[Eski] quad core

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erdogan' Alıntı:
Biraz önce interneti bayagi bir arastirdim.
Vista 64 Ultimative,XP Pro 64 den daha saglikliymis.
Herhalde Vista'ya yönelecegim.
Cubase ve Vista kullanan varmi?

vista 64 bit kurdum vistayı yapanada 64 bitede baya sövdüm:)

her programı bulamıyorsun zorlanıyorsun.ee alışmışın xp ye gerçekten saçmalıyor insan.

ayrıca bazı vstler 64 bit uyumlu değil mesela waves diamond bundle .insan ister istemez küfür ediyor.

xp kurdum tekrardan ram 4 gb ama 3:25 görüyor xp ama farketmiyor benim için yetiyor yani.

unutmadan vista 1 gb ram yiyor hiç birşey yapmadan bile ama 64 bit vista evet gerçekten hızlı ama 64 bit sorun şu aralar

.windows 7 çıksında birazda yaygınlaşsın bütün sorunalr giderilecek inşallah beklemedeyim :)

Sleepless' Alıntı:
Kullanılan yazılımlar 64bit olmadıktan sonra işletim sistemini 64bit kullanmanın hiçbir mantığı yok.

3GB üzeri ram diyeceksiniz ama buna ne kadar ihtiyacınız var? 64bit platformda yaşayacağınız sorunlar (öncelikle donanım, sonra yazılım) ve alacağınız destek (XP için konuşuyorum) sizin ram açığınızı telafi ediyor mu, bunu değerlendirirsiniz.

Şöyle de bir şey var. Aradaki performans farkı 32bitx2=64 şeklinde açıklanacak birşey değil. Hatta gözlemleyeceğiniz bir fark olmayacaktır bile. Sadece daha fazla ram kullanabileceksiniz.

16GB fantazisi olan arkadaşlar ne yapacaklar cidden merak ediyorum bu arada. :D

30 bin tane vst açıp bir yandan 3 tane msn aynı anda açıp ardından crysis oynamak isteyenler olabilir kayıt yaparken hehe :lol:

Erdoğan, Vista ile Cubase kullanıyorum fakat Windows'um 32 bit. 3GB ram ile zaten tonlarca sampler, vsti falan açabiliyorum. 16gb çok bana. :p

Erdoğan,

Cubase için linkteki sayfayı bir inceleyiver. İşlemci, ram, chipset ve işletim sistemi. Steinberg şu anda cubase serisi için XP64 de resmi destek yok diyor.

Levent

e-this' Alıntı:

her programı bulamıyorsun zorlanıyorsun.ee alışmışın xp ye gerçekten saçmalıyor insan.

64 bit işletim sistemleri 32 bit programları da çalıştırıyor, her programı bulmaya gerek yok.

Ocak'tan beri 64 bitlik Windows 7 kullanıyorum, şimdiye kadar kullandığım en sorunsuz işletim sistemi. Kesinlikle öneririm. 32 bitlik Reaper canavar gibi çalışıyor.

Irmak' Alıntı:
e-this' Alıntı:

64 bit işletim sistemleri 32 bit programları da çalıştırıyor, her programı bulmaya gerek yok.

Ocak'tan beri 64 bitlik Windows 7 kullanıyorum, şimdiye kadar kullandığım en sorunsuz işletim sistemi. Kesinlikle öneririm. 32 bitlik Reaper canavar gibi çalışıyor.

windows 7 candır ozaman belkide :)

64 bit vista kurdum birsürü şey çalışmadı buldum 64 bit uyumlu olanlarını ama kayıt vst gibi birçok şeyi açamadım kullandığım

Arkadaşlar, bu işlemciyle ilgili aşırı ısınma sorunu yaşayan var mı ? 1 yıl kadar cooler master fanla 3.40 mhz'de çalıştırmıştım ve sıcaklık ortalama 45-55 arası seyrediyordu. Ancak şimdi, genel kasa temizliği, macun yenileme v.s yapmış ve işlemciyi normal değerlerine çekmiş olmama rağmen 65 derecenin altına düşüremiyorum işlemci sıcaklığını ki daha yukarıda da olabilir çünkü, atıyorum, bir diskten diğerine bir dosya aktarırken bir mozilla açmakta bile zorlanıyor, bekliyor v.s.

Bilgisi, önerisi olup paylaşacaklara şimdiden teşekkürler.

ilterocktive' Alıntı:
split, cpu fanını ters yönde takmış olabilir misin?

Fan doğru maalesef, ilgisi var mıdır bilmiyorum ama internette gezinirken aynı sorunu yaşayan birine, makineyi yatır böylelikle fan oturmamışsa sıcaklık düşecektir, gibi birşeyler söylenmiş. Fanın oturduğunu bilmeme rağmen denedim, şimdi 58-60 arası geziniyor ki yine çok yüksek.

Cpu stress test yaptım Everestle 10 dakika kadar 70-75 derece arasında gezindi. (kasa yatıkken)

Daha önce dediğim gibi, asıl garip gelen şu an normal saatinde 2.40'la çalışıyor ona rağmen sıcaklık böyle.

3'ün üstüne çıktığımda zaten ya mavi ekran veriyor sistem yüklenirken ya da resetliyor. Nasıl çözücem bilemiyorum.

Macunu sürerken gereğinden fazla veya az sürmüş olabilirsiniz. İki durumda da anormal değerler ile karşılaşmak mümkün.

Ozan' Alıntı:
Macunu sürerken gereğinden fazla veya az sürmüş olabilirsiniz. İki durumda da anormal değerler ile karşılaşmak mümkün.

Yok, maalesef macunda çok ince ama üstünü tamamen kapatacak şekilde çekildi. Zaten sıcaklık macunu yenileme öncesinde de vardı.

split' Alıntı:
...Fanın oturduğunu bilmeme rağmen denedim, şimdi 58-60 arası geziniyor ki yine çok yüksek...
Biliyorum, bu istediğin tipte bir yanıt olmayacak ama...

60 derece santigrat, işlemciler için gayet normal bir sıcaklık, bildiğim kadarıyla.
Yani "çok yüksek" değil, "yüksek" bile değil.

"Kasa içi sıcaklık"sa bu 60 derece, o zaman işler değişir.
Bildiğim kadarıyla standart anakartların boğulma noktası, kasa içi sıcaklığın 70-75 dereceyi geçmesi durumunda aşılıyor.

İşlemciler çoğunlukla uzun süreler boyunca 90 dereceye dayanıklı olmak üzere üretiliyor. Zaten belirli bir sıcaklık eşiği geçilirse, işlemci kendiliğinden kapatır kendini.
Ki, senin durumunda, 90-95 dereceye bile 30 derece var daha... Üstelik yaz aylarındayız.

Su an en kaliteli anakart ve islemci hangisi? Maddi olarak problemi olmayan birisi için mesela; en yuksek performansli Muzik Produksiyon bilgisayari icin 'son nokta' denilebilecek PC kombinasyonu hangisi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri