[Eski] Restoran Bar için Sahne ve Genel Müzik Tesisatı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Evet.

Mantık o. Ancak bu sistem "full range" degil "bi-amp" sistem dir ayrı ayrı besleme olayı.

Full range düz. Powerdan cıkanı tek giriyosun kendi içinde kendi pasif cross over ı ayırıyor.

Şimdi passive sistem kulandıgın zaman (bassları hesaba katmadan sadece ustleri düşünürsek) 2 way mesela cross over ın mid ve tizlerini mid ve tiz amfilerine girersin ve sadece o amfi katları ilgili driverları yani kabinin içindeki hoparlorleri besler.

(mid ve tiz amfisi diyorum amfilerin bi ozelliği yok bildigimiz power ampli sadece ayırt etmek için boyle konuşuyorum)

Senin kullandıgın aktif sistemde mixerden ya da eq dan cıkan normal sinyali aktif kabine girmen yeterli o kendi içerisinde ayırması gerekenleri ayıracak ve besleyecektir.

Eger vaktin var ise İstanbul'da isen birgun şirkette uygulamalı olarak gosteririm. :)

İstanbulda değilim fakat yolum düşerse bilgilenmeyi aydınlanmayı isterim bu konuda.Biraz daha kafamda yerli yerine oturdu sistemler ve yapılması gerekenler.Başka yardımcı olabilecek deneyimli arkadaşların fikirlerini de duymak isterim fakat sorucaklarım sanırım şimdilik bu kadar:)

Beatmaster ve Mesut Sarı aydınlatıcı yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.

KronikDeli' Alıntı:
Mixer konusunda Mackie nin daha deneyimli bir firma olduğu hakkında bilgiler işittim.16 Kanal bir mixere sanırım dışardan takılacak bir efekt prosesör alınmaz komple değiştirilir diye düşünüyorum.Bu 2 mixer için genel olarak beklediğim özellik eq ayarlarının hassas olması ve tonlamayı yumuşak bir ses tarzına göre yapabilmek.Behringer ubx serisinden sonra mixerlere biraz daha temkinli yaklaşıyorum.Dijitallikten ne kadar uzak olursa benim için o kadar iyi olur aslında bir yerde.Yönlendirmeleriniz doğru seçimi yapmamda etkili olacaktır.

harici effect yamahanın da bir özelliği ondada var ama EMX 5000/12 VEYA 5016 CF

Selamlar;

Geldim Messut:)

Bana en çok sorulan sorulardan biridir; abi ses sistemi alacağız, ne alsak??
1.000YTL bütçemiz var, Mercedes mi alsak BMW mi? Yeni çıkan Toureg de iyiymiş filan?..................

Birincisi, eğer bütçeniz sınırlı ise, zaten alternatifleriniz da sınırlıdır.

İkincisi, bu sistemi hangi amaç ile kullanacaksınız? 4 kişilik bir hatchback ile 12 kişi taşıyamazsınız...

Verilen örneklerde mesela Nexo Alpha serisi var. Tamam kullanışlı ve uygun bütçesi olan bir sistem ama anladığım kadarı ile sizin bütçeniz sınırlı, dolayısı ile bunu konuşmaya bile gerek yok ki?

Sizin için self-powered yani amplifikatörü dahil hoparlörler daha uygun, pasif hoparlör lerde Crossover ve ampli gerektireceği için bütçe yükseklecektir.

Marka konusunda RCF'in yeni TT serisini öneririm, mixer konusunda ise Yamaha'nın Mg serileri ile Mackie çok başarılı (fiyat/performans olarak) milyon dolarlık turne sistemlerinde bile keyboard mixeri olarak kullanılır..

Truss konusunda, sabit mekana uygulama yapılacak, bir demirciyle anlaşıp sahne ebatlarından bir-iki metre daha geniş bir şey yaptırmanı tavsiye ederim..
Özel aliminyum malzemeden avrupa şeylere ihtiyacın yok çünkü sen turne yapmayacaksın, işten işe bu malzeme sökülüp kurulmayacak..
böylece arta kalan para ile de güzel mikrofonlar, DI box filan alırsınız? :)

Saygılar, sevgiler..

Geri