[Eski] Sistem Önerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

wooter

Yeni üye
Öncelikle herkese selamlar... Sistem önerileriyle ilgili bi kaç konuya göz attım fakat işime yarayacak hiç bir şey bulamadım, bu yüzden yeni bi başlık açtım... Ses sistemleri ile ilgili çok fazla bir bilgim yok, baştan belirtmek isterim... Forumda bilgili arkadaşların olduğu açık, bu yüzden yardım bulabileceğime inanıyorum...

Üniversitemiz yeni olması sebebiyle bir ses sistemine sahip değil... Bu konularda bilgisi olan bi teknisyen veya tekniker de yok... Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum... Açık havada en az 3000 kişiye hitap edebilecek; konser için kullanılabilecek bir ses sistemi satın almak istiyoruz... Bu konudaki ekipman önerilerinizi bekliyorum...

Phonic Impression 12 x4
Phonic Impression 215 x 4
Phonic Impression 18SB x2
Phonic XP5100, mikser olarak da Mackie live serileri (http://www.mackie.com/products/cfx20mkii/) veya Soundcraft (http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=156) olabilir, bunlar işinizi rahatlıkla görür, ileriye yönelik olarak da amfi değiştirme işi olmaz. Verdiğim marka ve modeller sadece ürünlerin neye benzediğini anlatmak içindir. Başka markalarda da muadiller bulmak mümkün. Hangi üniversite olduğunu da yazmış olsaydınız ürünlerin bayilik bilgileri hakkında da bilgiler verilebilirdi.

Açık havada 3000 kişi mi? Phonic olmaz unut. Muadil bile olamaz.

Çok ciddi bir ses siteminden bahsediyorsun. En az, minimun, asgari 100.000 - 150.000 TL var mı?
Varsa bile yılda kaç kez bu sistemi kurmayı planlıyorsunuz? 3 tane konser için bu kadar yatırım ne kadar doğru olur? Böyle bir sistemi kullanacak teknisyeniz yok. Böyle bir sistemi kurmak bir dert, kullanmak ayrı bir dert. Sistemi alınca bitmiyor bu işler.

Öncelikle yukarıdaki sorulara yanıt bulmak lazım. Onlarca farklı marka model ekipman var. Bu forumda bu konuda çok iyi bilgiler alabilirsin. Fakat Üniversitenin dolayısı ile bizim paramızı gereksiz bir yatırıma dönüştürmek yanlış olur. Bu tip işlerde sistem kiralama yoluna gidilir. Fakat Üniversitenin küçük çaplı işleri için mobil sistemlerin bulunması şart ama en az 3000 kişi dediğin noktada işler değişiyor. 5000 de olabilir demekki.

Bu şekilde yazdığınıza göre hiç bir detay vermeden, bu işten hiç anlamıyorsunuz demektir...
Yazık, paranızı sokağa atacaksınız..

Buna bir örnek vermek gerekirse "araba alacağım, ne alayım? Bugatti Veyron'mu yoksa Tata Marina mı?" gibi bir şey sormak ile aynı yazdıklarınız...

Lütfen "Sahne Seslendirme ve Işık" konulu forumda arama yapın, bu gibi konularda 50bin kez yazdıklarımızı okuyun, yada profesyonel yardım alın, bir danışman ile çalışın...

ozgurcakici' Alıntı:
Bu şekilde yazdığınıza göre hiç bir detay vermeden, bu işten hiç anlamıyorsunuz demektir...

Baştan sölemiştim.. Neyse teşekkür ederim yardımlarınız için, ben cevabımı aldım... Konu silinebilir...

Wooter,

Cevabını almadın. Gerçekleri duydun ama istediğin gibi olmadı. Başlığı silmek basit. Bu senin sorununu çözecekse başlık silinir. Burası farklı bir forum. Sana ekipman önerseydik belki kulağına daha hoş gelecekti fakat ozaman seni yanlış yönlendirmiş olurduk hatta kandırmış olurduk. Konu hakkında hiç bir bilgin olmadığı için seni daha işin başından bilgilendirmek istiyoruz. Git kirala hemde satın alamayacağın kadar kaliteli kirala.

Sevgili wooter,

Sanki sinirlenmişsin gibi duruyorsun,hiç sinirlenme,sana yukardaki cevapları veren insanlar,bu konularda çok değerli kişilerdir ve de kafadan atmasyon konuşmazlar.

Hangi üniversite ve hangi şehir olduğunu belirtirsen,belki seni bir süpervizöre(bilirkişiye) yönlendiricek arakadaş çıkar.

Bilirkişiyle,konser mahalini gezip,kullanılacak entrumanlar doğrultusunda bir keşif çıkarmak en doğrusu.Hem sistemin kurulumu ve kullanımını da birilerinin yapması gerekir.

wooter' Alıntı:
Baştan sölemiştim.. Neyse teşekkür ederim yardımlarınız için, ben cevabımı aldım... Konu silinebilir...

aldiginiz cevabi tam olarak paylassanizda bizde anlasak ne cevabi almissiniz ?

manasiz bir tepki ve sinirle karsi karsiyayiz sanirim :s

Geri