[Eski] Snow Leopard yüklemiş olan var mı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mundox

QuietArt.co.nz
Ben Leopard'dan geçiş yaptım, sorun üstüne sorun yaşıyorum.
ical'de eventler editlenmiyor, bazı Mail accountların password reject oluyor vs.
En son da Time machine aktif ettiğim 1TB drive yok oldu, görünmez oldu. Mouse zıp zıp zıplıyor. Herhangi bi programda menuden bir seçenek yaptığında top çıkıyor uzun süre.
Sizin böyle sorunlarınız var mı? Nasıl halletiniz?

Ben geri dönüyorum Leopard'a galiba. :evil:

Bende ayrý bir partitionda kurulu þimdilik tasýnma iþi için vaktim yok. Genel olarak bir probleme rastlamadým. Mailim falan düzgün çalýþýyor, iCal kullanmýyorum.

Bende Macbook Pro'ma yükledim Snow Leopard'ı. Hiç bir sorun yaşamıyorum. Tam tersine makine hızlandı, daha da güçlendi. Logic 9'u da sorunsuz kullanıyorum.

Bir daha yüklemeyi denerseniz belki düzelir. Snow Leopard'ı yüklemek her zaman artı olur tüm mac kullanıcıları için...

Leopard uzerine yuklerseniz, cok kritik bir bug var, cok az kisiyi etkiledi, tam olarak neyin tetikledigi bilinmiyor ama aklinizda bulunsun:

Leopard altinda "Guest account" actiysaniz, daha sonra uzerine snow leo kurarsaniz, ve snow leoda bu guest accountu kullanirsaniz, bazi durumlarda makinayi kapattiginizda (daha dogrusu guest accounttan logoff oldugunuzda), asil userinizdaki tum veriler ucuyor. Bunun icin bildigim kadariyla bir fix yayinlandi (veya bu hafta icinde verilecek) ama aklinizda olsun. Guest account olaylarina falan bulastiysaniz ne olur ne olmaz, temiz kurun.

Batuhan sana bir sorum var. Benim ölen drive'da folderlar gözüküyor ama içlerini açamıyorum, yani sadece folder isimleri var drive'da. Bunun sebebi ne olabilir sence?

Abi pek fikrim yok. Ne açýdan öldü HD? Hardware sorunu mu? Aklýma verify + repair denemek geliyor, journaled filesystemde bunun iþleri düzeltmesi olasýlýðý var ama denemiþsindir çoktan diye düþünüyorum.

Hardware değilmiş sorun. Sadece bi partisyonu kaybettim.
Sebebini ise Time Machine'e bağlıyorum.

yaklasık 2 haftadır snow leopard kullanıyorum sıfırdan kurdum ilk hafta süper uçuyor 2nci hafta teklemeye başladı özellikle T.c. electronic kullanıcıları için driverlar doğru düzgün çalışmıyor sorun yaratıyor Logic 9 Kendi Kendini kapatmaya başladı bu yüzden kısa süre içerisinde Leopard a dönmeyi düşünüyorum Snow Leopard bence biraz daha beklemeli

Daha önce alım satım bölümünde bir ilan ile alakalı yazdım, burası daha uygun tekrar edeyim.. Snow Leopard ile TC driver'lar arasında hiçbir uyumsuzluk yok..Ben Konnekt 24D'yi hiç olmadığı kadar sorunsuz kullanıyorum..Genel olarak da snow leopard sorunsuz çaılışıyor, ben çok memnun kaldım..Kurulumu sıfırdan yaptım.

Tiger 10.4 den snow Leopard a gecis yapmak istiyordum, Apple shop a gittigimde kafamdan asagi kaynar sular dokuldu! Efendim once Leopard olacakmisiz, ondan sonra snow leopard! Ve bu isin faturasida 169 Euro cuk.. :oops: Paramla rezil olmak! calisyormu bari ? Logic9-euphonix filan? ona gore alalim bari?
zira guvenmiyorum bu adamlara artik, vatandasa guvenirim..! Eucon Tiger 10.4 icin launch problemini halen cozemedi.. oylede kaldi, halen her 10 intronun 3 unde ittire kaktira Eucon u aciyoruz. Hayret bi sey yaa!

Ozkan, sana yanlis demisler. Snow leonun iki versiyonu var, biri upgrade biri full. Full versiyonu upgrade versiyonundan pahali ama Turkiyede kac para bilmiyorum. Full versiyonu iLife suite ile beraber falan geliyor, ama leopardin yoksa bilr upgrade surumunu alip kurabilirsin sistemde leopard aramiyor veya leopard dvdsi istemiyor. Amerika fiyati 29$ sanirim, burada kaca bilmiyorum.

Batuhan selam, Apple sitesinde hangi versiondan ugrade yapicaksiniz filan diye bir geyik var? tiger icin iwork lu bilmem neli alakasiz bir full paket diye..gostermisti. 169 euroluk...O zaman bu bir turna baligidir! :D direkt burdaki fiayti ile 29 euroluk upgrade i alip kurabilirmiyiz?

Teknik olarak kurabilirsin evet. Lisansa aykiri ama. :)

Apple upgrade etmeyenlere iLifesiz ucuz bir versiyon sunmuyor. Ya 29$'a upgrade ya 160 kusur dolara butun paket (iLife ile). Arada 59$ lik (fiyati atiyorum) sade snow leopard eksik. Bu yuzden tercih sana ve vicdanina kalmis, upgrade i alip makinayi formatlayip sifirdan kurmani engelleyen teknik bir engel yok yani. Ayni DVD.

Sevgili Batuhan,
haklisin arada fark olmayacak,Lisans yada updatelerde bir sorun olacagini sanmiyorum, uyardigin icin tesekkur ederim,Musait firsatta Logic9 ile birlikte tedarik edip bu sekilde deneyecegim.( Bu arada ilife+iwork baza lazim degilki? sirf onlarin bizi sapsal yerine koyan " ciddi pazarlama teknikleri" leri yuzunden vicdan olayina gark olayim? zorla program niye satiyolarki??)

Ben snow leopard'da 2 sorun yaşadım.

1.About This Mac açılmıyor.

2.natıve ak1 ses kartımla uyumlu drıverını bulamadım oyuzden satmak zorunda kaldım ses kartımı.

Geri