Merhaba.Konuya ilişkin mesajları okudum bazı konuları dile getirmek istiyorum yanlış anlaşılmayacağını umarak.(siz dahil herkesin bildiği ama belkide yararı olmayacağını düşündüğü konular)
Asio şişmesi çok bariz olarak donanımsal sorun gibi gözüküyor..Ve daha önceden olmadığı halde son zamanlarda problemin arttığı şeklinde bir durum algıladım.Maalesef PC lerde yapılan her işlem registerde bir kirliliğe yol açıyor.Bu kirlilik çok artınca PC nin performansı düşüyor.Bunun çözümü Disk Birleştirme işlemi yapmak,ki kurulumdan sonra uzunca bir zaman dilimi geçmişse bu saatler hatta gün bazında bir süreci kapsayabilir çok sinir bir eylemdir

.Register Cleaner programlarıda bir yere kadar etkili.Bunun yerine Pc ye format atmak çok daha kesin bir yöntemdir.Mesela Disk Birleştirmeye göre format daha az zahmetlidir ama format sonrası heleki DAW programlarının plug-in'lerini kurmak da külfetlidir.Buna kullanıcı karar vermeli.
İşlemci fanından Power Supply fanına kadar tüm fanların işlevselliğinde zayıflama olması performansı etkileyecektir.
Ekran kartı deyip geçmeyin eğer yüksek bir ekran kartınız yoksa size projede lazım olan Ram dan yiyecektir ihtiyaç duyduğu kısmı.
32 bit işletim sistemlerinde Ram mesela 4 gb ise
en fazla 2,75 civarı kullanılabiliyor.Ona göre gerisini hesaplayın.
Birde,niçin Xp ve 32 bit?..Win7 ye geçmeyi düşünmez misiniz?64 bit kurdum gayet sorunsuz kullanıyorum sadece Real Guitar çalışmıyor kesin bir çözümü vardır uğraşmadım açıkcası..
Selamlar...