[Eski] Synthesizer / WorkStation Ekipmanlarınız ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

bulent_biyikoglu' Alıntı:
Vaay kimlerde gelmiş foruma yeniden :)
Selam Bülent, şöyle geçerken bir uğrayayım dedim :D Kullanılan sintilerde hardware ağırlıklı listeler verildiği için Bülent'ten fırça yemeden favori soft sintilerimi de listeleyeyim diyordum ki sen benden önce davranmışsın :wink:

Kullandığımız soft sintiler:
KV331 Audio SynthMaster :!:
Arturia CS-80V, MMV, MiniMoog2
Steinberg PPG 2.V
G-Media Imposcar, Oddity
NI Pro-53, Absynth 2-3
Korg Legacy Collection

Absynth lafı geçmişken, Absynth 2'yi çok beğenmiştim zamanında. 3 ve 4'te 2'deki tadı alamadım. 2'yi satın alma imkanımız falan var mıdır ki?

alperz' Alıntı:
Absynth lafı geçmişken, Absynth 2'yi çok beğenmiştim zamanında. 3 ve 4'te 2'deki tadı alamadım. 2'yi satın alma imkanımız falan var mıdır ki?
Haklısın, 2. sürüm daha iyiydi. Belki de presetleri daha etkileyiciydi. 2. sürümü satın alma şansın bence yok gibi. Lisansıyla satan olur belki.

Preset'leri geçtim, 3 ve 4 benim işime yaramayan bir ton şeyle dolu, ben de istediğim sesi elde edebilmek için gereksiz bir ton şeyle uğraşmak zorunda kaldım. Haliyle sarmadı.

Aslına bakarsan Absynth'lerin hiçbir versiyonunu pek fazla müziksel bulmadım. Oldukça orjinal ve kullanışlı presetler var ama genelde science fiction türü seslere daha yatkın olan bu aletler tipik beste çalışmaları yerine film/çizgi film/oyun/animasyon türü uygulamalara daha uygun gibi.
Yine de sahip olunması gereken programlar. Üstelik hardware dünyasında pek fazla karşılıkları da yok. Bugüne dek Roland V-Synth dışında Absynth serisini anımsatan birşey duymadım.

bir guncelleme yapayim dedim :)

Produksiyon/Ev

Access - Virus B
Clavia - Nord Lead 2
Roland - SH 201
Korg - ms-10
Waldorf - Blofeld
Moog - Little Phatty
FutureRetro - Revolution
Korg - Wavestation (heyecanla bekliyorum gelisini)

synth update leri bunlar, bu ara daha cok recording yatirimi yaptim :)

Evde:
Korg Oasis :lol:

Sahnede:
Tanrı ile konuşuyorum :shock:

Tabiki yalan söylüyorum... Ama bu aleti çok istiyorum Bas çalmama rağmen :oops:

Yazılanların hepsini okudum, öf dedim :) Ben biraz yeni sayılırım yaşımdan ötürü ama şimdiden bişeyler kurmaya başladım, kafamda da bişeyler var.

Ev ve Sahne aynı şeylerim var :)

Laptop + Emu-X board 49
M-audio Fast Track Pro
KORG Microkorg

Son durum:

Access Virus TI Snow
Yamaha Motif ES7
Yamaha Mo6
Yamaha P80 Stage
M-Audio Oxygen 49
M-Audio Firewire Audiophile

Az kaldı... :)

Şu an itibarıyla

Roland Juno-G Workstation
Korg X5D Digital Synthesizer
Alesis Micron Analog Modelling Synthesizer
Yamaha QY-100 Sequencer
modelini şu anda hatırlamadığım, evde ufaklığın tıngırdattığı 32 tuşlu Casio

model cihazlara sahibim. Ayrıca, bir adet de ritimli klavye almayı planlıyorum (kafamda Korg PA-500 veya Yamaha OR-700 var). Bu durumda gerekli fonu sağlayabilmek ve yer açabilmek amacıyla Korg X5D ve Alesis Micron'u satışa çıkartmış bulunmaktayım.

Bir güncelleme de benden:

Evde:
Yamaha P-250 Stage Piano
Roland MT-32

Sahnede:
Roland RD-700SX
Yamaha CS2X

Ayrıca CS2X yerine daha iyi bir rompler ve bir synth rack almayı planlıyorum önümüzdeki bir sene içerisinde.

Archimed' Alıntı:
Abi yanlış hatırlamıyorsam senin eskiden bir ara Ketron'un da vardı. Ne oldu, duruyor mu? Yoksa sattın mı?

xd9 mazi oldu......5-6 ay önce sıkılıp sattım....

motif xs alacaktım,,,,ama snythleri tanımadığım için daha amatör bişeyle mo6 ile başlayalım dedik........
ama şimdi xs almadığıma bin pişmanım......
millet anlamazsın yapamazsın dedi.....ama sonu hüsran oldu.....

artık kimseyi dinlemecem....... :twisted:

Dream_Gypsy' Alıntı:
Bir güncelleme de benden:

Evde:
Yamaha P-250 Stage Piano
Roland MT-32

Sahnede:
Roland RD-700SX
Yamaha CS2X

Ayrıca CS2X yerine daha iyi bir rompler ve bir synth rack almayı planlıyorum önümüzdeki bir sene içerisinde.

Cs2x temiz mi? Ne kadar temiz? Satacağın zaman haberim olsun. :D

ac2ronay' Alıntı:
motif xs alacaktım,,,,ama snythleri tanımadığım için daha amatör bişeyle mo6 ile başlayalım dedik........
ama şimdi xs almadığıma bin pişmanım......
millet anlamazsın yapamazsın dedi.....ama sonu hüsran oldu.....

artık kimseyi dinlemecem....... :twisted:

Hani yarana tuz basmak gibi olmasin ama, madem paran vardi niye xs almadin ki, arada hakkatten baya bi fark var. Ozellikle ES in en zayif yani arabirimi, ki malum XS teki renkli buyuk ekran cok buyuk kullanim kolayligi sagliyordur eminim ki.

Ote yandan dandik tusesini bir kenara birakirsan MO da o cok guzel bir enstruman. Bir sweetness olsun bir vintage 74 olsun ne bileyim bir wurlyamped soundu olsun gercekten cok keyif veren patchler.

Geri