[Eski] Sektörde çalışmak için ??

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

aliorhun

Yeni üye
Öncelikle herkese merhaba,

foruma yeni kayıt oldum ve yaptığınız işten dolayı size teşekkür etmek isterim.

Benim sorum siz sevgili abilerime şu olacak,

Öncelikle kendimi tanıtıyım

Adım Ali ORHUN
Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 3.sınıf öğrencisiyim.
20 yaşındayım.
istanbul da yaşıyorum
____

sizden bilgi almak istediğim konu ise küçüklüğümden beri ses ve ışık sistemlerine karşı dayılarım ve dedem üzerinden gelen bir merakım var. çoğu zaman içlerini açar bakarım bozuk aletlerin vs vs bu işin hikaye kısmı.
Forumu okuduktan sonra benimde içimde bu sahne sistemleri kuran şirketlerden birinden sıfırdan başlayıp(kasa taşımaktan), gele bileceğim yere kadar gelmek vede eğer yetenekli isem bu konular hakkında olan okullardan birinden diploma almak. sizden ricam bana nereleri önerirsiniz bu iş için nereden başlanmalı,
hangi şirketler daha uygundur. Bir şirkete girip oradan mı devam etmeli yoksa küçük küçük şirketlerden referans mı toplamalı.
bir diğer sorum ise sizce ışık üzerine mi gitmeli ses üzerine mi ? Deneyimleriniz neleri gösteriyor.

bana yardımcı olabilecek birilerini tanıyanlar var mı ? =)

Şimdiden çok Teşekkür Ederim

A

Eger ki tam zamanli calismayi goze aliyorsan buyuk firmalar ile sansini dene. Tam zamanli = 24 saat pestilin cikana kadar calis, 24 saat yat. Cidden yatman gerekir, yoksa toparlayamazsin. Bir yandan okulum da olacak, arada gider, part time calisirim diyorsan buyuk sirketleri kafandan sil. Cunku buyuk sirketlerde 'is oldukca cagirilirsin' mantigi yoktur, cunku her daim is vardir. Bos oturulmaz. Ama ufak bir firma bulursan, ayda 5-6 is yapan, onlar seni is oldukca ararlar, sen gider isi yaparsin(1-2 gun), sonra geri gelir okuluna devam edersin.
Cok agir bir istir. Kasa tasirim diye yaklasman guzel, ama bir cok kez o mantikla gelip, Turkiye'nin bir ucunda,"Abi ben bir sigara alip geliyorum" deyip de geri gelmeyen gorduk :)

sayın grego abim

Öncelikle teşekkür ediyorum,

senin forum da bulunan bir kaç yazını okudum anladığım kadarıyla sen daha evvel böyle bir şirkette çalışmışsın. senden acaba rica etsem okul dönemi süresince küçük çaplı firmaların adlarını yada varsa bir liste yada internet üzerinden nasıl ulaşabilirim söylersen sevinirim. Senin bu dediğinin ardından şöyle bir şey aklıma geldi okul suresince ufak bir şirkette çalıştıktan sonra yaz için başvursam büyük şirketlere girmem daha kolay olur mu ?.
Çalıştığım küçük şirket bana tecrübe katacak diye, iş yaşantımı kapatmasın.

Çok soru soruyorum ama çalışmaya başladıktan sonra keşke demek istemiyorum.

Şimdiden Teşekkürler.

A

ah keşke girebilsem ama nasıl olacak, ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum mesala küçük şirketler neler ? kimler bilen önerisi olan varmı ?

Sesçimisin ışıkçımısın diye soruyorlar ne diyim sonuç olarak :) hiç biri değilim : ) benim amacım girip öğrenmek zaten : (

Aklıma hoş bi rastlantı anımı getirdi. Öğrencilik yıllarımın ilk zamanlarında okuduğum ilin en tanınan ses sistemi firmasının sahibi ile gece 4te bi büfede sucuk ekmek yerken tanışmıştık :D O aralar tam da yeni başladığım zamanlar bu dijital işlere, adamlar yeni bir dijital mikser almışlar kullanabilen yok diye başka ilden tonla para verip eleman getirttiklerinden falan yakınmıştı. Ben de atlamıştım hemen :twisted: Tabi her zaman böyle şanslı rastlantılar insanın karşısına çıkmıyor..

grego' Alıntı:
Cok agir bir istir. Kasa tasirim diye yaklasman guzel, ama bir cok kez o mantikla gelip, Turkiye'nin bir ucunda,"Abi ben bir sigara alip geliyorum" deyip de geri gelmeyen gorduk :)

Hahahaha :D Bu adamlardan bıkkınlık geldi.Yalanları da hep aynıdır zaten :)

Herkes anlatmış işin nasıl birşey olduğunu.Çok meraklı isen bir gün bir firmanın çalışma sistemini gör,işin nasıl döndüğünü çıplak göz ile gör.Eğer yapıcam diyorsan bu işin teoriğini en sağlıklı şekilde almalısın ve bunun içinde kitaplardan falan araştır.Çünkü yüzlerce firma var ama onların arasından işini en sağlıklı yapan ve işini en iyi bilenler tüm firmaların 5'te 1'idir herhalde.İşi öğrenmek için herhangi firmaya giripte işi yanlış öğrenme sonra.Herneyse.Kitap olarak Ufuk Önen'in kitabı tavsiye edilir.

Yanlız şu var ; hiç bulaşma bu işe.Ne saatimiz var ne de başka birşey.Bir turneye çıkarsın evinin yolunu unutursun.Hele Turne işlerinin İstanbul'da örnekleri fazlasıyla mevcut.Okulunu bitirip işini yapman daha mantıklı olur.En azından gidip geldiğin saatin belli,tatilin var,sosyal yaşantın var :)

Şirket konusunda şanslısın bence ama biraz seçici ol.

Şöyle açıklamak gerekirse ; bu işlere eskiden fazlasıyla meraklı adam varmış ve firmalarda yetişiyormuş.Aramızdaki bir çok arkadaşımızda bu şekilde yetişmiştir.Şuanki zamanda ise işe merak yok.Herkez zoru gördüğü zaman işten kaçıyor.İşi yapacak adam azınlıkta.

Dikkat konusunda ise her firmaya güvenme.Yarın öbürgün maaşını alamazsın,alevra dalevra işlere kurban gitme :)

Sizin Verdiğiniz öneriler ışığında neredeyse tüm şirketlere başvurdum. Dediğim gibi işle ile ilgi bir bilgim olmadığından dolayı bütün alt yapıyı öğrene bileceğim bir şirkette şuanda çalışmaya başladım. umarım daha sonrası için güzel referans toplaya bilirim. Hepinize Teşekkür ediyorum şimdi artık örnek düzgün bir sesçi olmak için elimde bir defter ustalarımdan etrafımdaki abilerimin yaptıklarını not ediyorum. En basitinden kablo toplamayı giriş çıkışları öğrenmeye başladım : ) Hepinize Teşekkürler

Geri