[Eski] Ses Kartı Sorunu (Creative X-Fi Elite Pro)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
turbulance_747

-Sitesinde Sistem gereksinimlerinde uymayacak bişey göremedim,
-Kartın işlemcisi arızalı olsa sanırım bazen durgun çalışmaz(?)
-Sadece ses dinleme için değil müzik üretme içinde üretildiği idda ediliyor ve EMU ile Creative akraba diye düşündüğümüzde bu kadar kötü kartı bu kadar pahalıda satacaklarını sanmam
-UPS ye gelince...Bu konuda bişey diyemiyorum çünkü Her bir kablonun Amperini ölçecek yeteneğim yok...Ama kartın elektrik baglantısını cıkarıp,Anakarttan yetindigiylede kullandıgımda patlama çatlama kesilme oldu bunuda diyim..

yinede teşekkürler Turbulance_747

Elixirs, bir yanlış anlamayı düzeltelim. X-Fi kötü bir kart değil. Creative insanları kazıklamaya çalışmıyor. Ama bu kartın üretim amacı bu değil. (99. baskı :D)

Surround ses, film, oyun gibi seçenekler düşünüldüğünde alınabilecek en iyi kartlardandır. İhtiyaçları doğru belirlemek lazım sadece.

SleepLess, Bende kötü demiyorum sadece mantık yürütmek için söyledim kazıklama olayını,Ama Senin söyledigin gibi ses,oyun,film seçeneklerindede durum aynı.Yani ben sadece dinleyici iken de sorun var buda 100. :roll:
Bu arada Eski kartımı taktım(Creative Value 5.1-24 bit) Sistemde sorun yok ama Ses kalitesi miktarı nerdeyse %60-70 azaldı sanki şimdi,üstelik ASIO desteğide kötü bunda latency de fazla ve midi klavye girişide yapılamayacak :oops:

Eger eski karta bir sorun yoksa,yani catlama ve patlama olusmuyorsa iki ihtimal kalıyor son olarak.
1. seskartı arızalı!
2.ses kartı saglam , besleme yani power yollunda bir (guc olarak) yetersizlik var.

Su ses kartını baska bir pc de denemeni tavsiye ediyorum ama (iyi bir konfigrasyon yapılmıs ve power guclu olan (350W-500W) arasında olsun )
eger sorun devam ediyorsa seskartında kesinlikle bir arıza var.

O kart bozuk ya da sisteminde/bilgisayarında çalışması gerektiği gibi çalışmıyor.
Biipliyor diyorsun, vınlıyor diyorsun, normal mi bu tip şeyler? Değil.
Servise göndermek ya da şikayet etmek en doğal hakkın. Susup oturma sakın.
Tabii kart hediye değilse, ve garanti kapsamındaysa hala.
Olur mu öyle: "beklesin, ne yapalım"?

GIRNATA' Alıntı:
-ilterocktive bey profil resminizi değiştirmişsiniz :shock: -
Tango için cinsiyetimi bile değiştiririm.

(Şaka tabii)

elixirs, ses kalitesinden daha önemli olarak, müzik üretimi iþlerinde aslolan sürücü desteðidir. Ses kartýnýn AD/DA çeviricileri diðer kartlardan (diyelim ki) iyi olsa dahi, uygun sürücü desteði olmadýðý zaman hiç bir iþine yaramaz. Farklý sistemlerde farklý sorunlarla boðuþur durursun.

Örneðin, ben bir mac kullanýyorum ve ses kartým senin ses kartýndan neredeyse yarý yarýya daha ucuz olan bir m-audio fasttrack pro. Geçen hafta Mac OS iþletim sistemine büyük bir güncelleme yayýnlandý, kurduktan sonra ses kartýnýn makinayý kilitlediðini farkettim. Hemen m-audio sitesine gittim ve 1 hafta içinde yeni bir sürücü güncellemesi yayýnlamýþ olduklarýný gördüm. Kurdum ve her þey düzeldi.

Bu gibi þirketler, ürünlerinin stüdyolarda, sahnelerde kulanýldýðýný bildikleri için ve dahasý hedef kitleleri bunlarý yapan kiþiler olduklarý için desteklerini bunlara yönelik veriyorlar. Baþýnýn daha fazla aðrýmasýný istemiyorsan, forumun müzik teknolojileri bölümündeki ses kartý baþlýðýný takip edip ihtiyaçlarýna yönelik giriþ seiyesi/orta seviye bir kart almaya bakmalýsýn.

Kolay gelsin.

