[Eski] Protools ICON !

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Atalay' Alıntı:
Bu kadar işi ve kanalı ekranlardaki mikserden (softwareden) de yapabilirim ama bazen eller mikserde olmak ta isteyebilir ve gelen bazı özel insanlara demo yapmak, prestij vb. şeyler şart. Bu gibi büyük organizasyon ve kurumlarda yeterlisi bazen yetmiyor.

Bu da isin diger tarafi... Belki biz, yani buradaki insanlar, herseyi kulagimizla degerlendiriyoruz ama ne hikmetse mixer, kullanmasaniz, orada oyle dursa bile, sadece goruntusuyle, baska insanlari cok etkiliyor. Pro Tools HD sistemi ile bu tip insanlari etkileyemezsiniz ama vasat bir 24-32 kanal mixer goruntu olarak milletin dibini dusuruyor. :oops: ICON tabii ki cok yakisikli duruyor. :lol: Biliyorum cok sacma ama ticari is yapilacaksa bunlari da dusunmek lazim. :twisted:

Goruntu hersey arkadaslar, konu ses olsa bile. Ayni problemi ben softsynth plugin development'da yasiyorum, pluginimin engine'i kaliteli ama UI cool gorunmedigi icin insanlarin dikkatini cekmiyor, ben de kufuru basiyorum tabi icimden :(

Bulent

Bazı stüdyolar hiç kullanamyacakları halde 2. el rack sistem efekt prosesörler alıp öyle gösteriş yaparlar. Bu da görselliği etkiliyor.

:lol:
Ýlk önce "Rack Filler" yazýsýný görünce, sonra da "Pal-in-drome" olduðunu okuyunca koptum.

E tabii, koca stüdyolar için $70 önemli bir meblað deðil.
Hem ortam dolu gözüküyor, hem de millet "Vaav! þu aletlere bak" falan dediði zaman -daha doðrusu onlar mekâný terk ettiðinde- iyice bir dalga geçiyorlardýr. :D

digidesign icon

Selam!

Ben onumuzdeki 6 ay icinde iconun kontrol unitesi ve 32 kanalini eski o2r mikserimle degistiriyorum.Cunku artik film projeleriylede ilgilenmek istiyorum.Fiyatlarla ilgili net bilgileri olan varsa sevinirim.
Atalay selam ne oldu? iconda sen hangi asamadasin? aldinizmi? Bana yardimci olabilirmisin? saygilar

ben pc mi macmi konusuna kısaca yaşadığım tecrübelerden yola çıkaraz birazcık dokundurayım:) Elbetteki mac. Protoolsun şiddetle tavsiye ettiği compaq xeon dual bir pcmiz olmasına rağmen defalarca hd3 de çakıldık. Aptal aptal hata mesajları beni canımdan bezdirdi Şuan g5 2.5e terfi ettik ama malesef hd2 olarak çalışıyoruz(gerçi yetiyor) bunun sebebide 30inch monitörleri için özel bir ekran kartı çıkarmış olmaları 2 pcıexp. slotunuda kapladığından dolayı ancak 2dsp karı takabiliyorsunuz. (gerçi ek modüller var) Eğer yatırım yapmayı düşünüyorsanız bunlarıda göz önünde bulundurun derim ben.

Selam Ozbanica
ben sansizlik diyorum ona, XEon nun yarisi kadar bir maliyeti olan fixed bir PC ile 800cad$(burda konfig i yazmistim daha once) HD3 de hic sorun yasamayanlar var, unlu B studyo tipine sahip Cambell Studyolari olmasi lazim yanlis hatirlamiyosam DUC de 3-4 senedir hic bir zaman cakilmadiklarini bahsediyorlar. 120 track per session :!:
benimde amacim kesinlikle bu, olursa zaten kesin detaylari yazarim
kolay gelsin

ICON'un 32 kanal ana ünitesi 60,000.- USD. 16 kanal expansionları ise 30.000.- USD... Bu fiyatlar Digi'nin duyurmuş olduğu fiyatlar. Ülkelere göre %5-10 oynama olabilir.

O fiyatlar bence doğru. Kendilerine yazmıştım bana da o fiyatı verdiler. Ama o sistem sadece müzik yapmak için fazla. Video işleri için de kullanılacak çok iyi şemaları var. Masa üzerindeki yerleşim ve içerikleri çok iyi görünüyor. Video-müzik editlemek için günümüzün sistemi bence.

Geri