[Eski] quad core

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kısaca: geri dönebilen disk :lol:

NCQ lar öyle pahalı falan da değil. 10.000 RPM raptorlardan iyi diyorlar. Ben taktım ikit ane mutluyum. :)

Bu arada ramleriniz 1066 Mhzde çalışmıyor olabilir. Bildiğim kadarıyla bu tarz yüksek performanslı ramleri tam performansıyla çalıştırabilmek için rame daha yüksek voltaj vermek gerekebiliyor. Başıma gelmişti.

Bak bu bir sorun olabilir. Çünkü 460 W PS var, makine zaman zaman kendini kapatıyor. Şimdi bu sorunla uğraşıyorum. Sanırım PS değişecek. :(

Levent

600 Watt bir OCZ 220 Lira falan...

Birtane yazıyorum reçetenize. 500W Stealth var bende, canavar. :twisted:

Bişeyi merak ediyorum microsoft vistada, işletim sistemini işleri için kullananları hezimete uğrattığının farkında değilmi?

Tamam ev kullanıcılarının pc hayatı; okey oynamak, winamptan müzik dinlemek, oyun oynamak, internetten karı kız, oğlan, gay avına çıkmak bunlar için vista engel değil onları kasmıyor.

Peki microsoft xp defterini tamamen kapatmış durumdamı?
Geriye dönüp performans amaçlı xp kullananlar için 4 çekirdek yada 3gb üstü ram kullanmak için bir ekstra çalışma yapılmazmı?

Eğerki böyleyse 4çekirdek işlemci falan almak son derece saçma olacak. 4 çekirdekli iyi bir xp yada vista pc si alacağıma aynı paralara üstüne az daha ekler İmac alırım çok daha iyi olur.

Hocam XP ile 4 çekirdek kullanabiliyorsun. 64bit kurarsan 3GB üzeri ram de kullanırsın. Bu Vista'da da aynı şekilde.

Zaten Microsoft elini eteğini çekmiş değil henüz XP işinden. Piyasadaki "business" kategorisindeki bilgisayarlar da halen XP seçeneği sunuyor.

Ha ama dersin ki Vista ile daha iyi bileşenlere rağmen XP'deki performansı alamıyorum, onu tartışırız. :D

Hemen aradan bir soru sorayım.

Elimdeki Xp SP2'yi kullanmaya devam etmek istiyorum. 2GB ram'im var.

3'e yükseltsem herhangi bir sorunla boğuşmaksızın ram'i destekler mi sistem?

Arkadaşlar, Barracuda 7200.11 serilerindeki fiyaskodan sonra Seagate markasına pek güvenmiyorum.
Adamlar bu problemden sonra CEO'yu bile kovdular.

Bende dahil olmak üzere tanıdığım birçok kişinin canı yandı bu seriden

Satın alacaksanızda stoklarda kalmış sorunlu modellerden uzak durun derim.

firestorm' Alıntı:
Hemen aradan bir soru sorayım.

Elimdeki Xp SP2'yi kullanmaya devam etmek istiyorum. 2GB ram'im var.

3'e yükseltsem herhangi bir sorunla boğuşmaksızın ram'i destekler mi sistem?

Yiğit,bende makineyi toplarken 4 gb ram takmayı düşünmüştüm ama işi bilen bir arkadaşım hiç ama hiç gerek yok takma parana yazık demişti.2 gb tan sonraki her 1gb ram anladığımız oranda performansa etkisi yokmuş.İşin teknik boyutunu tam bilmiyorum ama o zaman beni ikna etmişti.Şimdi 2 gb ram hakikaten çok ama çok iyi.Bendeki ramlar 1333 mhz.Sanırım ram olayında 1066 mhz yada 1333 mhz v.s farklar da çok etkili.

Evet, performansa öyle aman aman etkisi olmaz ama işlem sayısını arttırır. Şöyle birkaç babacan VSTi, softsampler falan kullanılacaksa 2GB ram ile ağlamaya başlayabilir makina. Hatta "not enough memory" tarzında hata mesajları verdirten yazılımlar gördüm. Eğer ki bir sıkıntı çekmiyorsan ucuz dahi olsa boşa para vermeye gerek yok tabi. Gider bir ocakbaşı muhabbeti yaparsınız eheheh.

muziko' Alıntı:
işi bilen bir arkadaşım hiç ama hiç gerek yok takma parana yazık demişti.2 gb tan sonraki her 1gb ram anladığımız oranda performansa etkisi

O koca üretim yapan firmalar nasıl düşünemediler bunu yahu... Bırakalım fakir avuntusunu, 8GB ramimi takar XP 64 le yıkarım ortalığı. :lol:

Sleepless, ocakbaşı illa ki olur. :) Hatta bekleriz. Adana'da tadından yenmez.
:)

Abi sıkıntı şöyle yaşıyorum. DFH ram'a yükleniyor ve şöyle 600 mb kadar daha istiyor aslında. Tıkandığım oldu.

Hani bir takım ekonomik mod tipi şekilde, cambazlıklarla çalışıyorum ama eğer 3 GB sorun değil ise alacağım bir tane daha.