Ne yapmalı bilemedim..Ses kartı arızalı olsa bazende düzgün çalışmaz,Sorun sürücüdense şayet;Bu kadar Büyük Creative şirketi bu kadar ahmak mı;Hiç Drivers güncellemesi yapmıyorlar?700 ytl civarı parayı çöpe mi attık nedir...Servislerinide bulamadım ki maille sorsam bişeyler.Tam şapa oturdum.Keşke M-Audio Audiophile alsaydım o da tercihlerimde idi.
Sorun Güç kaynaklıdır diye Kartın Dışarıdaki Modül eklentisi çıkartıp ve kartın kasa içindeki elektrik kablosunu çıkartıp;Sadece normal kartlar gibi Anakarttan çalışmasınıda sağladım:Ama yine aynı şeyler süregeldi.
Zorlayarak yeni kart alırım da bu kartıda kimseyede kakalayamam biliyorum,Bu kadar kötü biri olamam.Stabil olmayan bi kartı piyasaya sürüp satıyorlar ya yazıklar olsun ne diyim.
--Son Tahminim Bu kart 16 bit yada daha düşük sesi 24 yada 32 bite çıkartıp iyileştirme convert yaptığını idda ediyor(Crystallisizer features)Ses kalitesi gerçekten çok etkin di düzgün çalışırken dinlediğimde..Sanırım bu convert işlerinde birkaç hataları var ve sürücüyle falanda düzeltilecek bi durum gibi de görünmüyor bu olay.Her dinlenilen sesi "çeviri" yaparken galiba patlamalar çatlamalar,rüzgardan kopan fırtınalar duyuyorum..

Peki "Bazen" PC açılışında neden kartı göremiyordur tahminlerinizi yazar mısınız?

elixirs, bir şeyin arızalı-bozuk olması demek, tamamen çalışmaması demek değildir. Aynen yaşadığın sorun gibi git-gel durumları olabilir. Kartının garantisi var ise servise yollamamak için hala ne bekliyorsun bunu anlamadım. :D

Buyur sana iletişim bilgileri:

MultiMedya Bilgisayar Donanim
Yazilim Ticaret ve San Ltd Sti

(0212) 479-4646

elixirs, müzikle uğraşmaya devam edersen ileride sen de göreceksin ki, "benim dizüstümle iyi anlaşamadı bu alet" deyip aleti geri vermek bile mümkündür bazen. Abartıp aletin üstünde kahvaltı etmedikten sonra, herhangi bir anlayışlı satıcı bu tür iyilikleri yapar. Özellikle ciddi ve müşteri memnuniyetine önem veren firmalar.
Senin ses kartı kesinlikle olması gerektiği gibi çalışmıyor. Bazen çalışıp bazen çalışmaması da normal değil.

"Bu kadar büyük bilmemne firması" falan gibi muhabbetleri de uzatma artık. Bu tür donanımların hiçbirinde "Her bilgisayarla şakırt diye çalışır" gibi bir ibare yok ki, senin söylediğinin bir anlamı olsun. Çoğunda çalışır, seninkinde çalışmaz. Olur mu olur.
Hiç mi başına gelmedi bozulan ya da doğru çalışmayan bir alet, anlamıyorum yani... 3 aylık, karlanma yapmaması gereken bir buzdolabı karlanma yapmaya başlasa ne yaparsın? "Koskoca White Westinghouse!" deyip bodrumuna mı kaldırırsın?

Uzun yıllar önce arkadaşım Sound Blaster Live! almıştı, daha ilk çıktığında. Şu meşhur Emu10k1 chipsetli aletlerden. Arkadaşım bilgisayarında sorunsuz kullanırdı fakat biz yurttaki arkadaşlar olarak (binadaki 8-9 adam), hiç birimizin bilgisayarında çalıştırmayı başaramadık o kartı. Ya makina açılmıyordu, ya mavi ekran alıyorduk ya da çalar gibi yapıp resetliyordu makinaları.

Dediğim gibi bir çok farklı PC'de denedik fakat hiç birinde çalışmadı. Arkadaşın kendi bilgisayarı hariç. Böyle de garip bir hikayem var. (İlter "laptopumla anlaşamıyor" örneğini verimce aklıma geldi). :D

Olabilir yani böyle şeyler, normaldir.

450 $ ı veripte kullanamamak insanı gıcık ediyor;çünkü benim için büyük paraydı.Sürücüden yada uyumsuzluktan her nedendir bilinmez ama Creative ürünleri sürücü güncelleme bile yapmıyor! Ne diyim alan varsa ses kartıyla takas :) Çünkü bu Kart süper ses çıkarıcak olsada benim PC'de olmadı.Bütün kasayıda değiştiremem :(

3000 kez yazıldı, zevkle okudum hepsini de...Ben de yazayım:

Garanti, teknik servis falan...Yok mu?

Neden takas etmeye çalışıyorsun?

HAHAH

3000 kez olduğundan emin misin Yiğit? Ben daha karmaşık bir sayı olduğunu tahmin ediyorum. Sanki biraz da sazan durumuna düştük gibi. Hepimiz.

:lol:

Öyle abi.

Hatta şimdi de arkadaşın bize kızacağı anı bekliyorum.

"Ciddi birşey soruyoruz burada! Koskoca muziktek.net hiç yakışmıyor 3000 falan! "

:D

Genelde böyle oluyor...
:)

ilter

Sazan durumuna neden düşesin ki?Sizden sorunu çözebilmek için yardım istedim dediklerinizide uyguladım ama sonuç değişmedi.

firestorm

Sana neden kızayım ki?Bana yardımcı olmaya çalıştın başından beri.Teknik servis diyorsun ama Ben Eskişehirde yaşıyorum ve iletişime geçtiğimde bu koca kutuyu kargo ile yolla falan;bu kaybettiğim paranın üstüne 20 ytl daha vericem.üstelik kartı aldıgımdan beri kullandığım süre 24 saat falan dır anca ve Kart devresini inceledim hiç bişey yok.Satın aldığım yer bozuk olarakta gönderemez çünkü açılmamış orginal kutu ile geldi.
Uzun lafın kısası Bu kart arızalı olamaz kartı servise yollasam yapacağı şey devreyi incelemek,kendi sisteminde denemek yada devre elemanlarını incelemek olacak.Sürücüleri zaten en son olanları kullanıyorum;Serviside aynı sürücüyle yetinecek.
Ben daha çok bu kartı İSTANBUL da yaşayan birinin ses kartıyla takas etmeyi isterim.Nasılsa istanbullu birinin servise elden ulaşıp sorunu çözmeside kolay olacaktır.
Firestrom yani anlayacağın bu kart benim pc ye uymadı.Artık son çare olarakta en azından 2.el birinin kartı ile takas olabilir.Fiyatı önemli değil artık nasılsa kullanamıyorum bu kartı.Bana Kaliteli (M.Audio,Emu,Maya) tipi 2.el her pc ile "stabil" ses kartı verene yollayabilirim.Ve hakikaten fiyatı önemli değil bana vereceğiniz isterse 1/3 fiyatında olsun.

Neden sıfır bir kartın arızalı olabileceği ihtimalini görmezden geliyorsun?

Karta baktım dedin, tüm devre elemanlarını kontrol ettin mi :shock: . Çok zor olsa gerek.

Hala da aynı konuşmalarına devam edeceksen bu başlık altında değil de, alım-satım bölümüne yönlenmen lazım.

Benim anladığım; Kart bozuk değil ama, sen değiştirmek istiyorsun... Ha eğer kart bozuk ise, niye başkasına yollamaya çalışıyorsun ? :?

elixirs' Alıntı:
ilter

Sazan durumuna neden düşesin ki?Sizden sorunu çözebilmek için yardım istedim dediklerinizide uyguladım ama sonuç değişmedi...
Tamamdır elixirs, biz arada sırada aramızda takılırız böyle... sen aldırma her yazılana :)

wma201'nın dediği gibi, 2. el satış, takas, ya da servise yollama seçeneklerinden birini uygula derim.

ilterocktive verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..

wma201,

Sorunun cevabını zaten vermiştim ama birdaha veriyim.Kart devresinde yanma yada lehim erime(cok az kullanım da olsa) yada soğuk lehim gibi görüngülerin olmadığını gördüm(fotokopi makine tamircisi arkadaşımda gözle karta baktı).

Kartı takas etmek(özelliklede istanbullu birisiyle) istedim çünkü servisi sadece kont isimli şirketmiş ve Eskişehirde yaşıyorum ben,Hak verirsin ki Garantisi olan bu yeni kart çöp değil,ama birkaç kezde kargo parası ödersem bu kaybettiğim paranın üstüne dahada mutsuz olurum..
Bu kartı stabil çalışabilen kaliteli türden bi kartla takas edersem,Ben az bi para kaybıyla sorunumu çözerken;Takas eden kişide bunu yine sorunsuz kullanabilir ve benim verdiğim paranın belkide 1/3 -1/4 üne bu kartı kullanıyor olacak.Şu anda 450$civarı ve ben takasta 150$lık bi karta da razıyım artık.
Ayrıca "alım-satım yeri burası değil" sözün çok klasik kalıyor,elbette bende biliyorum bunu,Ama konuyla ilgilenenler beni daha iyi anlıyacaktır.

Ben direk "alım-satıma git kardeşim" manası ile söylemedim o lafları.

Yani, gözle görünmeyen bir hata olamaz mı ? Çoğu parçanın üstü silikon vs maddeler ile kaplı, bunların çalışırlığından emin olmak için gözle bakmak kesinlikle yetersiz.

Bu şekilde ne olduğunu anlamadan takaslamak istersen, belki karşı tarafında canını yakacaksın.

Bence bu kart bir köşede dursun, sen yeni bir ses kartı al.

Öncelikle elindeki kartı başka PC lerde dene. Baktın harbiden sorun var, yolla istanbuldan bir arakdaşına, o koştursun. "Yolla ben ilgileneyim" demek isterim ama, İstanbul da bulunamayacağım yaz boyu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri