[Eski] Synthesizer / WorkStation Ekipmanlarınız ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Korg TRITON classic
Korg N364
Korg I30
Roland Fantom FA76 Expanded
Roland U220
Roland JV1080 Full Expanded
Roland SC55
Oberheim MC2000 Master Keyboard
Kawai CX5 akustik piyano

Sattıklarım;

Korg 01Wfd
Roland JV90
Roland XP80
Roland G800
Korg I4S

Ben Motif çıkana kadar Yamaha sevemedim. Piyanoları hariç. Ama Motif SE, XS ilgimi çeksede açıkçası almak için çok hevesli olamadım. Gereksiz ve pahalı buluyorum. Ancak eğer uygun fiyat yakalarsam belki 76 tuş XS olabilir. Production amaçlı....

Korg Kronos fazlasıyla ilgimi çekti. Denedikten sonra bakacağız.

ŞU AN VAROLANLAR

KORG X3
KORG TRITON CLASSIC 61
KORG MICRO X
YAMAHA MOTIF 6 CLASSIC
YAMAHA MOTIF ES 7

ELİMDEN GEÇENLER

ROLAND XP-60
KORG TRINITY PLUS 61
KORG N364
YAMAHA S03
YAMAHA MO6

inanckanarya' Alıntı:
ŞU AN VAROLANLAR

KORG X3
KORG TRITON CLASSIC 61
KORG MICRO X
YAMAHA MOTIF 6 CLASSIC
YAMAHA MOTIF ES 7

ELİMDEN GEÇENLER

ROLAND XP-60
KORG TRINITY PLUS 61
KORG N364
YAMAHA S03
YAMAHA MO6

Gerek sattıkların, gerek elindekileri göz önüne alırsan hangisi öne çıkıyor? Ben Motif ES7 ve XP60 olabileceğini tahmin ediyorum. Tabi yanılıyor olabilirim de..

doğru tahminde bulunmuşsunuz, xp-60'ı 6 sene kullandım. motif es7 almak için satmıştım ve sattığıma binpişman olmuştum. xp-60 vazgeçilmesi zor bir klavye. ama şu anda motif es7'de öyle :)

Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeniyim bu konuda pek bilgim yok ve 1 hafta içinde Acces Virus Ti Snow almayı düşünüyorum. Elektronik müzikle ilgileniyorum bu synthesizer i önerirmisiniz ? Yada başka önerebileceğiniz varmı. En fazla verebileceğim miktar 2500 TL. Yardımlarınızı bekliyorum..

SparkLes' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeniyim bu konuda pek bilgim yok ve 1 hafta içinde Acces Virus Ti Snow almayı düşünüyorum. Elektronik müzikle ilgileniyorum bu synthesizer i önerirmisiniz ? Yada başka önerebileceğiniz varmı. En fazla verebileceğim miktar 2500 TL. Yardımlarınızı bekliyorum..

alabilirsin keyboard'unu al. polar... snow'da işini görür sanırım ama keyboard'da daha randımanlı kullanırsın...

Evet ama arada 2, 2.5 milyar gibi fark var. Bu beni idare etsin yeter zaten bütcemide yazdım ben. Ayrıca kaçtane presets var ti snow da araştırdım fakat bulamadım.

SparkLes' Alıntı:
Evet ama arada 2, 2.5 milyar gibi fark var. Bu beni idare etsin yeter zaten bütcemide yazdım ben. Ayrıca kaçtane presets var ti snow da araştırdım fakat bulamadım.

o konuları malesef bilmiyorum... bilen birileri yardımcı olacaktır...

Aslında oda tam olarak mühim değil. Fiyat olarak 2500 TL den aşşağı bir rakam yok sizce normal mi daha aşşağı bir rakamda bulamıyorumda 2. el de aradım fakat yok. Ve memnun kalırmıyım, daha çok trance sound lar istiyorum ben demolarda dinlediğime göre iyi durumda. Yani pek bilgim yok bu konularla ilgili o yüzden yardım almak istiyorum, almayı düşünüyorum çünki 2-3 gün içerisinde.

SparkLes' Alıntı:
Aslında oda tam olarak mühim değil. Fiyat olarak 2500 TL den aşşağı bir rakam yok sizce normal mi daha aşşağı bir rakamda bulamıyorumda 2. el de aradım fakat yok. Ve memnun kalırmıyım, daha çok trance sound lar istiyorum ben demolarda dinlediğime göre iyi durumda. Yani pek bilgim yok bu konularla ilgili o yüzden yardım almak istiyorum, almayı düşünüyorum çünki 2-3 gün içerisinde.

bir arkadaşım 1550 tl gibi bir fiyata bulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. 2 sene kadar önce. ama şimdi euro bazında fiyatlandırılıyorsa 2000 2500 tl civarlarında olması olasıdır. ama elektronik aletlerin bu kadar pahalı olmasına ben anlam veremiyorum. akustik değil sonuçta. elbette parça malzeme seslerin telifleri vb durumlar söz konusu olabilir ama yine de bu tarz aletlerin çok fazla faiş fiyatlarda olması bana anlamsız geliyor...
bende araştırırım eğer snow istiyorsanız burdan size ulaşırım...

Şuan elimde hiç birşey kalmadı ne yazıkki . Ama 1 aya kadar Nord Stage EX , Yamaha Motif XS6 ve bir Korg X5D sahibi olacağım .

Eski ekipmanımı yazmıştım ilk zamanlarda,şimdi yenileri paylaşmak istedim :)

Access Virüs Ti Snow
EMU Xboard 49
Yamaha MM6

aphex' Alıntı:
ELDEN ÇIKARTTIKLARIM

Nord Rack 2
Nord Lead 2X
Access Virus A
Waldorf Blofeld
Roland SH101

Merhaba, listeniz epey bir kabarıkmış maaşallah :) Göz atarken denk geldi ve sormak istedim. Syntheiser almayı düşünüyorum sizin elinizden çıkarttığınız ürünler arasında olan modelleri inceliyorum. Gerçi o kadar ürün arasında hatırlamanız belki zordur ama tavsiye edermisiniz? En çok dikkatimi çeken Nord lead 2x tir. Ya rack modelini alacağım yada normal. :roll:

faruk84' Alıntı:
tugi' Alıntı:
Eski ekipmanımı yazmıştım ilk zamanlarda,şimdi yenileri paylaşmak istedim :)

Access Virüs Ti Snow

Peki siz memnunmusunuz üründen? Buda dikkatimi çekmekte son günlerde ?

Çok fazla memnunum diyebilirim :) Tabiki yaptığın müzik tarzıyla alakalıdır bu.Ben Pop işlerinde kullanıyorum sahnede,fazlasıyla işimi görüyor.Bu zamana kadar almadığıma pişmanım bile diyebilirim :)

En son, stüdyo başlığına ekipmanlarımı yazmıştım. Buraya da synthleri yazayım dedim. :)

Şu an Nord Modular G2 dışında tamamen software synthlerle çalışıyorum -ki zaten o da harici DSPler'le çalışan bir software.

Access Virus|PowerCore
U-He Zebra 2.5/Zebra CM
Sonic Core Adern Flexor III, Modular III
Novation Bass Station
Miroslav Philharmonik CE
Native Instruments Reaktor 5
Nord Modular G2 Engine
Oldskool takılmalık bir de Nord Modular G1 keyboard var.

Master keyboard olarak da Novation SL 61 MKII kullanıyorum.

Selamlar :)

Elimden birkaç synth çıkarttım,son durum şöyledir:
Roland A 80
Roland W 30
Roland S 750
Roland Juno 106
Korg M1
Korg T3 ex
Emu Emax II Rack
Emu Emax II Keyboard
Emu Orbit 9090
Emu Proteus 2000
Akai Cd 3000
Novation KS RAck
Yamaha CS 1x
Waldorf Blofeld
ve gerekli diğer ekipman...

Herkese hellö :)

Analog Synthesizer: Doepfer Dark-Energy, Korg MicrokorgXL, DSI TETRA.

1-2 aya kadar: Sherman Filterbank2 ve Mode Machines SL-1 almayi düsünüyorum ve Software olarak da ya Arturia Analog Factory 2.5 yada NEXUS2'yi almayi düsünüyorum.

NEXUS2 ile calisan var mi?

Ilerki zaman icin de kalbimin bir kösesinde DSi Evolver, Roxx Box, MFB'den Synth'ler alma arzusunu besliyorum...2inci el olabilir...bakalim..nasip olur insallah :roll:

gitar icin synthesizer pedali bakarken muzikteke bakiyim dedim bu basligi gordum! bunlar ne bicim ekipmanlar inanilmaz! herkesin yazdigini ayri ayri okumaya calistim ama olmadi :) cidden muthis! neyse utanarakta olsa bende yaziyim bari :) ( daha gelmedi gerci)

--Moog MF 107 FreqBox

bu arada microkorg`undan sikilmis olan varsa alabilirim :)

Geri