Al hocam o zaman, yakışır. :D

Adana'ya gelirsem ocakbaşını kaçırır mıyım? :D Geçen sefer uçağa yetişelim diye hiç bir şey yapamamıştık. Çok fena içimde kaldı zaten bir kebap bile yiyemeden dönünce. :cry:

wma201' Alıntı:
muziko' Alıntı:
işi bilen bir arkadaşım hiç ama hiç gerek yok takma parana yazık demişti.2 gb tan sonraki her 1gb ram anladığımız oranda performansa etkisi

O koca üretim yapan firmalar nasıl düşünemediler bunu yahu... Bırakalım fakir avuntusunu, 8GB ramimi takar XP 64 le yıkarım ortalığı. :lol:

Kardeş madem öyle diyosun,o zaman 2 gb ile 3 gb ram arasındaki,3 gb ram ile 4 gb ram arasındaki v.s (8 gb a kadar yolu var tabi) bir anlatsan teknik tüm detaylarını aydınlansak bizde.Yok öyle bilgini paylaşmadan hava atmak!
Yalnız en ince ayrıntısı ile olur ise daha da güzel ve ciddi olur! 800 mhz,1066 mhz,1333 mhz ram detaylarınıda bir aktrıver.Burada, anakartı, işlemciyi de atlama ama!Hadi öptüm seni. :D
Not:Hatta kendi pc'inden anlat bizde öğrenelim hem.

Ne güzel bir başlık daha ocakbaşı muhabbetine dönmüştü, neden geri toparladık ki? :lol:

Abi işte ihtiyaca göre durumlar. Benim ihtiyacım oluyor görüldüğü üzere. Kimileri ram'i arttırınca PC'nin uçacağını sanıyor. Performans ile aslında anakart ve işlemci daha haşır neşir, adam ram ekliyor. Haliyle birşey değişmiyor.

Çünkü açmış vsti'yi, plug-in'i...İşlemci öksürmeye başlamış.

Ram ne yapsın?

Hah, mesela ben şimdi BFD ile DFH 'yi aynı makinede karşılıklı olarak test etmek istiyorum. Bunun sağlıklı olabilmesi için minumum 6GB falan Ram olacak ki, 4GB bunlar kullansın ve boş bir yerler kalsın.

Çok şükür Drummer 2.0'a bakma şansım oldu. Program maximum kullabileceği ram miktarını sizin belirlemenizi istiyor.

Atıyorum 1500 yazıyorsunuz ilgili yere ama full kit, bol velocity bir davul partisyonunu çalması için, program bu rakamı geçmek istiyor. Ve uyarıyı veriyor.

muziko, arkadaşın onu ne mantıkla söylemiş bilmiyorum ama, 2GB dan sonra takacağın ramin performansa etkisi olmaz demek ile, "hız limiti 50km olan otoyola Ferrari ile çıkılmaz" demek arasında bir fark göremiyorum.

Evinde filmini izliyor, internette geziniyorsan o zaman 1GB da yeter. Ama tutup da 50GBlık sample kütüphaneleriyle çalışıyorsan kendini 2GB ram ile birbirinize bakıp "ne iş hocam" der gibi kaş göz işaretleri yaparken bulursun. Sonuçta bu uygulamalar hızlı erişim için ram üzerine geçici bilgi depolarlar. Disk üzerinden erişim yavaş olacağından, atıyorum açtığın VSTideki 1GBlık piano sampleın ram üzerine yazılarak oradan okunur. (RAM, rastgele erişimli bir modüldür. Üzerindeki 2 farklı bilgiye aynı sürede erişirsin. Sabit diskte ise disk haritası vardır. Senin bilgin yolun ne kadar ilerisindeyse, ona erişmen o kadar çok zaman alır.) Eğer sahip olduğun ram miktarı yapacağın işi karşılamıyorsa çalışmaz zaten.

Ev kullanıcıları için, oyun meraklıları da dahil olmak üzere, 2GB ram yeterli olabilir. bunu 8GB a yükseltseler de performans artışı olmayacaktır. Çünkü zaten ellerindeki materyal o kadar ram miktarı istemez. Ama iş müzik, video veya grafik işleme olayına gelince, 2 ile 3GB arasında çok büyük fark oluyor. Ama bu bilgisayarının erken açılmasına veya daha hızlı çalışmasına yaramaz. Daha büyük veriler işleyen uygulamaları (rahatça) kullanabilmeni sağlar. Bunu da performans kelimesiyle tanımlayamayız zaten. Bu konularda ramden ziyade işlemcinin gücü kuvveti önemlidir.

Teknik bilgi gerektiren bir şey olmadığından o noktaya değinmedim ve oldukça kaba ve gelişigüzel anlattım fakat bilgi olsun torba dolsun dersen ben de açıklayabilirim.

Ramlerdeki "Mhz" olayı, veriyolunun genişliğini belirtir. Ne kadar geniş yol, o kadar çok bilgiyi okuma-yazma. Yani bir bakıma daha hızlı erişim. Ama bu durumda "2GB 800 Mhz ram alacağıma, 1 GB 1333 Mhz ram alırım" diyemeyiz. Kapasite ile erişim hızının doğrudan bir bağlantısı yoktur. Tercih ve bütçe meselesi. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri