[Eski] ram lazımmı bana????96000hz de asio şişiyor???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:)) teşekkürler,yinede denemeye değer,hali hazırda malzeme var elimde bugün denerim,sonuçları yazarım,geçenlerde hatta camların izolasyonuyla ilgili bir başlıkta açmıştım,kalın perde önerisinden başka öneri gelmemişti.

Hatta yine bu forumda oda içinde kayıt odası üretenleri,imal edenleri yapanlarıda görmüştüm,hatta sahibinden.com gibi sitelerde o kayıt odalarını satanlar bile vardı.prefabrik falan.Kusursuz ses için,akustik ve yalıtım gerçekten hassas bir konu ama kabul etmeliyim.

stable24' Alıntı:
Açıklarsak mesela akustik enstruman kayıtlarındaki odamdaki en baba sorunlardan biri sessiz atmosfer konusu,evim bulvar üzerinde olduğu için ister istemez odamda -50db lere varan ve baya yüksek sayılabilicek oranda bir gürültülü atmosfer var,mesela bunun gibi istenmeyen sesleri yoketmek için kayıtlarımda expander,gate,denoiser gibi öğegelere çok yüklendiğimi bu yüzdende biraz track başına asioya binen yüklerimin arttığını keşfettim.

Kanallari solo dinleyerek miks yapma. Miks icinde muhtesem gelen bir gitar solodayken berbat gelebilir.

stable24' Alıntı:
Denedim o kutu izolasyonunu ve hiçbir işe yaramadı :mrgreen:

Lol bu sayede bende sizden birşeyler öğrenmiş oldum :mrgreen:

aslında kutuyu bozmadıysanız forum için güzel olur fotoğraf ve ses dosyalarıyla en azından yansıma amaçlı bir işe yararmı belki fikir verir üyelere çok var çünkü webde bunu öneren ingilizce (bireysel) kaynaklar :)

Ses yalıtımında (elbette yansıma değil) pvc'nin işe yaradığını biliyorum ama onunda 2 cam arasında gaz olanları asıl etkili, en ucuzlarda bu gaz olmuyor sanırım ama pvc diye pazarlıyorlar. PVC yaptırmak eskisine göre çok ucuzladı diye biliyorum eğer eviniz müsaitse araştırmanızı önerebilirim.

Birde tabii ne kadar ciddi olduğunuzlada alakalı ama bostalı-karşıyaka'nın cadde üzeri olmayan (ticari değeri olmayan) yerlerinde kirası uygun yerler bulunabilir...

Tüh keşke burda paylaşsaydım ses örneklerini ama kutudan sonuç alamayınca kaldırıp attım bende,şöle söliyim,zaten mikrofon takılı olarak 10 üzerinde 7 kademe bir gain ayarında sadece preampımın ürettiği wihte noise zaten-68desibel,kutuyla birlikte yine-68-67lerde falandı.Ama evimin bulvara bakan değilde,10 metre arkadaki ardiye olarak kullandığım ve bulvardan uzak olan sokak gürültüsünü almayan ve ardiyenin kısmen eski kullanmadığım eşyalarla dolu olduğu bir kapalı alanda abartısız -10DB daha düşük gürültü yakaladığımı farkettim yani-78dblerde bir gürültü seviyesi yakaladım,buda bana bir kez daha yalıtımlı ve izalosyonlu bir akustik ortamda çalışmanın kayda ne kadar büyük etkisi olduğunu ıspatladı,ticari kullandığım bir stüdyo olmadığı için bahse konu ev,evi değiştirmedim,home stüdyo amaçlı kullanıyorum odamın brisini,ciddi kayıt alacağımız zaman zaten bir prova-kayıt stüdyosuna gidip orada çalışıyorduk.

Ama müzisyen olupta,kiralık yada satılık ev düşünenler varsa aman diyim abilerim,kardeşlerim :) girne bulvarından ev almayın,burda çok gürültü var..bahsettiğiniz o çift camlarla ilgili araştırmamla ilgili yine bir başlığım vardı.O camlar zaten palavra abi,içindeki havanın vakumla çekilmiş olması gerekirdi,yada sizin bahsettiğin türdeki gazla olabilir,ama bizimkiler ve çoğu cam bildiğiniz 2 tane camı alıp arasına 1cm profil döşeyip eh işte cammı cam mantığı satılıyor.O prova stüdyolarında gördüğümüz gerçek ses geçirmez camla zerre alakası yok yani.Zor iş yaaa,ses izolasyonunu profesyonel uygulamak.

Çok bilgim yok bu konuda ama ''sanal ram'' diye bi olay var bi deneseniz öylebi imkan varsa bizde bilgilensek nekadar farkediyor.Olay şöyle sıradan bi flash bellek,harici disk,hafıza kartı vs.. gibi ürünleri pc'de takılı bırakıp windows'ta kendi belirlediğiniz oranda Mb. cinsinden Ram olarak gösteriyorsunuz.Windows bu donanımlardan belirtiğiniz oranda kendine Ram olarak kullanıyor.Genelde oyun oynayanların başvurduğu bi yöntem.
(Siz windows resmini koyunca aklıma geldi bu fikir.)

kolay yöntemmiş ama flash belleğim yok.External 1terrabit diskim var ama.Deneyebilirim detaylı bilgiye ulaşabilirsem.

stable24' Alıntı:
Ama müzisyen olupta,kiralık yada satılık ev düşünenler varsa aman diyim abilerim,kardeşlerim :) girne bulvarından ev almayın,burda çok gürültü var..bahsettiğiniz o çift camlarla ilgili araştırmamla ilgili yine bir başlığım vardı.O camlar zaten palavra abi,içindeki havanın vakumla çekilmiş olması gerekirdi,yada sizin bahsettiğin türdeki gazla olabilir,ama bizimkiler ve çoğu cam bildiğiniz 2 tane camı alıp arasına 1cm profil döşeyip eh işte cammı cam mantığı satılıyor.O prova stüdyolarında gördüğümüz gerçek ses geçirmez camla zerre alakası yok yani.Zor iş yaaa,ses izolasyonunu profesyonel uygulamak.

Sağlık olsun, İstanbul'da öğrenci evimi hatırladım sessiz sayılırdı ama minareye bakıyordu...hiç anlatmıyım her ezanda aklımdan neler geçti :mrgreen:

Sanal ram olayı yanlız bildiğim kadarı ile windows'un yeni sürümünde var (ve onlarda çok ram kullanır), bende araştırmadım ama aklımda birde hani flash dediğimiz ucuz birşey ama yükleme hızı açısından kabus olurmu...araştırmak lazım...

Yükleme hızından kastınız nedir bilemedim ama windows açıldıktan sonra kasaya takıp bilgisayar görünce müzik yazılımını açmak sorunsuz olur gibi duruyor sanki mantık olarak?

Evet vista ve win7 de baya etkili olduğunu söyleyen kişiler gördüm forumlarda.Bende harici harddisk var ama taşınabilir değil ondan deniyemiyorum bu uygulamayı.Aksilik gibi flash bellek kardeşimle beraber başka ilde,telefonumun hafıza kartıda bozulmuştu kullanmıyorum :D

bu arada bendeki sorunu size bir camrecorder programı ile kaydettim sunmak isterim,ses kartım firewire olduğu için windows görmüyor varsayılan kaydetme aygıtı olarak o yüzden program ile birlikte mikrofonla konuştuklarım kayda girmemiş ama yinede olay anlaşılıyor,ayrıca kayıtlar ölesine 1 looptur maksat dawı kullanmak playback yaptırmak.

Bende ekstra bişey sormak istiyorum size Latency konusunda okadar düşük latency'i nasıl elde ediyorsunuz.? Yada Max. olarak kaç olmalıdır sizce ?? Bende bi firewire ses kartı kullanıcısıyım.

buffer size 2048 sample rate 96khz olunca bende 21.3ms. Ses kartı Twin impact.
'' '' 512 sample rate 48khz olunca bende 10.7ms. '' '' '' ''

yani sözde ''0'' latency özellikli görünen bi kartta ben kaç kullanırsam mantıklı.

Sıfır latency olmaz,çok çok çok extreme düzeyde makinelerde belki olur,2048 bufferda kayıt alınmaz miks yapılır,sen ses kaydederken onu 300e kadar düşür,miks yaparken tekrar yükseltirsin,ben yamaha i88x ile 96bufferda 96000hzde 1 MS latency yakalayabiliyorum ama bunun sadece ses kaydetmede faydası var başka bi işe yaramaz miks yaparken bende 2048lere kadar yükseltiyorum,hatta şuanda tartıştığımız,konuda bu 2048deyken bile asioyu dindiremiyorum.

Şu mantıkla gitmelisin her zaman audio ve midi record alıcağın zaman minimum latency oranlarına kadar düş,miks yapacağın zaman o zaman buffer size oranını yükseltebildiğin kadar yükselt,doğru kullanım budur.Keşke ultra güçlü ses kartlarımız olsada ne mikste ne recordda,latency gibi bi derdimiz düşüneceğimiz bir husus oluşmasa ne güzel olur.

Anlattığınız yöntemi anladım fakat şöyle bi sorun var.Vokal kayıt alırken kayıt için Latency'i düşük tuttuğum zaman,kulaklıktan müziği dinlerken busefer bilgisayardan çalan müzik'te çatlamalar oluşuyor yada bpm farkediyor parça yavaşlıyor,hızlanıyor vs...
Zaten bilgisayardan kayıtlı müziği yürütürken khz olarak kaç kaydedilmişse otomatik olarak ses kartı sistemi o khz'a çekiyor, bundan dolayı beat kulaklıktan vokal'e çalarken,vokal kaydı için khz'de oynama yapamıyorum.Ses kartı veya program izin vermiyor.Bu sebepten yaptığım beat müziği 96000 yaptığımda,müziği dinleyerek vokal kayıt alma şansım ortadan otomatik olarak kalkıyor.Nerde yanlış yapıyorum?
(İnş.sorunumu anlatabildim)

Yeni sıfır bir projeye başlarken ortalama 512bufferla başlamak yeterli olacaktır.Mikste 2048e kadar çıkarırsınız sonradan.Ayrıca ses kartınızın arayüz yazılımında veya buffer ayarlarında otomatik kombinasyon falan yaptıran bir seçenek varsa onu OFF pozisyonuna getiriniz.

Merhaba.Konuya ilişkin mesajları okudum bazı konuları dile getirmek istiyorum yanlış anlaşılmayacağını umarak.(siz dahil herkesin bildiği ama belkide yararı olmayacağını düşündüğü konular)

Asio şişmesi çok bariz olarak donanımsal sorun gibi gözüküyor..Ve daha önceden olmadığı halde son zamanlarda problemin arttığı şeklinde bir durum algıladım.Maalesef PC lerde yapılan her işlem registerde bir kirliliğe yol açıyor.Bu kirlilik çok artınca PC nin performansı düşüyor.Bunun çözümü Disk Birleştirme işlemi yapmak,ki kurulumdan sonra uzunca bir zaman dilimi geçmişse bu saatler hatta gün bazında bir süreci kapsayabilir çok sinir bir eylemdir :).Register Cleaner programlarıda bir yere kadar etkili.Bunun yerine Pc ye format atmak çok daha kesin bir yöntemdir.Mesela Disk Birleştirmeye göre format daha az zahmetlidir ama format sonrası heleki DAW programlarının plug-in'lerini kurmak da külfetlidir.Buna kullanıcı karar vermeli.

İşlemci fanından Power Supply fanına kadar tüm fanların işlevselliğinde zayıflama olması performansı etkileyecektir.

Ekran kartı deyip geçmeyin eğer yüksek bir ekran kartınız yoksa size projede lazım olan Ram dan yiyecektir ihtiyaç duyduğu kısmı.

32 bit işletim sistemlerinde Ram mesela 4 gb ise en fazla 2,75 civarı kullanılabiliyor.Ona göre gerisini hesaplayın.

