[Eski] Synthesizer dan Cubase e kayıt almak ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bir de;

Soru eki olan "mi" ayrı yazılır.
"Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır(Dâhi değil dahi)
Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakılmaz. Sonra bırakılır.
Özel isimlere ek yapmak istersen, eki kesme işaretiyle ayırman gerekir. Örneğin: "JP8000'in tuşları"

Bunları da yaparsan mesajlarını daha rahat okur herkes. Dünya barışına bir adım daha yaklaşırız.

Roland'ın kendi dahili seslerini kullanıyorum ancak cihaz üzerinden preset değiştirdiğimde Cubase midi kanalındaki preset değişmiyor ancak projedeki ses tabiki değişmiş oluyor.

XML dosyasının nasıl editleneceği hakkında en ufak bir bilgim malesef yok.

Roland'ı "Local On" da kullanıyorum. "Local Off" yaptığımda tüm knob parametreleri deaktif vaziyete geçiyor.

"CC"mesajını Nord Lead üzerindende göndermiyor aynı otomasyon sorununu onunlada yaşadım. Sadece Cubase içerisinden mouse ile çizip otomasyon yapabiliyorum.

Sanırım uzun bir uğraş gerekecek çözmem için,nedense bir yerlerde hata yaptığımı düşünüyorum. Ancak genel olarak bir şekilde cihazlarımı kayıt edip otomasyonlarını dolanbaçlı yollardanda olsa alabiliyorum.

alperz' Alıntı:
Bir de;

Soru eki olan "mi" ayrı yazılır.
"Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır(Dâhi değil dahi)
Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakılmaz. Sonra bırakılır.
Özel isimlere ek yapmak istersen, eki kesme işaretiyle ayırman gerekir. Örneğin: "JP8000'in tuşları"

Bunları da yaparsan mesajlarını daha rahat okur herkes. Dünya barışına bir adım daha yaklaşırız.

Haklısın bende özellikle çok karşıyım Türkçe'nin doğru yazılmamasına ancak birçok mesajımı i-phone üzerinden atmak durumunda kaldığımdan çok yoruyor bazı karakterleri arayıp bulup eklemek. Daha dikkatli olurum sağol uyardığın için. :wink:

Dediğim gibi, eğer cihazlarının knobları CC mesajı üretmiyorsa, onlarla otomasyon yazamazsın. Ayrı controller alman gerek.

alperz' Alıntı:
Dediğim gibi, eğer cihazlarının knobları CC mesajı üretmiyorsa, onlarla otomasyon yazamazsın. Ayrı controller alman gerek.

Birkaç gündür buradan bana ayırdığın değerli vaktin için çok teşekkür ederim. Ufak tefek aksamalarda ihtiyacım olduğunda tekrar yardım ve bilgi almak isterim. Sağol :)

JP8000'de çaldığın partiyi "offline" export etmen mümkün değil. Eninde sonunda "audio" olarak kaydetmen gerekecektir.

MIDI hatalarını baştan düzeltip emin olduktan sonra kaydetmen gerek. VSTi gibi çalışmaz JP8000.

Local off yaptığın zaman knob'ların devre dışı kalması hayli manasız. Normalde sadece tuşeyi etkisiz kılması gerekir.

Ben Korg Z1'i bol bol kullanıyorum işlerimde. Önce MIDI partisini çalıyorum, sonra aynı MIDI kanalı paylaşan başka bir track açıyorum. Ona da kontrol verisini kaydediyorum. Soldaki program kutucuğuna da kullandığım programın numarasını giriyorum. Böylece projemi tekrar açtığımda son bıraktığım duruma kilitleniyor alet.

Dediğim gibi, her şey tamam olduğunda da basıyorum kayıt tuşuna ve neticeyi "audio" olarak kaydediyorum. Başka bir yol da aklıma gelmiyor şu anda.

Nurkan' Alıntı:
JP8000'de çaldığın partiyi "offline" export etmen mümkün değil. Eninde sonunda "audio" olarak kaydetmen gerekecektir.

MIDI hatalarını baştan düzeltip emin olduktan sonra kaydetmen gerek. VSTi gibi çalışmaz JP8000.

Local off yaptığın zaman knob'ların devre dışı kalması hayli manasız. Normalde sadece tuşeyi etkisiz kılması gerekir.

Ben Korg Z1'i bol bol kullanıyorum işlerimde. Önce MIDI partisini çalıyorum, sonra aynı MIDI kanalı paylaşan başka bir track açıyorum. Ona da kontrol verisini kaydediyorum. Soldaki program kutucuğuna da kullandığım programın numarasını giriyorum. Böylece projemi tekrar açtığımda son bıraktığım duruma kilitleniyor alet.

Dediğim gibi, her şey tamam olduğunda da basıyorum kayıt tuşuna ve neticeyi "audio" olarak kaydediyorum. Başka bir yol da aklıma gelmiyor şu anda.

Yani midi kanalına Roland JP ile yazdığım midiyi projeyi export etmeden önce Audio haline getirmek lazım diyorsun. Evet zaten bende öyle yapabiliyorum ancak alperz'in sanki biraz daha bahsettiği burda cihazı tamamı ile Vsti enstruman gibi kullanmak yani hiç audio'dan bahsetmemişti.Bu zaten bambaşka bir konu daha oralara bile gelememişken.Ben cihaz üzerinden otomasyonu nasıl hallederim daha ordayım. Gerçekten Cubase içinde preferences'tan bir yerleri aktifmi etmek gerekiyor yoksa cihazların üzerinden "tüm knobları send" gibi bir seçenekmi var ben göremiyorum ?

Local Off yaptığımda maalesef tüm parametre knob hareketleri kullanılamaz hale geliyor.

Diyorsunki Korg Z1 için bir midi kanal yaratıyorum ona midi verisini kayıt ediyorum, bir kopya midi kanalı daha yaratıp onuda aynı midi kanalına atıyorum ve otomasyonlarını yazıyorum. Hah işte şimdi burda benim yapamadığım tek şey cihaz knobları üzerinden otomasyon yapamamak. JP'nin Nord'un manuel'de tüm knoblar CC olarak atanabilir ve cihaz üzerinden kontrol edilebilir yazıyor. Bende CC ayarlarına girdim CC 74 ü Cutt off dedim ok dedim atadı ancak yine mouse ile kullanabiliyorum cihaz üzerinden işlemiyor.Olmuyor bir türlü eminim tüm ayarları bağlantıları, vst conncetions'tan ayarları vs herşeyi doğru yaptığıma ancak cihazların üzerinden parametreler gitmiyor. İlla midisini yazdığım key editore girip ordan CC değerini girip mouse ile yapmam gerekiyor. Yani böyle kullanırsam ne gerek kaldı o zaman hardware cihazıma, vst kullanırım midi klavyemlede otomasyonları atarım olur biter.

Geri