[Eski] Synthesizer tavsiyesi (Filtrelenmiş) :)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Valla abi ben 25 yıllık İstanbul'lu herif, kalkıp Ankara'dan aldım Motif'imi.. En güvenilir ve uygun fiyatlısı ordaydı çünkü. Sen sanırım sıfır almayı düşünüyorsun. Türkiye'ye bu ürünleri sadece DO-RE getiriyor ve diğer dükkanlara DO-RE dağıtıyor. Senin yerinde olsam sıfır alacaksam direkt sipariş ile DO-RE'den evime getirtirdim, ikinci veya üçüncü kişilerle muhattab olmazdım. Ama sıfır önermiyorum çünkü alet daha o kadar yeni ki yıpranmışını bulman çok zor olur.. Hani şöyle E-40 veya PA-80 türü bir alet olsa düğünde orda burda kısa sürede de olsa yıpranmıştır deriz ama o tarz müzik icra eden kişilerin Motif XS kullanması pek alışılageldik bir pozisyon olmayacaktır..

Bu iş biraz şans meselesi. Motif XS'in en olumsuz tarafı fiyatıdır derler. Kısmen doğrudur fakat aletten bir marcato keman sesi açıyorsun, arşe sesi geliyor kulağına. Ucuz mu olaydı?..

Sen farklı kişilerden yorum ve önerileri al abi (ki öyle yapıyorsun), en sonunda tek tek gidip çal aletleri ve içine sineni al bence.. İnşallah yanlış bir seçim yapmazsın, az buz para değil yazık olur..

Orcunn' Alıntı:
Şimdi benim anlamadığım hem sintisayzır önerisi isteniyor hem de yaylı, piyano gibi sesler bekleniyor?

Bu arada benim kısa yoldan önerim, Yamaha Motif XS ile Virus TI serisi bi alet olurdu.. Yani sizin isteklerinize %100'e yakın bir cevap verecektir bu kombinasyon..

+1

Aslında Korg M3'e de bakabilirsin, sıfır fiyatı Motif'e nazaran ço daha uygun, hem de aslında M3'ün modülünü ve midi klavyesini beraber almış gibi olacaksın, onu da bir araştır derim. Korg'un elektronik sesleri beğenilir çünkü genelde.

Dream_Gypsy' Alıntı:
Aslında Korg M3'e de bakabilirsin, sıfır fiyatı Motif'e nazaran ço daha uygun, hem de aslında M3'ün modülünü ve midi klavyesini beraber almış gibi olacaksın, onu da bir araştır derim. Korg'un elektronik sesleri beğenilir çünkü genelde.

+1 :)

Kurzweil K2661 önerirdim ama üretimden kalktı. Belki 2. el. Roland Juno Stage aftertouch yok ve sound edit sınırlı. Access e ayıracak kadar para varsa neredeyse safkan bir cihaz olan Alesis A6 (andromeda) var ama distribütörü kim bilmiyorum.

Geri