Birde,niçin Xp ve 32 bit?..Win7 ye geçmeyi düşünmez misiniz?64 bit kurdum gayet sorunsuz kullanıyorum sadece Real Guitar çalışmıyor kesin bir çözümü vardır uğraşmadım açıkcası..

Selamlar...

DreamSongs' Alıntı:
Merhaba.Konuya ilişkin mesajları okudum bazı konuları dile getirmek istiyorum yanlış anlaşılmayacağını umarak.(siz dahil herkesin bildiği ama belkide yararı olmayacağını düşündüğü konular)

Asio şişmesi çok bariz olarak donanımsal sorun gibi gözüküyor..Ve daha önceden olmadığı halde son zamanlarda problemin arttığı şeklinde bir durum algıladım.Maalesef PC lerde yapılan her işlem registerde bir kirliliğe yol açıyor.Bu kirlilik çok artınca PC nin performansı düşüyor.Bunun çözümü Disk Birleştirme işlemi yapmak,ki kurulumdan sonra uzunca bir zaman dilimi geçmişse bu saatler hatta gün bazında bir süreci kapsayabilir çok sinir bir eylemdir :).Register Cleaner programlarıda bir yere kadar etkili.Bunun yerine Pc ye format atmak çok daha kesin bir yöntemdir.Mesela Disk Birleştirmeye göre format daha az zahmetlidir ama format sonrası heleki DAW programlarının plug-in'lerini kurmak da külfetlidir.Buna kullanıcı karar vermeli.

İşlemci fanından Power Supply fanına kadar tüm fanların işlevselliğinde zayıflama olması performansı etkileyecektir.

Ekran kartı deyip geçmeyin eğer yüksek bir ekran kartınız yoksa size projede lazım olan Ram dan yiyecektir ihtiyaç duyduğu kısmı.

32 bit işletim sistemlerinde Ram mesela 4 gb ise en fazla 2,75 civarı kullanılabiliyor.Ona göre gerisini hesaplayın.

Birde,niçin Xp ve 32 bit?..Win7 ye geçmeyi düşünmez misiniz?64 bit kurdum gayet sorunsuz kullanıyorum sadece Real Guitar çalışmıyor kesin bir çözümü vardır uğraşmadım açıkcası..

Selamlar...
Sevgili dream songs çok farklı bir açıdan olaya yaklaşmışsınız ve mantıklıda buluyorum,evet saydığınız sebeplerdende yapabilir,Heleki benim pcde bu durum çok mantıklı gözüküyor neden? ben bilgisayarıma abartısız 4-5 yıldır format atmadım. :mrgreen:

Atamadım mevcut pluginlerimi ve programlarımı kurmak çoook zor geliyor yeniden.İkincisi şuan kullandığım ses kartım yamaha i88x bu kart 2002-2003 model eski bir karttır,ve win7 desteği yok driverıda yok sadece MAC ve win32bit XP de çalışıyor.Zaman zaman bu sebeplerden dolayı satma fikri kafama giriyor aslında ama bu seferde yerine ne koyacağım konusu yüzünden cesaret edemiyorum,Zira akustik enstruman kayıtları çok alıyorum bu sebeple mikrofon preampı çok önem arz ediyor benim için,i88xin preamplarıda fena değil bu bağlamda.

Win 7 ye geçsem zaten ilk yapıcağım iş direk cubasei bırakıp gidip compelden 1 tane PRO tools 9 alıcam.Çünkü benim dawı kullanma amacım daha çok ses yani audio editleme ve işleme yönünde,bu işide en iyi pro tools işliyor.Cubase aslında daha ziyade midi destekli bir daw.Ee haliyle şuanki ses kartımın WİN 7 desteğide olmadığı için win 7yede geçemiyorum.Yeni ses kartı alma konusu doğacak başıma.

Bazı sorunlardan dolayı WİN7yide pek sevmem aslında.Ama pro tools9 için bence değer win7 düşünmek.Disk birleştirmeyi deniyeceğim.Çok teşekkürler önerilerinzi için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri