[Eski] SELAM ARKADAŞLAR BEN STARAS'DA İŞE GİRMEK İSTİYORUM

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

smusicturkey

Yeni üye
SELAM ARKADAŞLAR BEN STARAS'DA İŞE GİRMEK İSTİYORUM.

BUGÜN DAHA YENİ ÜYE OLDUM SİTEYE SİZLERDEN BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM.GÜZEL SANATLAR LİSESİ MEZUNUYUM GRAFİK TASARIMCIYIM,SAHNE TASARIMIYLA KENDİ ÇAPIMDA İLGİLİYİM BİRAN ÖNCE İŞE GİRMEK İSTİYORUM VE EDİNDİĞİM BİLGİLER BU SES IŞIK TEKNİK SAHNE ANLAMINDA STARAS ÖNDE GİDİYOR.STARAS A YAKIN ARKADAŞLAR VAR SA BANA YARDIMCI OLABİLİRLERSE ÇOK İYİ OLUR.

BANA BU KONUDA ULAŞMAK İSTEYENLER:[email protected] dan ulaşabilirler veya bu başlığın altına yazabilirler...

teşekkür ederim gerçek ten kendimi kendimi göstermem için bu tür büyük firmalarda tecrübe edinmek istiyorum..gerçek bir yardım eden olursa sevinirim..

smusicturkey, foruma hoş geldin. Forum kurallarımıza bir göz atmanı, ve güzel Türkçemizin güzel kurallarını uygulamanı tavsiye ederim.
Sen kendini nasıl böyle bir iletişim tarzıyla pazarlamayı düşünüyorsun bilmiyorum. :roll:

Çok zor bi çıraklık yani kibarca amelelikle istediğin bölümün yanında çırak gibi başlarsın inşallah girebilirsin.

Grego ben "allenheath" in yorumuna yorum katmıycamda nasıl prensiplerden bahsediyo onuda bilmiyorum ama ben yoğun bi seslendirme şirketinde çalışıyorum en azından şöyle söyliyim hayatım resmen mahvoldu gözlerim kan çanağı gibi oldu dermanım kalmadı eve sabahtan sabaha gidip bi kaç saat uykuyla duruyorum üstüm pislikten kalksa bile duş yapmadan nerde uygun biyer bulursam duş almadan falan yatıyorum.

Arkadaşlar "off ne kadar zevkli bi iş" diyo havalı bi iş zannediyo tamam kimsenin kolay kolay giremeyeceği yerlere giriyosun falan ama bu RESMEN BİR AMELELİK ne kadar teknik adamda olsan bu Staras tada aynı Playback tede AltınÇizme dede Erzurumdaki herhangi bi şirkettede, kısacası heryerde aynı.

Staras geçen yaz Eskişehirde Sertab Erener konserine gelmişti sahneyi biz temin ettik ve bunu şöyle söyliyim adamlar resmen birbirine giriyo kullandığı terimler şunlar "KALK LEN KAÇ SAATTİR OTURUYON" "SENİN YAPACAĞIN İŞİN İÇİNE EDEYİM" tabi bu konuşmalar bazıları ve konser sonrası sabah 5 te gerçekleşiyo yani senin hangi şirkette ve nasıl şartlarda çalıştığını bilmiyorum ama en kıdemli adam bile çalışıyodu aralarında gerçekten zor ve gelecek garantisi pek olmayan bi iş bence. Ama iyi paralar kazanıp geleceğinide ihmal etmezsen süper tabiki.

Beatmaster,
Ben uzun sure Playback'te calistiktan sonra ayrildim.Ayrilma sebebim, genel olarak bu sektorde calisanlarin hicbir sekilde aile hayatina vakit ayiramamasi. Bu sadece A,B firmasi icin gecerli degil. Staras'tan tanistigim bir kac kisiden aldigim tek kotu duyum: Askerlik gibi olmasi. Yani yasinin, tecrubenin ne oldugunun bir onemi yok.(Kurucu ekipte) Onemli olan ne kadar senedir orada calistigin. Bir islerinde tesaduf eseri oradan gecerken konustugumuzda, 25 yasinda bir arkadas digerlerinin basinda seflik yapiyordu ve yaptigi tek is podyumun ustunde yatip telefonla geyik. Sef olma sebebi 17 yasindan beri Staras'ta calismasi.
Ama Staras'ta elemana verilen degeri hicbir firma vermiyor, o da ayri.

Turkiye'de bu isi adamakilli yapan firmalarin basinda Staras, CTI ve Altincizme gelir.Playback yeni yeni duzgun isler yapmaya basliyor. Adamlar her ise giderken, stage plot, lighting plot vs. hazirlanir, bir dosya dolusu plan proje ile giderler ise. En ufak iste bile bu sekilde davrandiklari icin, sanatcilarin menajerleri tarafindan devamli tercih ediliyorlar. Bu yapilan aslinda abarti birsey degil, olmasi gereken bir sey ama bir cok firma deyim yerindeyse Allah ne verdiyse gidiyor ve bir noktadan sonra "Yuru Ya Kulum" efekti ise yaramiyor ve cuvalliyorlar.

Evet Grego doğru diyosun gerçekten aile diye bi kavramın kalmıyo artık, evinde sabahtan kalkıp kahvaltını yapıp televizyon izlemek gezmenin özlemiyle yanıp tutuşuyosun yani biz buna kendi aramızda İNSAN olmayı özlüyoruz derdik :lol:

Özenilecek bi iş tamam ama bi ilişkin ve aile hayatının seni evde bekleyen birisi olmaması gerekli, yoksa :roll:

Geri