[Eski] quad core

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sleepless' Alıntı:
muziko, arkadaşın onu ne mantıkla söylemiş bilmiyorum ama, 2GB dan sonra takacağın ramin performansa etkisi olmaz demek ile, "hız limiti 50km olan otoyola Ferrari ile çıkılmaz" demek arasında bir fark göremiyorum.

Teknik bilgi gerektiren bir şey olmadığından o noktaya değinmedim ve oldukça kaba ve gelişigüzel anlattım fakat bilgi olsun torba dolsun dersen ben de açıklayabilirim.

benzetmen harika olmuş.Çok hoşuma gitti kurduğun mantık. :mrgreen:

Ama tabi bilgi olursa ve torba dolarsa buda iyi olur.Vakit ayırdığın için sağolasın. :)

muziko' Alıntı:
Ama tabi bilgi olursa ve torba dolarsa buda iyi olur.Vakit ayırdığın için sağolasın. :)

Bende vakit ayırıp bu isteğin doğrultusunda birşeyler söyleye çalışacaktım ama, baktım ki karşı tavrın hoş değil.

Aceleyle okuduğum;
muziko' Alıntı:
Kardeş madem öyle diyosun,o zaman 2 gb ile 3 gb ram arasındaki,3 gb ram ile 4 gb ram arasındaki v.s (8 gb a kadar yolu var tabi) bir anlatsan teknik tüm detaylarını aydınlansak bizde.Yok öyle bilgini paylaşmadan hava atmak!
Yalnız en ince ayrıntısı ile olur ise daha da güzel ve ciddi olur! 800 mhz,1066 mhz,1333 mhz ram detaylarınıda bir aktrıver.Burada, anakartı, işlemciyi de atlama ama!Hadi öptüm seni. Very Happy
Not:Hatta kendi pc'inden anlat bizde öğrenelim hem.

Bu mesajın hiç hoş değil doğrusu. Ettiğim latifeye karşı böyle gelmen canımı sıktı...

Herneyse; RAM candır, kandır...

firestorm' Alıntı:
Kimileri ram'i arttırınca PC'nin uçacağını sanıyor. Performans ile aslında anakart ve işlemci daha haşır neşir, adam ram ekliyor. Haliyle birşey değişmiyor.

Değişmez olur mu? Sleepless gayet güzel anlatmış yukardaki mesajında anlyacağımız dilden

Sleepless' Alıntı:
Ama iş müzik, video veya grafik işleme olayına gelince, 2 ile 3GB arasında çok büyük fark oluyor. Ama bu bilgisayarının erken açılmasına veya daha hızlı çalışmasına yaramaz. Daha büyük veriler işleyen uygulamaları (rahatça) kullanabilmeni sağlar. Bunu da performans kelimesiyle tanımlayamayız zaten. Bu konularda ramden ziyade işlemcinin gücü kuvveti önemlidir.

Doğru

Ama elimizde çokça enstrüman, efekt motoru, dinamik işlemci, amfi vesaire yoksa. Güzel işlemcinin yanında güzel RAM lere sahip olmamız şart değil mi bu işi yapmak için?

wma201' Alıntı:
firestorm' Alıntı:
Kimileri ram'i arttırınca PC'nin uçacağını sanıyor. Performans ile aslında anakart ve işlemci daha haşır neşir, adam ram ekliyor. Haliyle birşey değişmiyor.

Değişmez olur mu? Sleepless gayet güzel anlatmış yukardaki mesajında anlyacağımız dilden

wma, sleepless güzel anlatmış da zaten benim dediğim dediğim şeyi anlatmış. Şöyle değişmiyor abi. :) Yazdığımı okumamışsın.

Bizzat yaşanmış bir şey izah edeyim, 3 adet wizooverb fx kanalı açtıktan sonra P4 2.8 bir makinede 20 kanal bir miksi eq ve compressor kullanarak mikslemeye çalıştığında performans metreye bakarsın ki cpu kullanımı tavana vurmuş. O makineyi RAM'e boğsan da birşey değişmeyecek. Değişmedi.

Ben de RAM'im az sanıyordum o zamanlar. Yazdığım gibi ve sleepless'ın yazdığı gibi. 2GB yetebilir de, yetmeyebilir de. İşin niteliğine göre.

Aynı şeyleri söylüyorsunuz abi aslında. :D Özet olarak, bir bilgisayar sahip olduğu parçaların içinde en yavaş olanı kadar performans gösterebilir. Sistemlerde mutlaka yapacağınız işe göre darboğaza yol açacak bir şeyler olacaktır. İşlemciyle işlemci, ram ise ram, upgrade edersin geçer.

Önemli olan doğru teşhisi yapabilmek. Firestorm'un dediği gibi P4 2 Ghz makinaya 8GB ram taksan ne olacak? Adam işlemcisini kemiriyor. :lol:

Şunu da asayım da, biraz da renkli olsun. :p

Bu ekran 10 dakika önce, bilgisayarımda 2 Gb ram varken çekildi:

2gb.jpg

Bu da şu an çekildi. Ram 3 Gb:

3gb.jpg

Gördüğünüz gibi arada bir fark yok. Çünkü Windows sadece basit testler ile erişim hızını vesaire ölçtü. Bilgisayarımın açılma ve kapanma süreleri de aynı. Ama atıyorum Cubase ile 20 değil de 30 kanal kayıt yapabileceğim. Veya 3 VSTi kullanabiliyorken 5 kullanabileceğim. Bu artış performans değil, verimdir.

wma201, Hay allah üzülmüşsün amacım o değildi benimde.Alınma sakın. Bende kendimce sana esprili yaklaşmıştım.Amaç öğrenmek burada, laf koymak asla değil. :D

Sleepless' Alıntı:
Bilgisayarımın açılma ve kapanma süreleri de aynı. Ama atıyorum Cubase ile 20 değil de 30 kanal kayıt yapabileceğim. Veya 3 VSTi kullanabiliyorken 5 kullanabileceğim. Bu artış performans değil, verimdir.

Performans kelime kökü bakımından; İcra, verim, uygulama vs... demek.

20 değil de 30 kanal kayıt, 3 VST nin yerine 5 VST kullanmaya başlamışsan, performansın artmış demektir. Yoksa değil mi :?:

Ki performansı yön, amaç bakımından eleştirmek lazım kanımca.

muziko' Alıntı:
Hay allah üzülmüşsün amacım o değildi benimde.Alınma sakın. Bende kendimce sana esprili yaklaşmıştım.Amaç öğrenmek burada, laf koymak asla değil.

Öyle ise sorun yok. Yüzyüze olmayınca dikkat etmek lazım yazılara, yalnış anlaşılabiliyor bazen.

Performans konunun başından beri hız, sürat olarak kullanılıyor. Ya da ben öyle anladım. :p O yüzden o tür bir tanımlama yaptım hocam. "Effiency" oluyor İngilazca'da tanımlamak istediğim verim kelimesi.

Evet performans direkt olarak sanki tek bir yönde imiş gibi kullanılıyor. Son kullanan sen olduğuniçin kelimeyi senden alıntı yaptım kusura bakma.

Ram mevzusunda hem fikiriz aşağı yukarı. Değinilmesini istediğim başka bir nokta; Soğutucular...

Ekran kartı, ram, ,işlemci gibi bileşenlerin, Clock cycle, voltaj gibi değerleri ile oynayarak bir nebze de olsa fazla verim alabiliyoruz.

Dün OCZ nin Vendetta (9 cm fan) ve Vendetta 2 (12 cm fan) isimli CPU soğutucularına baktım. Ve Vendetta 2 yi gözüm tuttu açıkcası.

Stok fan ve plakarla standart kullanım değerlerinde fazla ahım şahım fark yaratmasa da, aşırı yükte soğutması oldukça iyi ayrıyetten minimum ve maksimum fan işleyişinde gürültü seviyeside sabit ve düşük.

Birazda onlardan konuşalım.

Beatmaster

Windows XP MultiCore Hotfix

http://forum.donanimhaber.com/m_1907789 ... ey_/tm.htm

Burda tartışılmış. Ama her zaman ki gibi oyuna yönelik :lol:

Zorunlu değil de artık nerdeyse tüm donanım / yazılım SP2'yi şart koşuyor. Adam mecbur kalıyor SP2 yüklemeye.

Peki microsoft hala xp üzerine çalışıyor sanırım. Yani yazılım satışları falan devam ediyor, bunun sebebi stok mu yoksa hala üretim varmı?

Windows XP'ye destek 2012 yılına kadar devam edecek. (Güncellemeler, driver vs. anlamında) O zaman geldiğinde de zaten Windows 7 yaygın olarak kullanılıyor olacaktır. Büyük ihtimalle kısa bir süre sonrasında da Vista'dan desteklerini çekeceklerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri