[Eski] SynthMaster huzurlarinizda, tum MuzikTek uyelerine ucretsiz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tebrikler Bulent,
simdi " you should bling it up" 8)
umarim en kisa zamanda hepsi olur.
kolay gelsin

berk

Sagol Berk :) Daha katedecek epey bir yolumuz var. Arayuzu bastan asagi degistiriyoruz, artik burada duyurayim :) Umut (AwakeOne) sagolsun arayuzu cok daha "cool" hale getiriyor. Irmak (Gonzo) da VST'ye ceviriyor, (evet VST!). Saniyorum Eylul sonu iyi bir noktada olacagiz, ondan sonra belki satis asamasina gelir!

Gerçekten müzik yapan bir insan olarak müzik yaparken ses çýkaran bir yazlýmýn bir Türk tarafýndan yazýlmasý gerçekten inanýlmaz çok büyük bir baþarý bana göre biz sadece o sesleri kullanýp melodi ahline getiriyoruz sen ise o sesleri elde etmemizi saðlýyorsun bence asýl iþ o . Herkesin bu iþleri birazda olsa bilmesi gerek diye düþünüyorum. (Benim için bir hayal :wink:)...

Çalýþmalarýnda baþarýlar bülent.

synthmaster' Alıntı:
this application has failed to start because MFC70.DLL was not found. Re-installing the application may fix this problem.

az evvel installeri indirdim ama calistiramadim yukaridaki gibi bi uyari verdi dedigini yaptim ayni uyariyi tekrar verdi.. ben calistiramadim meraktayim..

kolay gelsin..

Arkadaslar,

Tasinma belasini atlattiktan sonra SynthMaster'a nihayet geri dondum, ve ASIO destegini ekleyebildim :) Artik 5-10 ms gecikme ile SynthMaster'i hem soft synth hem de Fx-Processor olarak kullanabilirsiniz. Eger bir guitar fx processor olarak kullanmak isterseniz "SideChain - Always On" parametresini "Yes" yapin, boylece ASIO arabiriminin ilk girisinden kaydedilen kanal her zaman SynthMaster tarafindan islenecektir, herhangi bir MIDI notasina basilmasa bile.

Bugunku surumde ayrica SideChain Envelope sinyali de ekliyorum. Yani ASIO arabiriminize mikrofon/gitar vsvs baglayip kendi sesinizi/gitarinizi kontrol sinyali olarak kullanabilir cok ilginc efektler elde edebilirsiniz. Ozellikle filter envelope'lara side chain envelope baglayip "AutoWah" turu efektler elde etmek cok hos oluyor, deneyin epey eglenceli :)

En son kurulum dosyasi http://www.kv331audio.com/synthmaster/b ... taller.msi adresinde. Sidechain destegi sadece tam surumde var, o yuzden bana Authorization ekranindaki Digital ID'lerinizi gonderip authorization code almaniz gerekiyor SynthMaster'i FX-Processor olarak kullanabilmek icin.

Bu arada bazilariniza gonderdigim authorization code'lar calismamis saniyorum. Bunun hyperthreading/cok islemci ozelliklerine sahip islemcilerle alakasi olmasi lazim, bu problemi bu hafta cozecegim, yeni bir surum kisa zamanda yolda. Ayrica bir de Authorization ekraninin altindaki dugmeler gorunmuyor Windows XP'de theme "Windows Classic" olmadigi zaman, bunu da cozmeye calisacagim, henuz sebebini anlayabilmis degilim.

Herkese iyi eglenceler SynthMaster ile. Yorumlarinizi esirgemeyin, ayrica preset yapip forumla paylasirsaniz bizleri (SynthMaster ekibi) cok mutlu edersiniz, lakin SynthMaster'in gucunun ortaya cikmasi ancak presetlerle mumkun :)

Sevgili arkadaslar,

Nihayet SynthMaster DXi versiyonu ile de huzurlarinizda (version 1.0.1.7). Artik Windows platformda RTAS, StandAlone ve DXi versiyonlari mevcut. Arayuzu su anda sablon bir arayuz, ama bu degisecek, az kaldi... . Hemen linki veriyorum: http://www.kv331audio.com/synthmaster/b ... taller.msi

Bu yeni versiyonda neler var:

1. Yeni Ozellik: Preset editing (Standalone arayuz): Bir preset'in degisik bolumlerini partial (kismi) preset olarak kaydedebilirsiniz. Boylece ornegin sadece Reverb, sadece Chorus icin birbirinden bagimsiz ayri presetleriniz olabiliyor, bunlari birlestirerek kolayca daha karisik presetler yapabiliyorsunuz. Ayrica standalone versiyonda preset bolumlerini kopyalayip baska bolumlere yapistirabiliyorsunuz. (Orn: bir filtrenin ayarlarini kopyalayip bir digerine yapistirmak gibi...)

2. Yeni Ozellik: MIDI program change destegi: Yaptiginiz preset'leri standalone arayuz ile MIDI program'larina atayabiliyorsiniz. Boylece SynthMaster MIDI program change mesaji aldiginda ilgili preset'e geciyor.

3. Yeni Ozellik: Unison efekti: Unison bir sesin uzerine hafif pitch shift edilmis halinin eklenmesiyle olusan efekte deniyor. Bir testere dalgasinda Unison parametresini "On" yapip Random tuning parametresini 5 cent yapin, ve farki gorun

4. Hata duzeldi: Authorization ekraninda programin donmasi / asili kalmasi problemi giderildi

5. Hata duzeldi: Cok islemcili / hyperthreading'in acik oldugu bilgisayarlarda Digital ID degeri rastgele olarak birden cok deger alabiliyordu. Bu problem de giderildi.

SynthMaster'i deneyip bizlere feedback verirseniz, yaptiginiz presetleri forumla paylasirsaniz cok memnun oluruz. SynthMaster su andaki ozellikleri itibariyle yuzlerce dolara satilan rakipleriyle basa bas rekabet edecek hale geldi, hatta cogundan (orn: Access Virus) daha fazla ozellige sahip, o yuzden es gecmeyiniz lutfen

SynthMaster'i ilk kez calistirdiginizda Authorization ekrani karsiniza geliyor. Bu ekranda gordugunuz "Digital ID" degerini kopyalayip bana ozel mesaj / email atarsaniz bir gun icerisinde size Serial # ve Authorization Code gonderecegim hemen.

Herkese iyi calismalar,

Bulent

Arkadaşlar,

Yeni arayüz bitmek üzere, bu hafta sonuna tüm ekranlar bitmiş olacak muhtemelen, ve ondan sonraki haftalar yeni arayüz programa uygulanacak.

Bu gelişme aşamasında, hem program hem de arayüzle ilgili eleştirilerinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz.

Gelişme aşamasından en son ekranlar:

Oscillator ekranı:
osc9.jpg

Modulator ekranı:
mod9.jpg

Hepinizi tebrik ediyorum. Arayuz de guzel gorunuyor. Gorsel olarak tek elestirim, sol ust kosedeki buyuk oscillator vs. dugmelerine olurdu sanirim.
Bence sol ust kosedeki her bir buyuk dugme, kendine has bir cerceve icinde olmak yerine, ustteki dugmeler gibi (tuning, preset info, controllers, unison ve key input), genel bir gumusi bir cercevenin icinde olmali (niye olmali dedim.. Cunku cumle oyle kuruldu. Oyle "olmali" deyl, "olursa iyi olur" olmaliydi.di.).
Knob'larda da insallah shift ya da ctrl tusuna basildiginda ince ayar yapilabiliyordur? Beni en sinir eden sey, knoblari hep buyuk basamaklar halinde ziplatmak. Yani ince bir volume ayari yapmak icin -mouse ile- cevirdigimiz knob, birden bire abuk rakamlara atlayacaksa, hic knob olmasin daha iyi (abarttim mi ne?:) )
Hadi bakalim kolay gelsin, helal olsun.

Tebrikler gerçekten. Sol üst menü daha farklı olsa iyi olur söylemine katılıyorum. Bu haliyle eski tip web navigasyonlarına benziyor. Kötü değil ama demode. Bir de menü isimleri de daha eğlenceli olabilir: Effects 1 yerine FX, Effects2 yerine More FX gibi. Ya da Oscillator 1,2,3 yerlerine de kısaltma veya farklı bir isim olabilir.

Çok ciddi bir tasarımı var. Synthmaster'ın ağırlığını hissettiriyor. Bu yüzden yukarıdaki önerilerim biraz işi sulandırmış olabilir. Ama müzisyen adam biraz sulu adamdır aynı zamanda :)

Bülent tebrikler! Biran önce indirip oynamak için sabırsızlanıyorum. Umut'u da tebrik etmek gerekir, özellikle arayüz tasarımı alandaki ilk tecrübesi olduğunu bildiğim için daha da önemli bir başarı bu. İlter ve İlker'in gözlemleri yerinde, soldaki düğmeler alışık olduğumuz tab/sekme yaklaşımından uzaklaşıp web tasarımına göz kırpıyor, bu da Umut'un o alana çok daha yakın olmasından kaynaklanıyor olabilir tabi. Ama çoğu kullanıcının tab yaklaşımını daha kolay kavrayacağını düşünüyorum. Ama genel yerleşimi, renk koordinasyonunu çok beğendim, gayet şık olmuş. Bunlar görünüşe ilişkin gözlemler. Aletin işleyişine ve sesine ilişkin gözlemler pek yakında :p

Arkadaşlar eleştirileri okuyoruz, devamını da bekliyoruz, çok teşekkürler. :)

Normalde üstte soldan sağa dizilmiş tabları yana almamın nedeni, synthmasterin çok detaylı olması ve ekranda çok yer kaplamasıydı. Ekranın boyu eninden daha kısa olduğundan, enine genişlemesini tercih ettim, böylece 1024*768' de gayet rahat oluyor, ekrana sığıyor. Bir de isimleri uzun yazmamın nedeni tamamen synth olayına yabancı oluşum. İstedim ki bu kadar karmaşık bir şey var ortada, ama benim gibi adamlar bile öğrenmeye kalkabilsin, hevesi kırılmasın, "aha bu oscillator" diyebilsin, çok fazla karışmasın ortam. Fakat dediklerinizi ele alıp sol tarafı değiştireceğim biraz daha. İstediğim bir çeşit makine görüntüsü yakalamaktı, ne çok modern-rahat, ne de çok vintage, ikisinin birleşimi, retro zamandan geleceğe bakış, bir nevi geleceğe dönüş eee.... ee evet öyle bir şey işte.

İlter abi, knobların kullanımında aynı endişe deneyene kadar bende de vardı. Çok kolay kullanımları, basılı tutup yukarı çekince mouse' u knob sağa dönüyor, aşağı çekince sola.

Bu arada presetlere açığız, bu konuda Bülent de yazıyor ama gerçekten uğraşan az sanırım. Her türlü presetinizi isminizle koyacağız vallahi billahi. "Muhteşem Metin piyanosu", ya da "Kayınço Murat: O şimdi askerde", "sana gül bahçesi vaadetmedim Ayşe", "Counter strike' a verdim bünyeyi" gibi muhtelif isimler olabilir. Ya da hayır olamaz. Bilmiyorum. Bülent beni dövmeden susayım ama cidden iyi olur yeni presetler. :)

awakeone' Alıntı:
İstediğim bir çeşit makine görüntüsü yakalamaktı, ne çok modern-rahat, ne de çok vintage, ikisinin birleşimi, retro zamandan geleceğe bakış, bir nevi geleceğe dönüş eee.... ee evet öyle bir şey işte.

Bunu gayet güzel yakalamışsın, genel hava mükemmel bence, hiç bozma. Navigation konusundaki önerilerimiz fonksiyonel, estetik değil. Alet zaten derin bir alet, bir de kullanıcıya ilk anda temel navigation konusunda "paradigm shift" yaşatmayalım diye düşünüyorum.

Modülleri farklı sayfalara yerleştirmek yerine Reason'da olduğu gibi aşağı doğru uzatmayı düşündünüz mü? Öylesine bir fikir.

Aleti yükleyip kurcalamaya başlar başlamaz preset üretmeye geçeceğim, ben de sabırsızlanıyorum :D

awakeone' Alıntı:
... Bülent beni dövmeden susayım ama cidden iyi olur yeni presetler. :)
Simdi kurdum aleti, registration icin Bulent'ten yanit bekliyorum. Gerci sanal synth canavari degilim ama, preset yapacagim tabii ki. Begenilirse konur alete, ismi cismi de mohum deyl, oneririz sadece :)
Valla alet sanki benimmis gibi sahiplenirim, biraz tutayim kendimi. ehe.
"Oscillator" gibi laflarin kisaltma olmasi sart degil bence de.
Henuz kullanmadim ama, arayuzu 800X600'e indirmek iyi olabilir. Herkeste 2 adet 17 inch ekran yok maalesef. Sequencer ile calisirken, bir synth'in tum ekrani kaplamasi hic hosuma gitmiyor.
Bence Reason gibi moduller asagi gitmesin. Sayfa sayfa olmasina alistim ben. Bir de bu zimbirti synth, Reason gibi bir synth/sequencer'da normaldir rack'ler gormek de, sadece bir synth'te ne kadar iyi olur bilmem. Ben sevmiyom maalesef Reason tipi arayuzleri.

Bülent' le konuştuk, sanırım Reason tarzı bir arayüze geçmeyeceğiz, o yönde düşünmedik hiç şu ana kadar çünkü. Ben scroll olayına sıcak bakmıyorum pek zaten.

Soldaki menüye ileriki günlerde göz atacağım. Görsel anlamda değişebilir sanırım, ama yukarı tablar olarak taşıyamayacağım. Belki yanda farklı şekilde çözerim(osclar yanyana, altta modlar yanyana falan gibi..). Paradigm shift göbek adımız, paradigm' i shift ettirebiliyorsak ne güzel. :p

Geri