[Eski] PT LE çok mu gerekli?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Birisi bu resimdeki performansı açıklayabilir mi ? Bunun yanında rosetta serisi sadece symphony kartlarla mı çalışır ?Yoksa 003 ile devam edebilirmiyiz ?

i139802_zzz.jpg
[/img]

Birşeyde ben yazayım.Bende cubase kullanıyorum, proje stüdyoya taşınacaksa pro tools le kullanıyorum sonradan uğraşmamak için.Benim için pro tools'un en büyük eksiği ADC ve tabiki frezee özelliği.Çok güçlü bir bilgisayarım yok dolayısıyla cubase'de frezee en büyük kurtarıcım, PT le'de çok hissediyorum yokluğunu.Bu durum kısıtlamalara gitmeme neden oluyor çoğu zaman.

Turkarmoni,

Aslında bu sorudan evvel, rapidshare preamium account almanın, Emu 404 USB ile birlikte kullanılınca getireceği katkı hakkındaki açıklamanı bekliyorduk... Onu da diğer başlığa yazarsın inşallah. :lol: :lol:

Bu tablo yeni nesil Mac'lerin işlemcilerinin PT Accel kartlardan çok daha fazla bir dsp gücü verdiğini ifade ediyor gördüğün gibi... Ama PT HD kullanıcıları da genelde yeni nesil Mac kullandığı için hem accel kartların gücüne hem de RTAS çalıştıracakları pluginler için mac'in kendi işlemci gücüne sahipler, artık kimse cpu şişti demiyor yani, orada durum artık 1-1... :D :D

Avantaj Sypmhony diyebiliriz zira daha ucuz... Tabi PT de başka yönlerden hala avantajlarını devam ettiriyor...

Diğer soruna gelince Rosetta'yı dijital in out'larından 003'e bağlarsın. 003'e önyüz olarak kullanırsın, rosetta'yı mac ortamında symphony sistem ve logic ile kullanırsan daha düşük latency ile çalışır artı olarak... :wink:

Peki bu konvertörü dediğin gibi 003 'e önyüz yaptık diyelim.digi 003 ün mik preanfileri bu durumdan etkilenir mi yoksa konvertorun Dsub ile analog in girişinden girmek zorundamıyız konvertorun sağlıklı çalışması için.

Kayıtlarımı Cubase'de alıp sonrasında protools edit+mix araçlarını kullanmak üzere bir PT sistem kurmayı düşünüyorum.

Bilgisayarım P4 3.00 Ghz intel işlemcidir.

PT LE mi yoksa M-Powered mı önerirsiniz. Önereceğiniz sistem ne olur?

Amaç: Kayıtta kullanmayacağım, maksat PT'a giriş yapmak ve belli başlı artılarını kullanmak

Kıstas: Minumum maliyet.

Turkarmoni' Alıntı:
Peki bu konvertörü dediğin gibi 003 'e önyüz yaptık diyelim.digi 003 ün mik preanfileri bu durumdan etkilenir mi yoksa konvertorun Dsub ile analog in girişinden girmek zorundamıyız konvertorun sağlıklı çalışması için.

003'ün converter katını kullanmadan sadece preamp'ından faydalanmak, 003'ten anolog sinyali harici a/d converter'a yönlendirip oradan tekrar 003'e dijital aktarıp kayıt yapmak mümkün değil sanırım... Ben bilmiyorum mümkünse de...

Zaten harici hiend converter aldıktan sonra harici güzel bir preamp da alınır artık ,vasat 003 preamp'ları ile çalışmak abes olur...

A/D kısmı
Harici preamp - harici converter (analog gidiş)
harici converter - 003 (dijital'e çevrim)

D/A kısmı
003 - harici converter (dijital'den analog'e çevrim)

Harici Converter'dan da rapidshare premium account'a kaliteli monitoring besleme :twisted:

patlatayım dedim espriyi, madem yanıt yok senden.. :lol: :lol:
Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor... :wink:

yavuzy' Alıntı:
Harici Converter'dan da rapidshare premium account'a kaliteli monitoring besleme :twisted:

patlatayım dedim espriyi, madem yanıt yok senden.. :lol: :lol:
Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor... :wink:

Konu dışı mesajım için kusura bakmayın ama ofisin ortasında patlattım kahkahayı. :lol: Çok yaşayın. :lol:

aristo' Alıntı:
Kayıtlarımı Cubase'de alıp sonrasında protools edit+mix araçlarını kullanmak üzere bir PT sistem kurmayı düşünüyorum.

Bilgisayarım P4 3.00 Ghz intel işlemcidir.

PT LE mi yoksa M-Powered mı önerirsiniz. Önereceğiniz sistem ne olur?

Amaç: Kayıtta kullanmayacağım, maksat PT'a giriş yapmak ve belli başlı artılarını kullanmak

Kıstas: Minumum maliyet.

MBox Micro. Kayıt yapamazsın, mobil PT sahibi olursun. LE ile M-Powered arasında ufak farklar var, sanırım 8 ile birlikte birçoğunu kapattılar.

Hem karta hem M-Powereda para vermek daha fazla maliyet çıkartır.

Harici konvertor olarak Rosetta 200 un wordclock onderliginde digi003 maximum 48khz. lik dosyalar ile kullanabiliyorsunuz. Harici convertor olarak rosetta200 de degisimi saglayip ad-da yi rosettada yaptirmis idim PT le gunlerimde... Bu duzende bir suru sinirlama ile karsilastirmistim. Buffer setting latency ayari, ADC angaryasi , rtas-tdm karmasi (fiyat acisindan gecirmece) vs. bir dolu abidik-gubidik hadise gelecek devaminda...
Zira Protools LE sistemi " Al onüne Guzel bir AD/DA sistemi ve HD gibi calistir! takil gitsin " gibi bir sistem degil... son derece limitlenmis (Limited edition) gelistirilemeyen bir sistem, adamlar kapatmislar yollari enim kunum..
Digi003 u oyle aynen alip fazla ellesmeden, 96I/O sinifindaki convertöru ile oldugu gibi sinirlari icinde kullanmak lazim gorusundeyim.
Sonra dedimki, kendi kendime: ee her seyi rosetta yapiyorda bu digi ne yapiyor masanin ustunde? O gün bugün dür Logic camiasindayim. Digi003 de yan masada tozlanmaya devam ediyor.
Protools LE yi isletebileck en basit sistemler mbox turevleri en akillica olani zira, Protools a sahip oldugunuz andan itibaren yok HD1 di 2 idi, control 24 vs. sayfalari gezip dolasmaya baslarsiniz. :D
---
Digi003 , Digidesign in bir anlamda palamut baligi gibidir ve Firmanin Semi-profesyonel avinda da kullandigi bir urundur , Burada maksat HD sistemine kullaniciyi zorlamaktir...

Geri