[Eski] Synthesizer / WorkStation Ekipmanlarınız ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

arkadaslar roland la basladıgım cıhaz lıstemın devamını yazıyorum..

KORG:

DELTA
SIGMA
LAMBDA
MS-20(X2)
MS-10
MINI 700
MICRO 500
PE-1000
POLYSIX
POLY 61
MONO/POLY
EX-8000
DVP-1
WAVESTATION AD(X4)
O1W (X4)
EX-800(X3)
MINIPOPS 7
MINIPOPS 35
DDM10
DDM20
PSS60

OBERHEIM:

MATRIX 12
OB-8 mk1
OB-8 MK2
DPX-1
DMX
MATRIX-6
MATRIX-6R
OB-XK

MOOG MINIMOOG MODEL D(1972)
MOOG MEMORYMOOG

ARP 2600(YOLDA)
ARP ODYSSEY 2800
ARP QUARTET
ARP SOLINA STRİNGS II

SIEL DK -80
SIEL OPERA-6
FBT SYNTHER-2000 ANALOG

PROPHET 600
PROPHET 2002 PLUS
PROPHET VS
PROHET 3000
EMINENT
VERMONA SYNTH
ELKA ELECTRON X
ELKA WILGAMAT III
ELKA RHAPSODY
ELKA SYNTHEX(YOLDA)
CRUMAR PERFORMER
CRUMAR T1-C
HOHNER PIANET
SEIKO ANALOG SYSYTEMS
SYSTEM 360
SIMMONS SDSV. SDS 800,SDS-2000,SDSX,SDS-7 ANALOG DRUMS
DDRUMS ANALOG
TAMA SNIPER &SYNDRUM ANALOG DRUM MODULAR SYNTH
VE YAKLASIK 100 DEGISIK MARKA ANALOG RHYTME BOX VE SYNDRUMS

YAMAHA CS-5
YAMAHA CS-20M
YAMAHA SY-99
YAMAHA TX-816
YAMAHA TG77(X2)
YAMAHA DX-7(X3)
TYAMAHA VL-1M(X2)
YAMAHA YC-30

EMS SYSYTEMS
EML SYNTH
KURZWEIL K2500
KURZWEIL K2000(X2)
AKAI S6000(X2)
S5000(X2)
CD3000XL(X3)
S3200XL(X2)
S1000(X2)
S900
WALDORF MICROWAVE ANALOG (X3)
ROLAND JP8080(X2)
NORDLEAD RACK 2(X2)
SUPERNOVA 2
VIRUS INDIGO II
KAWAI MP-9500
KAWAI SX-240
KAWAI K5000S
K-5M
K-1
XD5(X2)

VESAİRE VAESAİRE BIRCOK GARIP MARKA SYNTHLER:) TESEKKURLER SABRINIZ ICIN.. BASARILAR :lol:

Hocam cüretimi mazur gör lütfen ama söylemezsem içimde kalır.

"Gözünü toprak doyursun be birader"

:D

Vallahi, şaka bir yana. Muhteşem bir koleksiyon. İyi günlerde kullan, Allah kazadan beladan korusun.

Volume dergisinin eski bir sayısında Amerika'da yaşayan bir Türk synth koleksiyoncusu olan Cem Melik ile yapılan bir röportaj yayınlanmıştı. Bunu okur okumaz internetten kendisini bulup tanışmıştım; msn de falan konuşmuştuk. Kendisinin normal bir eve sığamayacak kadar çok synth cihazı varmış. ABD'de müzik dışında başka bir işi varmış (unuttum neydi; maaşı baya iyi belli!) ve ilginç bir şekilde yıllardır bu synthleri topluyormuş. Evinde analog kayıt cihazları da varmış. Tam bir analog hastası. Hatta kendisine sampling konusunda fikir danıştığımı da hatırlıyorum. Kendisinin tüm bu synthler hakkında derin ve detaylı bir bilgisi olduğunu da ekleyeyim.

Forum içinde bi arama yaptım ve kendisinin buradaki alış/satış sayfasının da abonelerinden olduğunu gördüm. (hatta onun dışındaki sayfalarda izini pek bulamadım) Müthiş bir koleksiyoncu!!!

Oberheimcem nicki de sanırım onun... Değil mi?? :D İyi günler Cem abi.. :)

Yuvarlak hesap burda en az 400 bin dolarlık alet var.
Birde bu aletleri bulma zahmetide var tabii Bende tb 303, arp 2600, moog source,wersi bass sntyh... arıyorum ama yok satan

Yalnız bu kolleksyonunuda korg ps 3300 olmaması dikkatimi çekti.

arkadaslarım.. kardeslerim.. tesekkur ederim.. beni sımartıyosunuz.. mal mulk bosverın.. kefenin cebi yok.. muzık yapalım.. dayanısma içinde olalım .. onemlı olan bu.. sevgıler cok herkese.. cok sevgıler :)

Allah artırsın.

Eminim sigorta ettirtmişsindir. Para önemli değil. Böyle bir kolleksiyonu bir daha bir araya koymak çok zor olur.

1972 Minimoog çocukluğumu hatırlattı. Bizim Nesil Sanlav'da vardı, herhalde 75 ya da 76 olsa gerek. Bizde komple şeması bir yerlerde olmalı.

Geçenlerde bi abimizle sohbet ederken, konu kendisinden "Manyak Cem" diye söz edilen (kendisininde bundan çok hoşlandığı söylenen :) )birine geldi. Dakikalarca lafı oldu, hayretle dinlemiştim. Şimdi baktım eşgale oldukça uyan birini görünce sorayım dedim :D (haşa) siz o Cem misiniz abi?

Alttan üste yazayım.

Kuzrweil PC88 ya da Roland G800 İşin mahiyetine göre değişiyor. ( aslında davulcunun repertuarına göre )
Yamaha CS6X
Yamaha CS1X

+ IBOOK ( software = reason )

Bunlara birde Nord Lead yada Vırus tarzı bir synht daha eklemek istiyorum.

Bu arada şimdi farkettim. Sahneye kamyonla alet taşıyan bir tek ben değilmişim.

Saygılar

ehehe. evet abi o manyak benim:) satılık analog olursa alırım bu arada :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Selamlar,

Bende de şöyle birşey var:
completefp.jpg

Daha sahnede kullanmak, onu bırak doğru düzgün çalabilmek bile nasip olamadı.. Aaah.. Şafak 103..

Oberheimcem Baba, kaç kuruş biçersin??? :lol: :lol:

Selamlar

Sahne olayımız olmadığından sadece ev stüdyolarımızda çalışmalarımız için kullandığımız (hardware) synth'lerimiz:

DSI Prophet 08
Virus TI desktop
Nord Modular G2 engine
Roland XV5050
Yamaha CS6R
Prophet 5
Alesis Andromeda A6
DSI Poly Evolver rack
Roland Juno 60
Nord Lead 2X
Nord Lead 3
Waldorf Q rack
Oberheim OB 12
Roland XV5080
Novation a-station

Yok Cem,

Bu Prophet-08 bizim birader :lol:

Tabi listelenen ekipmanların bir kısmı bana, bir kısmı da Kürşat'a ait (Prophet-5 ve altındakiler bana ait, ehe ehe). Baksana XV-5080 daha elime ulaşmadan envantere girmiş bile
:lol:

Geri