[Eski] Türkçe bilgisayar klavyesi (Ankara-İst) nereden alayım?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlter

Stüdyo Kurdu
Yönetici
Selam,

1-2 günlüğüne hem İstanbul'a hem de Ankara'ya geleceğim/gideceğim.
Ben burada halâ İngilizce Q klavye kullanıyorum, ama iki adet Türkçe klavye alasım var, geldiğimde.
(evet, Alt+Shift marifetiyle dil değiştirip yazıyorum bu forumda)

Tercihen alttan ışıklandırmalı (ısıtmalı, böee), ince, ve tuşları taak tuuk tıkıırt mıkıırt sesi yapmayan güzelce klavye alabileceğim, beni şehir dışına sürüklemeyecek birkaç tükkân önerebilir misiniz?
Sonradan kallavi bir kazık yemiş olduğum izlenimi edinmeyeceğim fiyatları olsun lütfen.

Ankara'da Kızılay/Ulus merkez, İstanbul'da Kadıköy ilk dolanacağım yerler olacak. Bu civarlarda, ya da yürüyerek çok uzak olmayan yerler tercihim olur. Tabii İstanbul Beyoğlu falan da standart, uğranacak yerler arasında.

Klavyede USB port'u, ya da mikrofon+kulaklık girişi falan da varsa süper olur. Şu anda kullandığım klavyeler Skype konuşması falan yapmak için süper. Ama tabii olmasa da olur. Alttan ışıklandırma da "olmazsa olmaz" değil, ama olsa o da iyi olur.

Işıklandırmalı klavyelerin Türkçe modelleri yok bildiğim kadarıyla. Bir ara Darkhardware'da geniş bir inceleme yazısı okumuştum. Ama bu olay olalı altı ay falan oluyor. Şimdi durum nedir bilmem.

Kadıköy'de Yazıcıoğlu var Rıhtım'da. Bilgisayar parçaları satan mağazalar oraya toplanmış durumda. Avrupa tarafında ise Mecidiyeköy.

Telefon numaramı KM ile gönderiyorum. Gelince ara istersen beni. Kadıköy tarafındayım ben. Rehberlik ederim.

Teşekkür ederim Alper, Antifa.
Demek Yazıcıoğlu ilk gidilecek yer.

Alper, ararım gelince. Hem cicilere bakarız, hem sohbet ederiz kısaca.
Zamanım olsaydı şöyle oturup uzun uzadıya sohbet ederdik ama, zaman kısıtlı ne yazık ki.

Bence klavye icin Yazicioglu iyi bir secim olmaz. Hem secenek hem de dokunulabilirlik :)P) acisindan pek cesitli degil. Media Markt, Vatan Bilgisayar gibi buyuk magazalara gidersen hem canlilarini elleme sansi bulursun hem de cesit olarak Yazicioglu'ndan kat kat fazla urun gorme sansin olur Ilter abi. Kadikoy'e yakin Optimum Alisveris Merkezi'nde dev bir Media Markt var.

Tamamdır. Tatmin olmazsam oraya da bakarım, teşekkür ederim. Ya da önce Media Markt'a damlarım, eğer uzakta değilse.

Kızılay'da yeterli sayıda malzemeye sahip geniş bilgisayar ve ürünleri satan bir yer kaldı mı acaba. Bir ara NT vardı lakin oda ürün satışını yarıya çekti.

Bilmem uğraştır mı ama Vatan Computer'ı tercih edebilirsiniz. Şehrin dışarısında da değil hem.

Aslında Vatan Bilgisayar da ağabeyimin evine yürüyüş mesafesinde sayılır. Pazar günü eğer hava çok sıcak olmazsa oraya da damlayabilirim.
Armada'ya da hiç uğramamıştım daha önce, durup bir limonata içerim belki :)
Sağol Mert.

Pazar günü yürürüm, yürürsem :)
Numaranı özel mesajla yaz, gerçekten de fırsatım olursa ararım.
Yalnız özel buluşma için ayıracak zamanım yok ne yazık ki. Zaman çok kısıtlı, yapılacak çok iş var yine. Bir limonata içeriz tabii :)

Vatan bilgisayar'ın ürünlerine www.vatanbilgisayar.com 'dan stok durumunu kontrol ederek bakabilirsin. Hangi mağazada stokta, hangisinde değil, bakabiliyorsun. Bir de tavsiyem sana, "i" harfinin sağında virgül tuşu olsun, enter olmasın. Enter tuşu da büyük olsun. :) Çok büyük zorluk çıkarıyor yoksa. Hatta illallah bile dedirtebiliyor.

Şimdi baktım, bu yabancı klavyede Türkçe harf düzenine göre "i" harfine denk getirdiğim tuşun yanında enter tuşu var. İlginç.

Ben klavye mlavye alamadan döndüm bu arada. Artık internetten alacağız, Türkiye'deki bir adrese gönderteceğim, oradan da bana postalayacaklar... ya da ben dayanamayıp bu yaz yine gideceğim ülkeye.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri