torq® LE
20 new AIR effects
8 GB of high-quality loops

3-More Tracks!:
Standard 48 Mono or Stereo Tracks in Pro Tools 8 LE
64 Mono or Stereo Tracks with the new Music Production Toolkit 2
128 Audio Tracks and 7.1 Surround Mixing Capabilities with the new Complete Production Kit

4-Scoring Features:
Compose music using the notation tools
Transcribe MIDI data into notation
Write parts on a single staff (treble, bass, alto, or tenor) or grand staff
Add chord symbols
Add Chord diagrams (for guitarists)
Transcribe MIDI parts in real time
Print out a complete score or choose specific instrumental parts
Export sessions as Sibelius (.sib) files for use with Sibelius software

5-Tons of New MIDI Features:
New MIDI Editor windows
New features for separating, consolidating, and muting MIDI notes
View superimposed MIDI and Instrument tracks for easier arrangement editing
Color code MIDI notes by track, type, or velocity
Audition velocity changes
Play MIDI notes when tabbing
Multiple Automation and Controller lanes for easier editing of automation and continuous controller (CC) data

6-Elastic Pitch:
Transpose an entire audio region in semitones
— up or down up to four octaves — without affecting its timing or tempo
Retune vocals by altering the pitch of individual notes in cent intervals
Create cool sound effects using the Varispeed algorithm.

7-Smart Playlist Editing:
View and audition Multiple takes in Playlist view
Select the best parts from the track’s alternate playlists
Copy them to the main playlist with a single click
Rate regions on a scale of 1 – 5 to help identify preferred takes

8-Mixing and Editing Improvements
Lock regions to the timeline to prevent them from being inadvertently moved or edited
View and edit multiple lanes of automation (volume, pan, plug-ins, etc) without changing track views
View and edit multiple lanes of MIDI CC data (velocity, pitchbend, and modulation) without changing track views
10 inserts to play with per track

9-Features
Check for Updates feature keeps Pro Tools and your plug-ins up to date
Windows Vista (32-bit Business or Ultimate) support on Pro Tools|HD
QuickTime HD support on Mac OS X-based systems
Enhanced session open and close times on Pro Tools|HD
Supports files up to 4 GB in size, letting you work with longer files with higher sample rates

Yeni versiyon duyurulduktan sonra böyle yapıyorlar sanırım.

Biz de Ableton alırken Compel'e 7 gelmemişti. 7'ye bedava upgrade ile 6 alındı.

Yalnız 8'e upgrade 250 dolar olarak duyurulmamış mıydı? 200 euro daha fazla ediyor.

Berkay,

Buna benzer olayı Digidesign da yaptı. Biz 6.9 aldık 7.0'a ücretsiz günceleme verdi.

Fakat doğrudan7.3'ü PT 8 güncelleme ile 7.4 üzeirnden güncelleme arasında fiyat farkı olursa diye düşünüyorum. Benim için bu aşamada 7.4 geçmenin bir mantığı yok. Doğrudan PT8 yaparım. Fakat 7.3 ten PT8'e 200€ dan fazla isterse ozaman kötü olur.

Levent

Benim simdi kafam karisti :roll:

7.4 var
upgrade mi ? update mi ? yapacagim.
upgrade ne kadar ?
ubdate ne kadar ?

caci' Alıntı:
Benim simdi kafam karisti :roll:

7.4 var
upgrade mi ? update mi ? yapacagim.
upgrade ne kadar ?
ubdate ne kadar ?

Sen treni kaçırdın Caci.

Bu durum ya sıfırdan 7.4 alanlar için ve Ekim ayında itibaren 7.4 e güncelleme yapanlar için.
:lol: :lol: :lol:

Levent_Uslu' Alıntı:
Sen treni kaçırdın Caci.
Bu durum ya sıfırdan 7.4 alanlar için ve Ekim ayında itibaren 7.4 e güncelleme yapanlar için.
:lol: :lol: :lol:
:D
Saglik olsun

Bu arada yeni plug-in lerin isimleri bile hosuma gitti
umarim islevleride hostur
• Chorus
• Decimator
• Distortion
• Dynamic Delay
• Enhancer
• Ensemble
• Filter-Gate-Sequencer
• Flanger
• Frequency Shifter
• FuzzWah
• KillEQ
• MultiChorus
• MultiTap Delay
• Nonlinear Reverb
• Phaser
• Reverb
• Spring Reverb
• StereoWidth
• Talkbox
• Vintage Filter

E ne yapcam simdi ben! 7.4 üm zaten! BFD yüzünden zorla gecmistim. minor degisiklikler var di, cizirtili bi elastik filan gibi!Ben logic e gecmek üzereyim. LE 8 ile ne yaparim bilmem.? alalim dursun kenarda degil hani istedikleri para! yuh falan yani!
PT 8 bu arada Plugin ler ilginc valla!ama bunlar Le varmidir bilmem? olyo diyolar sonra icinden bilmem SE cikiyo ! ise yaramaz lar yani!sinir etmelik yani beni!

PT LE V 8'e upgrade yapacakların ilgisini cekeceğini düşündüğümüz bir kampanya başlattık. Aşağıdaki linkte detayları bulabilirsiniz.
Özetle; Şu an indirimli MBox 2 Micro alanlar (PT LE V8 Update fiyatına) Aralık ayında piyasaya çıktığında PT LE V8'i ücretsiz alacaklar. Bir başka deyişle şu andan PT LE V8 update alanlar ücretsiz MBox 2 Micro kazanacaklar;)

Aytıntılar için tıklayın.

Ne zaman çıkıyor?

M-Box micro yu da aldık aralık sonuna geliyoruz. Ne zaman çıkacak bu Protools Digidesign sitesini açılış sayfası yaptım :-(

Geri