[Eski] quad core

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevaplar için teşekkürler.

Akşamdan beri biraz net'te araştırıyorum da, DAWcı arkadaşlar İ7 lerden bahsediyor. Sanırım artık bunları yeni nesil olarak sistemlerde göreceğiz. İ7 tecrubesi olan arkadaşlar var ise bilgi ve yorum rica olunur.

Teşekkurler,

Bulent

Ben de yazayım tekrar, destekleyici olsun. P4 3.2 kullanıyordum, Q6600'e geçtim. Bu kadar mantıklı birşey yaptığımı hatırlamıyorum. İnanılmaz bir fark var. Düşündüğümden çok çok performanslı.

i7ler şu an gereksiz pahalı bence. Zaten yakın zamanda Core2Duoların ömrü bitecek ve i7lerin fiyatlar düşecek, yeni nesil işlemciler piyasaya sürülecek. O yüzden şu an i7ye vereceğim parayı Q6600 gibi bir işlemciye yatırmayı tercih ederim.

Q6600 yerine Q9500 hedeflenmesinde fayda var ;)

Q6600 1066 mhz
Q9500 1333 mhz

Ben Q6600 den 9500 e geçince performans farkına çok şaşırmıştım... ciddi bir fark var... ;)

Bence 1333Fsb olmasından ziyade, 12Mb (6x2) L2 Cache 9500'e geçmek için en önemli sebep. Bahsettiğimiz performansların çoğu bununla yakından alakalı. Belki yadırgayanlar olabilir ama sadece bu yüzden i7 yerine Q9550 tercih ettim.

Erdogan' Alıntı:
Ben Q9650 almayi düsünüyorum.
Quad 2 Core serisinin en güclüsü bumudur?
Verdigim paraya degermi?

Evet, Quad serisinin en güçlü modeli, 3.0 Ghz.
Kesinlikle tavsiye ederim, yalnız lütfen iyi bir anakart alın, benim başta yapttığım hatayı yapmayın, MSI falan almak gibi... Ben yeni ASUS P5Q aldım, kesinlikle bu iş için yaratılmış.

Çok memnunum.1.8 amd3000 işlemcim ve 1 gb ddr1 ram le yıllarca kayıtlarımızı sürdürdük:)Birden 4 çekirdek 4 gb ram e geçince uçtuğumu hissediyroum :D
Bu arada yeni öğrendim hiç bakmamıştım bendeki q9550 olanmış bi düşüğü sanıyordum mutlu oldum :D

Sevgili Levent,
Senin kartda güzel,ama benim kart senin karti döver:)
Saka yapiyorum.Zaten ikiside ayni aileden.Bir cok özellikleri ayni zaten.
Test sonuclarina baktigimda Maximus II daha agir basti.
E-Bay'den aldigim halde 153€ ödedim.
Bugünkü oyunlari en verimli sekilde oynamak icin gerekli kart özellikleri,40 kanal bir Cubase projesi icin gerekli özelliklerden daha geride degil.
Hizlilik,performans v.s........
Ikimizede hayirli olsun.
Q9650 ve yaninada 16GB(4x4Gb OCZ Reaper Ram),3x 1,5TB Seagate harddisk,XP Pro 64bit tamamdir sistem:)

Merakımdan soruyorum burda aydınlatırsak çok daha iyi olur ilerde sistem kurarkende ona göre kurarım gerekirse.

XP 64 bit için kullandığımız programlarmı uyum sağlamalı yoksa donanımdamı?

XP64 için kullandığınız cihazların (ses kartı, ekran kartı, anakart v.b.) 64bit sürücüleri olması şart. Programların 32bit'i de 64bit'i de çalışıyor.

Gerçi XP64'ten pek memnun değil kimse. Vista x64 ya da Windows7 x64 tercih etmek lazım.

Kullanılan yazılımlar 64bit olmadıktan sonra işletim sistemini 64bit kullanmanın hiçbir mantığı yok.

3GB üzeri ram diyeceksiniz ama buna ne kadar ihtiyacınız var? 64bit platformda yaşayacağınız sorunlar (öncelikle donanım, sonra yazılım) ve alacağınız destek (XP için konuşuyorum) sizin ram açığınızı telafi ediyor mu, bunu değerlendirirsiniz.

Şöyle de bir şey var. Aradaki performans farkı 32bitx2=64 şeklinde açıklanacak birşey değil. Hatta gözlemleyeceğiniz bir fark olmayacaktır bile. Sadece daha fazla ram kullanabileceksiniz.

16GB fantazisi olan arkadaşlar ne yapacaklar cidden merak ediyorum bu arada. :D

Bu 16GB fantazisi lafi benim icin kullanilmis:)
Fazla mal göz cikarmaz:)
Anakartim ve yazilimim 64 bit destekliyor.Hardware'lerde uyumlu.
Profesyonel müzik üretimi yapacagim.Bence sorun yok.
Bu donanimin maliyetide neticede atla,deve degil.

Biraz önce interneti bayagi bir arastirdim.
Vista 64 Ultimative,XP Pro 64 den daha saglikliymis.
Herhalde Vista'ya yönelecegim.
Cubase ve Vista kullanan varmi?

Erdogan' Alıntı:
Sevgili Levent,
Senin kartda güzel,ama benim kart senin karti döver:)
Saka yapiyorum.Zaten ikiside ayni aileden.Bir cok özellikleri ayni zaten.
Test sonuclarina baktigimda Maximus II daha agir basti.
E-Bay'den aldigim halde 153€ ödedim.
Bugünkü oyunlari en verimli sekilde oynamak icin gerekli kart özellikleri,40 kanal bir Cubase projesi icin gerekli özelliklerden daha geride degil.
Hizlilik,performans v.s........
Ikimizede hayirli olsun.
Q9650 ve yaninada 16GB(4x4Gb OCZ Reaper Ram),3x 1,5TB Seagate harddisk,XP Pro 64bit tamamdir sistem:)

Kesinlikle haklısın ama 64 bit XP için yokum. Zaten yeterince derdim var. Bundan sonrası artık mac. :)

Levent,
Maca cikacagimda,sistemde karar kilamadim:)
Her kafadan bir ses cikiyor.
64,32......
Birisi lütfen müzik prodüksüyonu icin(PC'de sadece Sequencer ve Vst,vsti,plug-in'ler bulunacak) en saglikli hardware,software kombinasyonu hangisidir.aciklayiversin.
Mümkünse bilimsel yoldan izah etsin.
"Bana göre iyi" demek beni tatmin etmiyor.Nedenlerini teknik yoldan izah ederseniz sevinirim.
Simdiden tesekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri