[Eski] SynthMaster 2.5 Çıktı, artık global "tanıtım" zamanı!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Re: SynthMaster VSTi/AU Mac OSX 10.5/10.6, Beta tester lazim :)

işyerimdeki logic8 kurulu mac de audio units de göremedim, akşam eve geçince müzik işinde kullandığım macde detaylı bakıcam. au convert etmem gerekebilir sanırım..

groverjackson' Alıntı:
işyerimdeki logic8 kurulu mac de audio units de göremedim, akşam eve geçince müzik işinde kullandığım macde detaylı bakıcam. au convert etmem gerekebilir sanırım..

Daha AU release etmedik o yuzden goremediniz :wink:

Açılışta bir crash durumları var gibi, en azından Windows'da. Şimdi ona bakıyorum.

Selam arkadaşlar,

SynthMaster için ağustos ayında Sound dergisinde reklamımız çıkıyor. Bu reklamı adobe flash banner ad'e çevirebilecek olanınız var mı acaba? Şöyle birşey:

synthmasterreklam.png

AU formatında henüz hazır olmadığı için, mac os / ableton live üzerinde VST olarak denedim, hiç üzmedi.
95785407.jpg

ilk okutup açtığımda live kendi kendini kapattı. Daha sonra bir kaç kez açtım plug-ini live üzerinde bi sorun çıkarmadı..

Selam,

SM'ın OSX versiyonunu epeydir bekliyordum. Şu anda Tiger üzerinde Live 8 ile test edebilecek durumdayım. İhtiyacınız olursa haber verebilirsiniz.

Kolay gelsin! :)

E..

Hemen eposta adresi ad soyad alalim ozel mesaj ile, seri no bilgilerini ardindan gondeririz!

Tesekkurler,

Bulent

Not: SynthMaster'in Sound dergisindeki reklamini goreniniz oldu mu? Nasil ise yarar bir reklam mi?

Ben alıyorum bu aleti. :)
Hazırda bir lisansı olana, ikinci lisans indirimi olacak mı?
İki platformda da olsun işte... hangi OS'ta aranje (ya da miks) yapacağım belli olmuyor çünkü.
Tüm pluginlerim cross-platform, Synthmaster da öyle olsun. Yaşasın.

Yalnız bir DAW kapattırma yaşattı OSX Synthmaster bana. Tekrarlatacaktım, zamanım yoğidi, şimdi de ben yoruldum, kapatacağım. Bu mesajı da benim kölelerden birine yazdırıyorum.

* FX penceresinde/menüsünde Vocoder ayarlarını taciz ederken Nuendo'yu zonklattı, poof.
* GUI/skin, son ayarları hatırlamıyor. Pembe pijamalarını giyip çıkıyor karşıma her DAW restart'ta.

* Bir de "beklenmeyen/istenmeyen davranış" olduğunu düşündüğüm durum:

picture2tq.png

Preset menüsünde birden çok "Intstrument type", "attribute" ve saire aynı anda seçilebiliyor.
Bu benim aklıma pek yatmadı. Normalse, bu yatmamayı benim yaşlılığıma ver :)

* Ek olarak bir öneri:
picture1dj.jpg

Alttaki "SYNTHMASTER" alanında bir sanal klavye olsa, oraya dokunsak, ses çıksa? hehe
Teknik olarak takla atmak gerekebilir, ona bir şey demem.
Bir de en sağdaki yuvarlak logo öyle parlıyor ki, insanın onun üzerine tıklayası, ve tıkladığında o an öndinlemeye alınmış preset'in temsili sesini duyası geliyor :)
(Evet, deplasmandaydım ve elimin altında MIDI klavye yoktu, hep ondan oluyor bunlar)

OSX 10.6, Nuendo 4.3

ilterocktive' Alıntı:
Ben alıyorum bu aleti. :)
Hazırda bir lisansı olana, ikinci lisans indirimi olacak mı?
İki platformda da olsun işte... hangi OS'ta aranje (ya da miks) yapacağım belli olmuyor çünkü.
Tüm pluginlerim cross-platform, Synthmaster da öyle olsun. Yaşasın.

İlter, mesajını şimdi gördüm. Lisanslı kullanıcılar her 2 platformda da lisans sahibiler şu anda. En azından beta süresi bitene kadar öyle yapacağım, ondan sonra da crossgrade için 20 dolar gibi bir ücret düşünüyorum (yani Wİndows lisansı olup OSX de satın almak istenirse mesela)

ilterocktive' Alıntı:
Preset menüsünde birden çok "Intstrument type", "attribute" ve saire aynı anda seçilebiliyor.
Bu benim aklıma pek yatmadı. Normalse, bu yatmamayı benim yaşlılığıma ver :)

Bunu parametrik yapabiliriz aslında. SynthMaster'ın bir konfigurasyon dosyası var oraya bir satır ekleriz olur :)

Re: SynthMaster VST/VSTi Alpha 16 Yayınlandı! Nerdeyse betayız!

Arkadaşlar cumartesi Alpha 16 sürümümüzü yayınladık. Beta olmamıza çok az kaldı. Şu anda beta olmamız için tek ciddi eksiğimiz 2 boyutlu envelope'lar. 2 boyutlu nasıl olur demeyin epey ilginç olacak ve ilk kez kullanıldığı için inşallah epey dikkat çekecek, fark yaratmamızı sağlayacak! Computer Music Magazine ve Electronic Musician dergileri review için bekliyorlar zaten, bakalım kasım/aralık/ocak dönemlerinde inşallah iyi review'lar çıkar!

En son sürümle beraber SynthMaster'da epey yeniliklerimiz var, bunların önemlilerini burada açıklıyorum:

1. Osilatör tiplerine "Vector" osilatör ekledik. Bu osilatör tipinde 4 adet dalgayı karıştırarak (additive'de olduğu gibi) çok değişik sesler üretebiliyorsunuz. 2 boyutlu envelope'lar da tamamlandığı zaman bu osilatör gerçekten işe yarat hale gelecek:

vectorosc.png

2. Osilatör tiplerine "AudioIn" osilatör ekledik. Bu osilatör tipi SynthMaster efekt (VST) olarak kullanıldığı zaman gelen audio'yu çıkışına yönlendiriyor. Tabii osilatörün çalışması için bir de MIDI input'a ihtiyaç var, onu da gelen audio'dan MIDI tetikleme özelliği ekleyerek hallettik. Hatta gelen audio'nun envelope'unu detect ederken prefilter'dan geçirip sadece belirli bir bandın envelopu'unu detect edip MIDI notasını ordan tetikleyebilirsiniz:

audioinosc.png

3. Arpejcimizi biraz daha geliştirdik, artık adımların uzunluklarını da ayarlayabiliyorsunuz, böylece çok daha kapsamlı arpejler üretmek mümkün hale geliyor:

arpview.png

4. SynthMaster'a global ayarları arayüzden değiştirebilme özelliği ekliyoruz. İlk etapta varsayılan arayüz, temel dalga biçimleri, loglama seviyesi ve motor ayarları ile ilgili global ayarları değiştirebiliyorsunuz (development skin üzerinden):

globalsettings.png

5. SynthMaster'ın açılışını hızlandırdık. Böylece ilk açılışta 4-5 saniye yerine 1-2 saniyede açılıyor hemen.

Eğer ihtiyacınız olursa Logic ve Ableton üzerinde deneyerek yardımcı olmak isterim. Kolay gelsin..

Miraç Atıcı' Alıntı:
Eğer ihtiyacınız olursa Logic ve Ableton üzerinde deneyerek yardımcı olmak isterim. Kolay gelsin..

10.5/10.6'da olup beta test etmek isteyen tüm arkadaşlar bana hemen özel mesajla eposta adresinizi gönderin, size lisans göndereyim :)

Teşekkürler,

Bülent

Bu arada bir hatırlatma: OSX'de indirdiğiniz zip arşivinin içerisinde "InstallSynthMaster.command" isimli bir script dosyası var, onu çalıştırıyorsunuz SynthMaster'ı sisteminize kurmak için.

Bir hatirlatma daha: Log Level "Debug" ya da "Realtime" olunca CPU kullanimi acayip artar. Normal seviyelere inmesi icin Log Level'i "None" yapmak gerekir.

Geri