[Eski] SynthMaster huzurlarinizda, tum MuzikTek uyelerine ucretsiz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Hayır, sadece alfabeyi çalışmış :D
Çok hoş geliyor kulağa, güzel olmuş vocoder.
Bu arada hala şu synth'in sesini duyamadım, ona yanıyorum. Hasretle VST sürümünü bekliyorum :?

Selam Bulent,
Mayis ayi icinde basliyacagim bir korku filmi icin special SFX ler yapicam. Buanda senin kv331 devreye giriyor. yalniz merak ettigim, Reason daki gibi Synthmaster daki parametreleri external MIDI controller kontrol etmem mumkun mu? Mouse la isin icinden cikam imkansiz,eger boyle birsey varsa bana post da inanilmaz zaman kazandiracak.
Kv331 i kullanmak icin sabirsizlaniyorum :D

berk' Alıntı:
Selam Bulent,
Mayis ayi icinde basliyacagim bir korku filmi icin special SFX ler yapicam. Buanda senin kv331 devreye giriyor. yalniz merak ettigim, Reason daki gibi Synthmaster daki parametreleri external MIDI controller kontrol etmem mumkun mu? Mouse la isin icinden cikam imkansiz,eger boyle birsey varsa bana post da inanilmaz zaman kazandiracak.

Berk ilgilendigin icin sagol, o zaman sana korku filmine uygun FX preset'i yapalim :D

SynthMaster'in engine'i parametreleri MIDI controller'lara assign etmeyi destekliyor. Hatta soyleydi orjinal tasarimim: Her MIDI controller 8 parametreye kadar kontrol edebilir, aralarindaki iliski Y=AX+B seklinde bir lineer transformasyon seklinde tanimlanabilir. Engine bunu destekliyor ama user interface'ini henuz yapamadim. O yuzden yaklasik 100 kadar parametreyi kendim assign ettim default olarak. User interface'i Mayis da ekleyebilirim belki, en azindan PC icin olabilir, OSX icin olmasa da. Pek cok plugin'de Midi Learn ozelligi var, ben de ona benzer birsey yapmayi planliyorum: Parametrenin ustune mouse ile gidip Ctrl-Click yapinca Controller-Parameter assignment ekrani gelecek, o ekrana MIDI controllerdan CC bilgisi gonderip assignment yapilacak. Umarim bunu eklemem cok fazla vakit almayacak (User interface kodu yazmayi oldum olasi sevmemisimdir!)

Gonzo' Alıntı:
Hayır, sadece alfabeyi çalışmış :D
Çok hoş geliyor kulağa, güzel olmuş vocoder.
Bu arada hala şu synth'in sesini duyamadım, ona yanıyorum. Hasretle VST sürümünü bekliyorum :?

Evet, Irmak dogru bildi, a a b b c c d d e e f f g g h h :lol:

Bu arada arpeggiator da bitti gibi aksam ornekleri ve ekran goruntusunun linkini baska bir mesajda gonderecegim. Klasik arpeggiator'lara gore cok esnek oldu, daha cok bir step sequencer'a benzedi diyebilirim, ayrica aksak ritm'leri de destekliyor (step sayisi degistirilerek) Saniyorum vocoder+arpeggiator'la birlikte artik Access Virus'la ciddi rekabet edebilecek bir synth ortaya cikti, simdi sira presetlere geldi artik!

Arpeggiator da iyice ortaya cikti, az once bazi ornekler hazirladim:

Pattern 1: 4/4 bir arpej
http://www.kv331audio.com/synthmaster/samples/synthmasterarpeggiator.wma
arpeggiator.jpg

Pattern 2: 9/8'lik bir arpej
http://www.kv331audio.com/synthmaster/samples/synthmasterarpeggiator_9_8.wma
arpeggiator_9_8.jpg

Pattern 3: Pachelbel'in kanonu, arpeggiator chord (akor) modunda
http://www.kv331audio.com/synthmaster/samples/synthmasterarpeggiator_chord.wma
arpeggiator_chord.jpg

Yakinda web siteme koyacagim en son plugin dll dosyasini ordan isteyenleriniz indirebilir. Tabii kalitesi beta seviyesinde daha bazi hatalar var duzeltmem gereken, ama gene de is gorur seviyede.

Selam Bulent,
userinterface yapmadan, parametreleri assign edemem demi su andaki hali ile? yoksa default ta belli parametreler coktan assign edilmis haldemi?
kolay gelsin

berk

berk ilk etapta user interface'e girmeden bir text config dosyasi ile isi bitiririm, onu bir iki saatte yapabilirim saniyorum.
Ayni sekilde custom tuning icin de bir config dosyasi olusturmayi dusunuyorum.

Defaut olarak su anda epey bir parametre assign edilmis halde evet.

Mayis in 15 inde baslicam projeye, son halini yuklemeyi tercih ediyorum. biraz daha bekleyim ozaman. tesekkur
Montreal daki seminar a gelmeyi dusunurmusun? 9 unda basliyor sanirim Digidays altinda, guzel bir sey olucak.

Berk o zamana kadar ben eksik gedikleri bitirmis olurum gibime geliyor, sana (ve de listeye) haber verecegim.

Digidays'e gelmek isterdim ama henuz bu isten para kazanamadigim icin :( gunduz isine devam etmek durumundayim :( (database/web developer olarak!)

Bu programın RTAS olması piyasa şansını biraz azaltması anlamına gelebilir diye tahmin ediyorum.RTAS'ın Digidesign haricinde hiçbir destek vermemesi,ticari anlamda tekelci zihniyeti bunu destekler nitelikte.Sanal enstrüman piyasasına bakıldığında da durum pek farklı değil,VSTi standart olmuş durumda ve VSTi'leri diğer programlara adapte etmek de %100 stabil olmasada mümkün.

Umarım VST versiyonu da gelir ve Digidesign dışında ürün kullananların (bazı araştırmalara göre bu oran %80-%90 civarlarında) bu programı kullanma şansları olur.(haliyle benim de)

Evet dediginiz dogru, daha kucuk bir kitleye hitap edecegim ilk etapta, ama bu kitle en az $500'i verip donanim satin almis insanlardan olusuyor, o yuzden onlara urun satma sansim daha fazla diye dusunmustum, bakalim zaman hakli miyim ortaya cikaracak :wink:

Bestservice,Zero-G gibi ciddi dağıtımcıların CD'lerin en çok VST versiyonlarını sattıklarını düşünürsek sanırım bunun gerçekten ortaya çıkması için SynthMaster'ın VST versiyonunun da satılması gerekecek :wink: .

berk' Alıntı:
Selam Bulent,

Tekrar selam Berk,

Bu aksam sonunda parametreleri midi controller'lara atama olayini hallettim, artik edit edilebiliyor bu linkler. Diger programlardaki midi learn ozelligini de ekledim, basitce soyle yapiliyor:

Fareyi parametrenin uzerine getiriyoruz
MIDI controller'imizla oynayip CC mesaji gonderiyoruz
Herhangi bir tusa basiyoruz, "Midi links" penceresi aciliyor
"New" dugmesine basiyoruz, linkimiz otomatik olarak ekleniyor, "OK"e basip pencereyi kapatiyoruz.

Ekran soyle gorunuyor, gayet esnek bir tasarim yapmaya calistim:

midilinks.jpg

Burada goruldugu gibi bir controller ile 5 parametreyi degisik araliklarda kontrol ediyoruz. Hatta bir de kucuk ornek demo yaptim, bu demoda controller lfo 1'i acip control change mesajini otomatik gonderiyoruz:

http://www.kv331audio.com/synthmaster/samples/midilinksarpeggioctrllfo.wma

Bu arada kucuk bir not: Tremolo/Chorus efektleri artik stereo hale geldi, ornekten de duyulacagi gibi.

Umuyorum ay sonuna iyice toparlayip yeni bir beta yayinlayacagim artik vakti geliyor.

:D :D :D :D :D :D
Sonunda, harika haber, super zamanlama
cok sagol Bulent harika olmus,
gelismleri hep yazarim
kolay gelsin

berk

SynthMaster update

Arkadaslar,

Nihayet bir guncelleme yayinliyorum: Artik RTAS formati disinda bir de StandAlone .exe olarak calisiyor, boylece hepiniz (Mac'ciler haric, onlar biraz daha bekleyecek) SynthMaster'i kullanabilirsiniz artik. Su anda stream formati olarak windows MME kullaniyor, o yuzden epey bir gecikme (latency) var, ancak tatilde firsat bulursam 1-2 gun icinde ASIO destegi de ekleyip bir guncelleme yapacagim, boylece 5-10 ms gecikme ile live input dan gercek zamanli input alip synth ile isleyip cikti alabileceksiniz, wav dosyasina kaydedebileceksiniz, ya da konserde live fx processor / synth olarak kullanabileceksiniz :) (kucuk not: .wav ciktisini su anki versiyon da destekliyor)

Iste soyle birsey standalone arayuz: (not: arayuz cok basit ve kullanim acisindan biraz problemli, henuz taslak arayuz diyebiliriz. Son halini 1-2 ay icerisinde alir)

synthmasterstandalone.jpg

Indirilecek dosya linkini de veriyorum, buna cift tiklayin, o kendini kuracak (RTAS + StandAlone). Masaustunuze 2 link koyacak: SynthMaster exe + SynthMaster taslak (draft) kilavuzu

http://www.kv331audio.com/synthmaster/betas/synthmasterinstaller.msi

SynthMaster'i ilk kez calistirdiginizda authorization penceresi cikiyor, buradaki "Digital ID"'yi ctrl-c ile kopyalayin, ve bana ozel mesaj atarak adiniz soyadiniz ve email adresiniz ile birlikte bunu bildirin, ben de size serial number + authorization code gondereyim boylece.

Herkese SynthMaster ile iyi eglenceler, her turlu yorumlarinizi yazmaktan cekinmeyin, hata gorurseniz bildirin cok memnun olurum.

Bulent

Süper Bülent, hemen deneyelim. Bu arada verdiğin eski kod bu yenide çalışmaz mı?

Sağolasın ellerine sağlık.

M.

Geri